VISTA
To snad ne tohleto... Win Vista premyslej za nas? To neni dobry:(Shodan píše:nooly: Taky mi to dělá... zajímavý je, že některý media se mi otevřou automaticky ve VLC playeru (tak jak jsem chtěl) a některý tvrdohlavě ve WMP. A to dokonce i když třeba ve firefoxu něco stahuju (bez uložení) a tam je výslovně uvedený "open with VLC", stejně se to otevře ve WMP. K zbláznění... Když to stáhnu na disk, kliknu pravým a dám "open with... " a vyberu VLC, tak se to otevře správně ve VLC.
Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.
Diky antimonopolnimu uradu museli pro evropu navic dodelat tkzv. "N" verze woken bez media playera, movie makera, media centru, sdileni medii a dalsich veci okolo sdileni, zvuku a obrazu.Pytkin píše:shodan : aha .. no ja mam bussiness a mam ho tam .. ale je to mozne ze v dakych viac orezanych ho musis doinsalovat ..
Snad je vykuchanej i ten jejich vypalovaci system (kterej sem osobne nikdy nepouzil)...
Takze koho kakaj integrovany microsoft aplikace, ten at koupi N-verzi.
4Nooly&Shodan: Nastaveni vychozich programu mate pod Startem, jmenuje se to Vychozi programy, kdyz otevrete tak je k dispozici nejenom jaky formaty a kde se maji otvirat(klik na Pridruzit typ souboru nebo protokolu k programu), ale i automaticky otevirani CD, DVD(klik na Zmenit nastaveni automatickeho prehravani), je tam toho vic.
To je velmi subjektivne .. Mne Vista pripada omnoho viac privetivejsia ako XP .. pred mesiacom som mame kupil notebook s Vista .. Mama ma 66 rokov a nerobi jej to ziadne problemy ..Vuid píše: Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.
To je zajimavy... Mam opravdu dlouhou praxi v zaucovani totalnich PC amateru. Ve drivejsich verzich win no problem - vysvetlit co je soubor a co je slozka a jak se na to podivat, jak kopirovat atd... Ve win Vista jsem dost bezradnej, spousta moznosti ale vse se mi zda pro laika mnohem neprehlednejsi. Mas asi pravdu ze je to hodne subjektivni.Pytkin píše:To je velmi subjektivne .. Mne Vista pripada omnoho viac privetivejsia ako XP .. pred mesiacom som mame kupil notebook s Vista .. Mama ma 66 rokov a nerobi jej to ziadne problemy ..Vuid píše: Velmi me prekvapilo jak jsou Visty uzivatelsky neprivetivy, cekal bych ze budou vstricnejsi k zacatecnikum a ono je to presne naopak.
To je prave ta subjektivnost, me se to zda presne obracene. Nejen ja, ale i lidi ktery se snazim naucit pouzivat pc jsou z win Vista vetsinou uplne vedle (ja nekdy taky, ale Visty znam opravdu jen povrchne - doma to nemam a ani nechci, jenze clovek se "pokroku" nevyhne).Pytkin píše:vuid : vsetko co si napisal je vo viste predsa uplne rovnake ako v XP .. resp. vo viste mozno prehladnejsie , lebo pri kopirovani a muvovani ukazuje prehldnejsie ikony ..
presne jak pise shodan, WMP jsem si ja blbec doinstaloval : ( mam vista home basic na notasu...Pytkin píše:nooly : pockaj . Windows Media Player je snad vo Viste automaticky .. Od instalacie .. Jak si si ho tam mohol nasadit ?
diky za radu, zkusim =)W.Cable píše:4Nooly&Shodan: Nastaveni vychozich programu mate pod Startem, jmenuje se to Vychozi programy, kdyz otevrete tak je k dispozici nejenom jaky formaty a kde se maji otvirat(klik na Pridruzit typ souboru nebo protokolu k programu), ale i automaticky otevirani CD, DVD(klik na Zmenit nastaveni automatickeho prehravani), je tam toho vic.
Ahoj. Mám pár otázek:
Jak je to s rychlostí, když jste přešli na Vistu?
Co tunění PC ve Vistách? Jsou na to nějaké Tutorialy jako byly na XP?
Dá se Vista provozovat bez připojení na Internet? Na muziku mám hodně ořezané XP a tak mi to vyhovuje.
Funguje poslední verze SoundDiveru pro PC i ve Vistách?
Máte někdo Emagic AMT8? Funguje i pod Vistama?
Díky...
Jak je to s rychlostí, když jste přešli na Vistu?
Co tunění PC ve Vistách? Jsou na to nějaké Tutorialy jako byly na XP?
Dá se Vista provozovat bez připojení na Internet? Na muziku mám hodně ořezané XP a tak mi to vyhovuje.
Funguje poslední verze SoundDiveru pro PC i ve Vistách?
Máte někdo Emagic AMT8? Funguje i pod Vistama?
Díky...
Ondrash: Vistu jsem zkousel asi dva mesice a pred 14 dny jsem ji odinstaloval. Nektere veci jsou rychlejsi, start je bleskovy, ale system trpi radou detskych nemoci. Kopirovani bylo zoufale pomale, obcas jsem na neco musel kliknout vickrat atd. Nekomu to tyhle veci nedela, ale to je prave ten problem - nevis, co te na tvym pocitaci s tvyma aplikacema ceka. Takze bych se na Vistu prozatim vykaslal a pockal alespon na sp2.
Imho se tam da nacpat i 4GB, ale vyuzijes snad jen 3.2 nebo tak nejak...
BTW jestli tu velkou pamet potrebujes, tak ty Visty klidne zkus, treba s nima nebudes mit problem, je to fakt clovek od cloveka (resp. stroj od stroje). Muzes si je koupit, vyzkouset bez aktivace (je na to snad 14 dni) a pak pripadne prodat. Nebo si je od nekoho pujcit. Ony sice na oko zaberou hodne pameti, ale kdyz ji potrebujes, tak ten alokovanej prostor zacnou uvolnovat, ona je ho velka cast nevyuzita (nevim proc to delaj, mozna tam neco cachujou). S tou pameti by taky bylo idealni si ji od nekoho pujcit a vyzkouset na tech 32bit xpckach, to je nejlepsi reseni. Klidne bych ti ji pujcil, ale ty ses mimoprazskej, co?
BTW jestli tu velkou pamet potrebujes, tak ty Visty klidne zkus, treba s nima nebudes mit problem, je to fakt clovek od cloveka (resp. stroj od stroje). Muzes si je koupit, vyzkouset bez aktivace (je na to snad 14 dni) a pak pripadne prodat. Nebo si je od nekoho pujcit. Ony sice na oko zaberou hodne pameti, ale kdyz ji potrebujes, tak ten alokovanej prostor zacnou uvolnovat, ona je ho velka cast nevyuzita (nevim proc to delaj, mozna tam neco cachujou). S tou pameti by taky bylo idealni si ji od nekoho pujcit a vyzkouset na tech 32bit xpckach, to je nejlepsi reseni. Klidne bych ti ji pujcil, ale ty ses mimoprazskej, co?