Windows 7

Ostatní audio software, obecná diskuse
Odpovědět
Venti

Příspěvek od Venti »

Ja som zvedavy na Win7. Ak by prekopali vistu a spravili z toho opat realny OS a nie len vycackanu chobotinu, tak by to mohlo byt zaujimave. Betu uz mam pripravenu, len nemam disk, kam to nainstalovat :)

dendy

Příspěvek od dendy »

Venti píše:Ja som zvedavy na Win7. Ak by prekopali vistu a spravili z toho opat realny OS a nie len vycackanu chobotinu, tak by to mohlo byt zaujimave. Betu uz mam pripravenu, len nemam disk, kam to nainstalovat :)
len pre zaujimavost, ako dlho a na akom hw si mal vistu nainstalovanu ? skusal si s nou pracovat aj s vypnutym aerom ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EXCOM píše:
Pytkin píše:Na jednej strane alternativy nemas .. Proste ked chces Nuendo , tak musis mat PC
toto si hadam myslel ako for :) a co s tym ma MS?
uf, zacina mi to tu pripadat ako Marxizmus... vrah je vlastne bez vyny a vrazednu zbran mu dal do ruky stat lebo to stat umoznil :)

no.. koncim... prijemnu zabavu vam tu prajem....
Netvrdim ze MS moze za to ze NUENDO funguje len na windowse .. To som reagoval na teba , ze pises ze mas alternativu .. V urcitych oblastiach ju nemas ..

Mne len vadi , ze MS nas nuti kupovat stale horsi a horsi operacny system .. to je cele ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Venti : tiez som si betu stiahol .. aj disk mam .. ale som lenivy .. a ked som videl dake videa a screeny , tak ani moc nemam chut .. viac vycackancov .. to bude este horsie ako vista ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : AERO je jedina vec , kvoli ktorej mam Vistu na notebooku .. Keby som ho vypol , to si uz rovno mozem dat XP (alebo linux) .. ale musim povedat ze mi vadia ine veci , ako aero ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:Venti : tiez som si betu stiahol .. aj disk mam .. ale som lenivy .. a ked som videl dake videa a screeny , tak ani moc nemam chut .. viac vycackancov .. to bude este horsie ako vista ..
aj nohaviice sa mi zraziili, aj faarbou ma dachto oblial... :)

listonos

Příspěvek od listonos »

Pytkin píše:Mna ale najviac serie ze microsoft smeruje svet do zahuby, a chce od nas za tu svoju zahubu peniaze .. A pritom tu mame alternativu , ktora je lepsia a je zadarmo .. To mi pripada take smutne ..
minule som cital zaujimavu diskusiu na tuto temu na zive.cz
citujem:

-----------
Lemra Líná
Linux bych postavil mimo zákon, protože to je ZLO.
Prohlašuji, že není systému kromě Windows a prohlašuji, že Microsoft je jeho prorok.
-------------
Klokotik
Jen tak? Prostě „ZLO“ a hotovo? Co je na něm to „ZLO“? Výrok „Není od Microsoftu“ neakceptuji. Chci od vás vědět, jaká jeho část se na zlu podílí nejvíc (třeba jádro, grafická prostředí, souborové systémy).
--------------
Lemra Líná
Není od Microsoftu. Každičká jeho část je zlo a jako celek je to ZLO. Je to spíše otázka víry než otázka racionálních argumentů. Když Bůh vyslal Billa Gatese, aby vyvedl lidstvo z temnoty, ďábel nelenil a vyslal Linuse, aby ho opět do tmy uvrhl. Bojím se, že předpovědí, které předvídají konec lidstva na 21.12.2012, s tím mají mnoho společného.

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:Dendy : AERO je jedina vec , kvoli ktorej mam Vistu na notebooku .. Keby som ho vypol , to si uz rovno mozem dat XP (alebo linux) .. ale musim povedat ze mi vadia ine veci , ako aero ..
a prave v tom je problem vsetkych co nadavaju na vistu ;-) aspon co som sa stretol doteraz.. AERO je kktina na n-tu .. "vycackance" sa daju vypnut v priebehu niekolkych desiatok sekund... niekedy rozmyslam ze keby microsoft pustil vistu von s vypnutym aerom a grafickymi keksami a kokotinami tak by reakcie ludi boli uuuplne ine ;-)

s vypnutym AERO, v default klasickom windows skine, a zopar drobnymi tweakami (standartne windows nastavenia, ziadne enhanced veci) je Vista neuveritelne stabilny system.. za 3/4 roka mi este ANI RAZ nepadla, ked nahodou zafreezuje nejaka aplikacia krasne ide zhodit cez task manazer bez toho aby akokolvek ovplyvnila chod zvysku systemu... tak stabilny windows ako vistu som este nemal a to som presiel vsetkymi predchadzajucimi okrem server 2003 ;-)

a po roku bootuje tak isto rychlo ako ked bola cerstvo naintalovana.. to sa mi zo ziadnym inym windowsom doteraz nepodarilo... XP som musel v priemere raz za pol roka preinstalovat...

cize ja som skepticky k Windows7 len preto, ze proste momentalne som maximalne spokojny s vistou a nemam dovod ist na nieco ine ...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2dendy: ale jo, já už měl asi 3x BSOD, Vista mám na služebním notebooku od cca poloviny listopadu 2008. Jsem pragmatický technik (IMHO), takže kokotiny neinstaluju :-D proto jsem byl docela překvapen, že to takhle žuchlo (pokaždé, když se s NTB nic nedělo).

P.

dendy

Příspěvek od dendy »

hm.. vidis.. to uz je argument :) nuz tak potom nemaz dovod byt spokojny .. asi mam stastie :) v tvojom pripade to ale skorej vyzera na nejaky problem s HW .. kazdopadne jasne v tomto pripade mas narok nadavat :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No, z myho pohledu zasadni problem Visty neni v tom jestli je nebo neni pomala ci stabilni, ale v tom, ze se chova na kazdym pocitaci diametralne jinak (a neni to jen vec driveru). Proto nekde je rychla a stabilni a u nekde pomala jak snek (se stejnym nastavenim a aplikacemi - vyzkouseno) a to je problem, ktery u tak masivne nasazovaneho systemu nesmi existovat.

dendy

Příspěvek od dendy »

tak to ano.. kurvafix takze vlastne ja mozem byt stastny jak prasa ze mi to funguje :) no pekne pekne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : Ale aero je len ksicht .. to nesuvisi s tym , ze vista stale nieco robi z diskom .. ze sa kazdu chvilu zamysli .. ze kliknes na XLS v atachmente a on minutu otvoara excel a dalsiu minutu trva nez sa ten dokument otvori .. atd atd ..

verim ze si s vistou spokojny .. pre mna je profesionalne nepouzitelna ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : ja som este nevidel vistu rychlu .. asi mam smolu :)

dendy

Příspěvek od dendy »

no taketo skusenosti vobec nemam.. ked kliknem na nieco v atachmente (xls, powerpoint napriklat) tak do 10 sekund to mam otvorene ...

treba povedat ale ze na maily pouzivam thunderbird nie outlook, outlook je megaobrkokot ..

co sa tyka spustania app - napriklad fotoshop CS3 ked po starte systemu spustim prvy krat, trva asi 8 sekund.. kazde dalsie spustenie uz trva pod 3 sekundy ...

na tom istom kompe predtym s XP-ckami trvala start photoshopu v priemere 15-20 sekund ..

no je to haluz... ale suhlasim s kermitakom.. to ze u niekoho chodi tak zle a u niekoho tak dobre je mozno ovela horsia vizitka ako keby chodila vsade zle :)) lebo taketo nevyspytatelne spravanie softwaru vacsinou znamena ovela zasadnejsie programatorske chyby nez ked to globalne chodi zle vsade rovnako...

btw. len pre porovnanie : notebook msi, c2d 2.4 GHZ, 2 GB RAM, 160 GB 5400ot. disk... vistu pouzivam Home Premium 32bit
Naposledy upravil(a) dendy dne 20 led 2009 11:16, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět