VISTA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2008 13:33

Ondrash: ok, no kdybys potreboval, tak dej vedet, na par dnu bych ti ty pameti na otestovani mohl pujcit (muzu si je pujcit v krame).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 13:37

Ondrash : Ked steinberg nesuportuje XP64 , to ale neznamena , ze to nepojde .. Nuendo 3 funguje .. Sx3 pojde tiez podla mna .. treba to vyskusat .. problem by som skorej videl v pluginoch ..

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 15:49

Právě, že to znamená, protože lidi tam psali, že tu C4 na XP64 nespustí a když se ptali Steinbergu... reakci už znáte...

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Příspěvek od Symphonic » 03 led 2008 16:22

64-bit Cubase pro Vista 64 je na ceste. Uz je k dispozici preview verze.

Steinberg KB

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 17:15

Symphonic píše:64-bit Cubase pro Vista 64 je na ceste. Uz je k dispozici preview verze.

Steinberg KB
Tak na téhle verzi bych vážně nechtěl dělat. :lol:

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 03 led 2008 17:27

...navíc pokud jim to bude trvat tak jako všechno, tak je to ještě aspoň na dva roky :?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 17:38

Ondrash : a SX3 ? to tam nepisu ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 19:19

To Pytkin: SX3 prý funguje. Našel jsem jeden thread na Cubase Foru

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 19:20

Ale teď jeden názor od XL uživatele do pranice. :wink:

Guys, I know that you will not like what I write now, but personally, I have made the transition to Vista64 a few weeks ago by anticipating this XP x64 issue. I was also fanatic of XP x64 and thought that Vista is just like a mobile phone with useless gemstones all around that make it heavier and thus only disturb what a mobile phone should "actually" do.

In short, what I have discovered, is the following:

- you can switch off all dead freight in Vista and make it look and feel like Windows 2000, which is my favourite look. No Aero UI, not too much security, optimise everything for speed and performance. Three clicks here and there and you're gone.

- never had a crash with Vista. In fact, if an app crashes, the rest stays more stable than under XP x64.

- the Vista drivers seem to be a bit quicker and more reliable. Just one example: even under Reaper, I could not play around with any sample player utilizing a heavy sample load (round robin samples, layered velocity samples, and so on) played fast (a classical piano piece with sustain pedal can be really hard work for direct-from-disc streaming samplers) on XP x64 with a latency below 512 samples without crackles. Now, with Vista 64, I can use 256 samples latency and such loads are no problem (but, unfortunately, only under Reaper, since Cubase's audio engine is still a non-starter).

- NI software has had big problems under XP x64, like Guitar Rig 3, B4 II, Absynth 4, FM 8, Akoustik Piano, Elektrik Piano, and so on. Sometimes they started, sometimes they froze the machine. Under Vista 64, this is no problem (but, the other way round, to be fair: some older Kontakt-based instruments like EastWest RA rare instruments and Zero-G nostalgia do not register properly under Vista).

After all, I found that Vista is not that bad as it has been rumoured to be. And I have not been paid by MS to say this. I would not want to switch back since I can see no reason. I am using two other DAWs with XP x32 for plug-ins not working on x64 (like Waves) and XP x64 to use another 4 GB even with x32 plug-ins (like VSL instruments).

Just in case anybody considers the transition.

XL

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2008 19:28

Ondrash : Ahaa .. Tak SX3 ide .. no vidis .. ja som si to cely cas myslel .. Stale mam pocit ze Cubase 4 je uz daky odklon ci kieho .. proste ako by sa rozchadzali s Nuendom ..

Co sa tyka tej VIsty .. clovek pise .. nieco funguje , nieco nie .. najlepsie je mat systemy vsetky na komputri ..

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

=)

Příspěvek od nooly » 04 led 2008 09:45

Ondrash píše:Ale teď jeden názor od XL uživatele do pranice. :wink:
XL
pokud je to zcela uprimne, tak je to kazdopadne velmi dobra zprava!

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 24 led 2008 22:39

Me poznatky z Visty jsou :

S ServicePackem 1 RC1 jsou NEPOUZITELNE!
Nefunguje ready boost technologie (s zadnym ani RB certifikovanou flashkou...). Bez SP1 Funguje krasne.
HDD opravdu swapuje maximalne temer nonstop, bez SP1 je to mnohem mnohem lepsi. Rychlostni posuv nahor jsem se SP1 nespozoroval.
Bez SP1 mam mene problemu s ovladaci (predtim to nekdy chtelo oladac i na usb mys a nemoohlo ho to najit...).
Se SP1 to nenajde vsechny aktualizace, asi nepasujou...

SP1 je proste k HOVNU (samozrejmne RC1, final bude jiny).

Bez SP1 me sere jen to, ze mi nejde ReCycle 2,1 i kdyz by jit mel.
Mam Ultimate 32bit.

Ostatni hudebni programy, vsti, reason, adobe audition, vsecko jede...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 25 led 2008 10:10

však SP1 není hotový :-)
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 led 2008 10:38

pateson: RC1= release candidate
pc.masters: si magor, ze vobec instalujes nejaky beta bordel
celkom mimochodom, nasa firma, ktora sa TOPI v prachoch nema ani JEDEN pocitac s vistou, vratane managerskych laptopov...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 25 led 2008 12:45

kexik: já vím, beru to tak, že ani plné verze nejsou často hotové :-)
Ale jináč su Moravák

Odpovědět