VISTA

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 pro 2007 17:46

shodan : aha .. no ja mam bussiness a mam ho tam .. ale je to mozne ze v dakych viac orezanych ho musis doinsalovat ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 01 led 2008 17:19

Shodan píše:nooly: Taky mi to dělá... zajímavý je, že některý media se mi otevřou automaticky ve VLC playeru (tak jak jsem chtěl) a některý tvrdohlavě ve WMP. A to dokonce i když třeba ve firefoxu něco stahuju (bez uložení) a tam je výslovně uvedený "open with VLC", stejně se to otevře ve WMP. K zbláznění... Když to stáhnu na disk, kliknu pravým a dám "open with... " a vyberu VLC, tak se to otevře správně ve VLC.
To snad ne tohleto... Win Vista premyslej za nas? To neni dobry:(
Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.

shafa
Příspěvky: 162
Registrován: 27 úno 2005 18:29

Příspěvek od shafa » 01 led 2008 21:37

Pytkin píše:shodan : aha .. no ja mam bussiness a mam ho tam .. ale je to mozne ze v dakych viac orezanych ho musis doinsalovat ..
Diky antimonopolnimu uradu museli pro evropu navic dodelat tkzv. "N" verze woken bez media playera, movie makera, media centru, sdileni medii a dalsich veci okolo sdileni, zvuku a obrazu.
Snad je vykuchanej i ten jejich vypalovaci system (kterej sem osobne nikdy nepouzil)...
Takze koho kakaj integrovany microsoft aplikace, ten at koupi N-verzi.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Příspěvek od W.Cable » 01 led 2008 22:24

4Nooly&Shodan: Nastaveni vychozich programu mate pod Startem, jmenuje se to Vychozi programy, kdyz otevrete tak je k dispozici nejenom jaky formaty a kde se maji otvirat(klik na Pridruzit typ souboru nebo protokolu k programu), ale i automaticky otevirani CD, DVD(klik na Zmenit nastaveni automatickeho prehravani), je tam toho vic.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 led 2008 23:02

Vuid píše: Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.
To je velmi subjektivne .. Mne Vista pripada omnoho viac privetivejsia ako XP .. pred mesiacom som mame kupil notebook s Vista .. Mama ma 66 rokov a nerobi jej to ziadne problemy ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 01 led 2008 23:15

Pytkin píše:
Vuid píše: Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.
To je velmi subjektivne .. Mne Vista pripada omnoho viac privetivejsia ako XP .. pred mesiacom som mame kupil notebook s Vista .. Mama ma 66 rokov a nerobi jej to ziadne problemy ..
To je zajimavy... Mam opravdu dlouhou praxi v zaucovani totalnich PC amateru. Ve drivejsich verzich win no problem - vysvetlit co je soubor a co je slozka a jak se na to podivat, jak kopirovat atd... Ve win Vista jsem dost bezradnej, spousta moznosti ale vse se mi zda pro laika mnohem neprehlednejsi. Mas asi pravdu ze je to hodne subjektivni.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 led 2008 23:19

vuid : vsetko co si napisal je vo viste predsa uplne rovnake ako v XP .. resp. vo viste mozno prehladnejsie , lebo pri kopirovani a muvovani ukazuje prehldnejsie ikony ..

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 01 led 2008 23:32

Pytkin píše:vuid : vsetko co si napisal je vo viste predsa uplne rovnake ako v XP .. resp. vo viste mozno prehladnejsie , lebo pri kopirovani a muvovani ukazuje prehldnejsie ikony ..
To je prave ta subjektivnost, me se to zda presne obracene. Nejen ja, ale i lidi ktery se snazim naucit pouzivat pc jsou z win Vista vetsinou uplne vedle (ja nekdy taky, ale Visty znam opravdu jen povrchne - doma to nemam a ani nechci, jenze clovek se "pokroku" nevyhne).

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 02 led 2008 15:14

Pytkin píše:nooly : pockaj . Windows Media Player je snad vo Viste automaticky .. Od instalacie .. Jak si si ho tam mohol nasadit ?
presne jak pise shodan, WMP jsem si ja blbec doinstaloval : ( mam vista home basic na notasu...
W.Cable píše:4Nooly&Shodan: Nastaveni vychozich programu mate pod Startem, jmenuje se to Vychozi programy, kdyz otevrete tak je k dispozici nejenom jaky formaty a kde se maji otvirat(klik na Pridruzit typ souboru nebo protokolu k programu), ale i automaticky otevirani CD, DVD(klik na Zmenit nastaveni automatickeho prehravani), je tam toho vic.
diky za radu, zkusim =)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 02 led 2008 23:42

Ahoj. Mám pár otázek:

Jak je to s rychlostí, když jste přešli na Vistu?

Co tunění PC ve Vistách? Jsou na to nějaké Tutorialy jako byly na XP?

Dá se Vista provozovat bez připojení na Internet? Na muziku mám hodně ořezané XP a tak mi to vyhovuje.

Funguje poslední verze SoundDiveru pro PC i ve Vistách?

Máte někdo Emagic AMT8? Funguje i pod Vistama?

Díky...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 led 2008 23:45

Ondrash : Vista chce veeela pamate .. odporucam minimalne 2G .. 1G je absolutne zufale minumum ..

Internet nepotrebujes .. Orezat neviem .. ostatne odpovede neviem ..

Moj nazor : SER NA VISTU .. na muziku by som to zatial nepouzival ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 led 2008 23:48

Ondrash: Vistu jsem zkousel asi dva mesice a pred 14 dny jsem ji odinstaloval. Nektere veci jsou rychlejsi, start je bleskovy, ale system trpi radou detskych nemoci. Kopirovani bylo zoufale pomale, obcas jsem na neco musel kliknout vickrat atd. Nekomu to tyhle veci nedela, ale to je prave ten problem - nevis, co te na tvym pocitaci s tvyma aplikacema ceka. Takze bych se na Vistu prozatim vykaslal a pockal alespon na sp2.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 11:15

Chlapi, tak další otázka, budu stavět nový komp a nějak se mi zužují možnosti. Visty ne, 64bit XP taky ne, protože je Cubase nepodporuje, budu muset zůstat u 32bit XP (ne že by mi to vadilo), ale tady je ten limit 2GB RAM... Nepletu se? Není na to nějaká záplata jak používat na 32bit XP ty 4GB?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2008 12:07

Imho se tam da nacpat i 4GB, ale vyuzijes snad jen 3.2 nebo tak nejak...
BTW jestli tu velkou pamet potrebujes, tak ty Visty klidne zkus, treba s nima nebudes mit problem, je to fakt clovek od cloveka (resp. stroj od stroje). Muzes si je koupit, vyzkouset bez aktivace (je na to snad 14 dni) a pak pripadne prodat. Nebo si je od nekoho pujcit. Ony sice na oko zaberou hodne pameti, ale kdyz ji potrebujes, tak ten alokovanej prostor zacnou uvolnovat, ona je ho velka cast nevyuzita (nevim proc to delaj, mozna tam neco cachujou). S tou pameti by taky bylo idealni si ji od nekoho pujcit a vyzkouset na tech 32bit xpckach, to je nejlepsi reseni. Klidne bych ti ji pujcil, ale ty ses mimoprazskej, co?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 03 led 2008 13:15

To Kermitak: Jsem z Prahy. Díky za ochotu, ale to já si poradím. S Vistama nemám problém. Teď hlavně musím udělat upgrade PC, ale to asi budeme řešit v jiném threadu...

Odpovědět