VISTA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
hujer15
Příspěvky: 2
Registrován: 24 lis 2007 23:55

VISTA

Příspěvek od hujer15 » 25 lis 2007 00:27

mam novej stroj kterej sem koupil uz s Vistou Ultimate bude pod ni behat Nuendo mam ruzny verze 2. - 3. dal pro me dost dulezitej program Nero zkousel ste nekdo ktera verze by behala ptam se predem nez to tam zacnu cpat abych to pak nemusel zbytecne vodinstalovavat ostatni programy behaj jak dabel tedy ve verzi Standalone i RT player a novej Audiffex. Jinak je to Toshiba prejel sem celou instalaci znova v cestine cimz sem se zbavil mraku sragor ktery tam napchala Toshiba dik za radu. Jinak nehodlam se vracet k XP ktery ted mam stejne si asi musime do budoucna na Vistu zvyknout a ta verze ULTIMATE mi beha paradne nakonec tech reci kdyz prisel servispack II byl humbuk podobnej dikes :?

holodroid
Příspěvky: 137
Registrován: 21 zář 2007 20:35

Příspěvek od holodroid » 25 lis 2007 00:53

hele já bych visty rozhodně nedoporučil už jen kvůli jejím krvelačným nárokům na HW když v klidovém stavu (prohlížení oken) mi na intelákým dvojádru s X1400 běhá cpu běžně ke 100 procentům a z ramky je sežranejch 600 MB tak to svědčí o tom že je něco špatně .venku je sice beta SP1ky co by tohle měla trochu opravit ale prozatím se potýká s dětskými chybami...Vista je nestabilní a nedoladěný systém měl jsem ho na HDD cca 14dnů dělo se mi následující:
při probuzení z režimu spánku nejela síťovka občas z ničeho nic zmizel kurzor myši po každém restaru se mi nastavila lišta s mini aplikacemi do původního továrníh nastavení o výkonostním propadu se bavit nebudeme ten je minimálně třetinový...
podlemě mého je pořád moc brzo prozatím jsou odladěné XP a na visty je ještě alespoň rok čas...

Jo jinak jestli na tom systému stále trváš tak Nuendo nevím ale FL 7ka jo a nero jsem měl 7.8.5.0 a běhalo

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 25 lis 2007 01:05

holodroid: zkoušeli jsme jeden project z Cubase na podobných mašinách s Vista a XP... zatížení PC bylo téměř stejné (u Vista o něco menší) a Vista byla spuštěna v plném grafickém režimu.

hujer15: Cubase SX 3 na Vistách chodí, tak Nuendo 3 určitě taky.

holodroid
Příspěvky: 137
Registrován: 21 zář 2007 20:35

Příspěvek od holodroid » 25 lis 2007 01:32

měl jsem namysli především herní výkon tam byl propad naprosto evidentní musel jsem shodit rozlišení a ještě ubrat detaily jsou žroutem ramky a to opravdu neskutečným když si k tomu přidáš to že studio s pluginama ti v klidu zaplácene dalších 500 MB tak už seš přes giga a tohle by mě například už limitovalo...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 25 lis 2007 13:57

holodroid: a proc resis herni vykon na ezone? :)
elektri: mam stejnou zkusenost, Visty s vypnutym Aero mi prijdou rychlejsi nez XPcka.

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 25 lis 2007 16:40

holodroid píše:měl jsem namysli především herní výkon tam byl propad naprosto evidentní musel jsem shodit rozlišení a ještě ubrat detaily jsou žroutem ramky a to opravdu neskutečným když si k tomu přidáš to že studio s pluginama ti v klidu zaplácene dalších 500 MB tak už seš přes giga a tohle by mě například už limitovalo...
Vista ma nejak prepsany graficky subsystem (3D), tudiz nove hry, psane primo pro ne, by meli byt rychlejsi, starsi vsak zabiraji vic RAM a jsou pomalejsi nez na XP. To ale hudbu vubec neovlivni. Visty normalne pouzivam a zadny zasadnejsi problem jsem nezaznamenal.

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 25 lis 2007 18:56

Používám dva týdny Vista Bussines a narazil jsem na to, že Wavelab Lite jde nainstalovat, spustit, nahrát zvuk, leč při pokusu o uložení či jinou funkci spadne a nepomůže ani nastavit kompatibilita s XP. Kontrolu uživatelských práv mám vypnutou.

Možná je ještě zakopaný pes v ovladačích zvukovky EMU 0202 (zatím beta), ke které sofware patří. Protože ta sice pracuje, ale po spuštění instalačního CD od EMU, prý žádné zařízení v systému není :-)

Tož kdyby někoho něco napadlo (nebo mám vytvořit nové vlákno?)
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2007 23:18

vo VISTE ako prve treba zrusit ten user control ci co to je v useroch .. hned potom zacne kopa veci fungovat , ktore pred tym nefungovali ..

inak uz sa to tu na fore riesilo ..

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 25 lis 2007 23:56

Já osobně proti Vistám nic nemám...
Práce je v nich svižná a příjemná a to že papkaj víc paměti je celkem logický. To samý se totiž řeší neustále dokola s tím rozdílem, že kdysi to bylo při přechodu z w95 na w98 a potom z w98 na XP.

Z SW co používám jede všechno v pohodě (Cubase, Renoise, SoundForge aj).

Co se týče XPček, nevim jestli mám takovej pocit sám, ale přijde mi, jak kdyby se časem začli sami zahlcovat bordelem a zpomalovat, což teď u Vist nějak nepozoruju....

2Pytkin: Máš recht. Vypnutím UAC se všechno začne chovat úplně jinak.

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 26 lis 2007 00:01

Windows Vista Software Compatibility List :

http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... ility_List

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 lis 2007 00:02

U XP se mezi IT people doporucovalo kazde 2 roky preinstalovat system, pokud jsi moc casto neinstaloval nove programy. Jinak i drive.
Vyrazne se pak vse zrychli.

Podobny problem byl ale i u starsich verzi Windows a moc si nedelam iluze o Viste.

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 26 lis 2007 00:32

fova : přesně jednou za čas celý vyčistit a přehrát - je to jako odpad - zanáší se :D

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 26 lis 2007 14:11

hondzykk píše:fova : přesně jednou za čas celý vyčistit a přehrát - je to jako odpad - zanáší se :D
Vystizne :) BRAVO! :-)

jackies

Příspěvek od jackies » 01 pro 2007 19:17

Pokud nechcete dělat kompletní reinstal (vše na čisto), nebo nemáte
funkční a vyladěnou zálohu celého systému i se vším softem vytvořenou např. v Norton Ghost, doporučuji občas projet kompík CCleanerem.
Velmi to pomůže vyčistit veškeré svinstvo z celého počítače.
Hlavně se dobře pročistí registr.

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 10 pro 2007 23:18

Dneska jsem donutil Windows Update stahnout a nainstalovat oficialni Service Pack 1 (RC1).
Otestuju a urcite sem prihodim poznatky...

Jako jeden z prvnich by byl, ze po instalaci SP chteji okna opetovnou aktivaci. Zkousel jsem je nejprve oblbnout jistejma aktivatorama a time-stoperama. Vsechno bez sance. Pomohla az legalni aktivace:))))

Odpovědět