VISTA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Johny007

Příspěvek od Johny007 »

Ale tak som to nemyslel... Ja potrebujem poradit a mam zaujem ale brat nema namna cas. on je taky ze nema nikdy cas:(

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem si předevčírem nainstaloval Service Pack 1 pro Vista. Hlavní ohlašovaná vylepšení: systém nabíhá rychleji, zvyšuje se výdrž baterie u notebooků a zlepšuje se proces probouzení z hibernace.

Samotná instalace trvala 1,5 hodiny :shock: :shock:

Výsledek po dvou dnech pozorování na mém notebooku Toshiba:

1) systém nabíhá tak o polovinu pomaleji než předtím
2) dosavadní indikovaná výdrž baterie při jejím 100% nabití byla vždy 2 hod 10 min. Po upgradu je to ted vždy 1 hod 40 min
3) při otevření víka notebooku po "uspání" se na obrazovce hned neotevře co tam bylo předtím, ale začne to blikat, pak je několik černých obrazovek a za 20-40 vteřin je teprve bolestný proces ukončen

Takže: Long Live Microsoft ! :roll:

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

hmmmm.... zlaty MACOSX....

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: downgrade... hovoria vsetci nasi firemni informatici... a mame najlepsich v nemecku

kexik

Příspěvek od kexik »

mimochodom ms neocakavane ohlasil novy os hodne skoro... to indikuje ze vista je neriesitelny problem, ruinuje im trh. sucasne predlzili oficialnu podporu xp az do 2009, ci 2010, to su jasne priznaky

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

kexik: no kez by udelali neco hodnotnyho tyhle dobe....

bassline

Příspěvek od bassline »

hej nejaky windows 7 ma prist...ale to az tak o 2 roky

nooly

Příspěvek od nooly »

o kazdym novym MS OS se rikalo, ze je to sracka a ten nejhorsi system, co kdy byl vydan, ale ted vidim, ze snad s vyjimkou winME jsou visty fakt snad az prilis pomaly a to i na novejsim HW...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

nooly píše:o kazdym novym MS OS se rikalo, ze je to sracka a ten nejhorsi system, co kdy byl vydan, ale ted vidim, ze snad s vyjimkou winME jsou visty fakt snad az prilis pomaly a to i na novejsim HW...
nesmysl... mam macbook pro a az zadnej problem neni a narozdil od windows... na MACu mi vse funguje normalne a bez problemu.... a to nejen aplikace na muziku ale i na normalni praci (fakt je to pro mne prijemny osvezeni po x letech stravenejch na windows)... treba rozchodit prenoz dat prez bluethoot byl na windows pro mne problem x instalaci to chtelo... na Mac os akorat sparujes zarizeni a hned vse funguje atd atd....
ja osobne prechazim pomalu celkove na vsech pocitacich na MAC (teda kdyz se budu rozhodovat pro novej comp)... cekat az Microsoft udela nejakej poradnej funkcni system nechci...

jedina nevyhoda MAC OSX je ze na nej neni tolik warezu :)

nooly

Příspěvek od nooly »

ekeaze píše:
nooly píše:o kazdym novym MS OS se rikalo, ze je to sracka a ten nejhorsi system, co kdy byl vydan, ale ted vidim, ze snad s vyjimkou winME jsou visty fakt snad az prilis pomaly a to i na novejsim HW...
nesmysl... mam macbook pro a az zadnej problem neni a narozdil od windows... na MACu mi vse funguje normalne a bez problemu.... a to nejen aplikace na muziku ale i na normalni praci (fakt je to pro mne prijemny osvezeni po x letech stravenejch na windows)... treba rozchodit prenoz dat prez bluethoot byl na windows pro mne problem x instalaci to chtelo... na Mac os akorat sparujes zarizeni a hned vse funguje atd atd....
ja osobne prechazim pomalu celkove na vsech pocitacich na MAC (teda kdyz se budu rozhodovat pro novej comp)... cekat az Microsoft udela nejakej poradnej funkcni system nechci...

jedina nevyhoda MAC OSX je ze na nej neni tolik warezu :)
hehe, ja nepisu o MAC OS, ale o MS OS (microsofti operacni systemy : )))

...urazet MAC OS bych si ani nedovolil =)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

nooly : jeee .. tak preci jen si ty brejle budu muset poridit jak mi rikal doktor... :)) sorry

kexik

Příspěvek od kexik »

ale no... ja si jasne spominam na osx 10.1, jaka to bola hamba... presne s vistou by to slo pekne porovnat, super vizual ale poooommmaaalllleeee, vela ludi vtedy pouzivalo 9ku este pekne dlho

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Tak bych některé přítomné rád "uklidnil", máme výhledově před sebou update OS X 10.5.3 a aktuální vývojářská verze delta updatu má dobrých 530MB. Takže taky nepůjde o lecjakou záplatičku :wink:

Ale vrátím se k původnímu tématu. Včera jsem se snažil SP1 nainstalovat přítelce na vaio. Po hodině a půl to vyhodilo následující pozdrav. Netušíte, co to je za haluz?

Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pavel: už je to asi verze SP 1.01 - tj. šetří čas s následnou odinstalací :)) kterou jsem právě úspěšně provedl. Dal jsem notebook na baterky: zbývající čas 2 hodiny 10 min. Se SP1 - 1hod 40 min ...
Takže Don´t worry, be happy :-))

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: co je to za laptop? 1. netreba po instalacii sp updatovat ovladace procesoru 2. zmenit profil v energy managemente?

Odpovědět