VISTA
VISTA
mam novej stroj kterej sem koupil uz s Vistou Ultimate bude pod ni behat Nuendo mam ruzny verze 2. - 3. dal pro me dost dulezitej program Nero zkousel ste nekdo ktera verze by behala ptam se predem nez to tam zacnu cpat abych to pak nemusel zbytecne vodinstalovavat ostatni programy behaj jak dabel tedy ve verzi Standalone i RT player a novej Audiffex. Jinak je to Toshiba prejel sem celou instalaci znova v cestine cimz sem se zbavil mraku sragor ktery tam napchala Toshiba dik za radu. Jinak nehodlam se vracet k XP ktery ted mam stejne si asi musime do budoucna na Vistu zvyknout a ta verze ULTIMATE mi beha paradne nakonec tech reci kdyz prisel servispack II byl humbuk podobnej dikes 
hele já bych visty rozhodně nedoporučil už jen kvůli jejím krvelačným nárokům na HW když v klidovém stavu (prohlížení oken) mi na intelákým dvojádru s X1400 běhá cpu běžně ke 100 procentům a z ramky je sežranejch 600 MB tak to svědčí o tom že je něco špatně .venku je sice beta SP1ky co by tohle měla trochu opravit ale prozatím se potýká s dětskými chybami...Vista je nestabilní a nedoladěný systém měl jsem ho na HDD cca 14dnů dělo se mi následující:
při probuzení z režimu spánku nejela síťovka občas z ničeho nic zmizel kurzor myši po každém restaru se mi nastavila lišta s mini aplikacemi do původního továrníh nastavení o výkonostním propadu se bavit nebudeme ten je minimálně třetinový...
podlemě mého je pořád moc brzo prozatím jsou odladěné XP a na visty je ještě alespoň rok čas...
Jo jinak jestli na tom systému stále trváš tak Nuendo nevím ale FL 7ka jo a nero jsem měl 7.8.5.0 a běhalo
při probuzení z režimu spánku nejela síťovka občas z ničeho nic zmizel kurzor myši po každém restaru se mi nastavila lišta s mini aplikacemi do původního továrníh nastavení o výkonostním propadu se bavit nebudeme ten je minimálně třetinový...
podlemě mého je pořád moc brzo prozatím jsou odladěné XP a na visty je ještě alespoň rok čas...
Jo jinak jestli na tom systému stále trváš tak Nuendo nevím ale FL 7ka jo a nero jsem měl 7.8.5.0 a běhalo
měl jsem namysli především herní výkon tam byl propad naprosto evidentní musel jsem shodit rozlišení a ještě ubrat detaily jsou žroutem ramky a to opravdu neskutečným když si k tomu přidáš to že studio s pluginama ti v klidu zaplácene dalších 500 MB tak už seš přes giga a tohle by mě například už limitovalo...
Vista ma nejak prepsany graficky subsystem (3D), tudiz nove hry, psane primo pro ne, by meli byt rychlejsi, starsi vsak zabiraji vic RAM a jsou pomalejsi nez na XP. To ale hudbu vubec neovlivni. Visty normalne pouzivam a zadny zasadnejsi problem jsem nezaznamenal.holodroid píše:měl jsem namysli především herní výkon tam byl propad naprosto evidentní musel jsem shodit rozlišení a ještě ubrat detaily jsou žroutem ramky a to opravdu neskutečným když si k tomu přidáš to že studio s pluginama ti v klidu zaplácene dalších 500 MB tak už seš přes giga a tohle by mě například už limitovalo...
Používám dva týdny Vista Bussines a narazil jsem na to, že Wavelab Lite jde nainstalovat, spustit, nahrát zvuk, leč při pokusu o uložení či jinou funkci spadne a nepomůže ani nastavit kompatibilita s XP. Kontrolu uživatelských práv mám vypnutou.
Možná je ještě zakopaný pes v ovladačích zvukovky EMU 0202 (zatím beta), ke které sofware patří. Protože ta sice pracuje, ale po spuštění instalačního CD od EMU, prý žádné zařízení v systému není
Tož kdyby někoho něco napadlo (nebo mám vytvořit nové vlákno?)
Možná je ještě zakopaný pes v ovladačích zvukovky EMU 0202 (zatím beta), ke které sofware patří. Protože ta sice pracuje, ale po spuštění instalačního CD od EMU, prý žádné zařízení v systému není
Tož kdyby někoho něco napadlo (nebo mám vytvořit nové vlákno?)
Ale jináč su Moravák
Já osobně proti Vistám nic nemám...
Práce je v nich svižná a příjemná a to že papkaj víc paměti je celkem logický. To samý se totiž řeší neustále dokola s tím rozdílem, že kdysi to bylo při přechodu z w95 na w98 a potom z w98 na XP.
Z SW co používám jede všechno v pohodě (Cubase, Renoise, SoundForge aj).
Co se týče XPček, nevim jestli mám takovej pocit sám, ale přijde mi, jak kdyby se časem začli sami zahlcovat bordelem a zpomalovat, což teď u Vist nějak nepozoruju....
2Pytkin: Máš recht. Vypnutím UAC se všechno začne chovat úplně jinak.
Práce je v nich svižná a příjemná a to že papkaj víc paměti je celkem logický. To samý se totiž řeší neustále dokola s tím rozdílem, že kdysi to bylo při přechodu z w95 na w98 a potom z w98 na XP.
Z SW co používám jede všechno v pohodě (Cubase, Renoise, SoundForge aj).
Co se týče XPček, nevim jestli mám takovej pocit sám, ale přijde mi, jak kdyby se časem začli sami zahlcovat bordelem a zpomalovat, což teď u Vist nějak nepozoruju....
2Pytkin: Máš recht. Vypnutím UAC se všechno začne chovat úplně jinak.
-
jackies
Dneska jsem donutil Windows Update stahnout a nainstalovat oficialni Service Pack 1 (RC1).
Otestuju a urcite sem prihodim poznatky...
Jako jeden z prvnich by byl, ze po instalaci SP chteji okna opetovnou aktivaci. Zkousel jsem je nejprve oblbnout jistejma aktivatorama a time-stoperama. Vsechno bez sance. Pomohla az legalni aktivace:))))
Otestuju a urcite sem prihodim poznatky...
Jako jeden z prvnich by byl, ze po instalaci SP chteji okna opetovnou aktivaci. Zkousel jsem je nejprve oblbnout jistejma aktivatorama a time-stoperama. Vsechno bez sance. Pomohla az legalni aktivace:))))