Zápory DAW

Ostatní audio software, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Liquid Sound » 28 led 2015 11:21

Mě na Pro tools sere fakt jenom pár drobností. Nic ale co by se nedalo snadno řešit. Jsem přizpůsobivej. I když už třebas PT měly ADC i ve vanilla verzi, tak jsem si po letech náhodou všiml, že mám workflow naučený tak abych ty latence nemusel řešit. Namátkou a opačně k Pytkinovi mi chybí, 2x mono track -> 1x stereo.

Spíš mě štve přístup Avidu, kterej posouvá cílovku neustále víc do amatérský sféry. Seká verzi za verzí, kde je jenom jedna velká feature plus nějaký malý, zato gazilion bugů tj. betatestuje se fakticky na zákaznících, kteří za to všechno pochopitelně platěj. A protože jsou to Pro Tools, je to symptomaticky docela hodně peněz. Nový verze ani nezkoušim, nemám na to čas. K Avidu pak dál… Zrušení CPTK. Asi změna licence jako u Adobe, tj. z permanentní na měsíční/roční licenci.

K PT toho fakt moc nemám. Ale Avid mě prostě štve. Zlatej POMALEJ Digidesign. A vtip bude v tom, že aby lidi donutili k tomu na pozdější licence přelézt, změněj PT session file tak aby se starší verzí nedal otevřít. Tak jako u verze 10. To je pěknej vopruz.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 28 led 2015 11:55

Nuendo-operativna odpoved od video games musicians listu:


Yep.
if you "accidentally" set the "don't ask again" then it can be rather hard to find.
you will need to go into your preferences (I think it's called) and under editing --> audio.
You can set the option there to split audio files.
I have been screaming at both Nuendo and Cubase before, because I couldn't find these settings and had accidentally set it to NOT convert to project settings, causing my soundcard to totally freak out because of the different sample rates.

-Bjørn
---------------------------------
I think you need to do it on import, make sure you haven't set your import dialog window to "Don't ask me again". You can uncheck that in the options.
Not the easiest way!
---------------------------------
Hello crew,
anyone know quick and effective way in Nuendo project to split multiple stereo files into two mono?
Thanks,
Martin D.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Zápory DAW

Příspěvek od PELF » 28 led 2015 12:08

Liquid Sound píše:A vtip bude v tom, že aby lidi donutili k tomu na pozdější licence přelézt, změněj PT session file tak aby se starší verzí nedal otevřít. Tak jako u verze 10. To je pěknej vopruz.
Jo tak hlavně z tohohle důvodu jsem před pár lety (po víc jak 10 letech používání) opustil Sony Vegas.

Jinak teda jak to tak čtu, zlatej Reaper, nic zásadního mi na něm zatím nechybí a hlavně na něm vývojáři společně s uživateli fakt makaj. Třeba to co řeší Pytkin v Nuendu umí Reaper jednoduše...
Obrázek
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 43
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Fencer » 28 led 2015 12:31

dendy píše:DAW na iOS to je na inu debatu, ale to tu asi aj tak nikoho nezaujima tak nebudem spamovat :-)))
Me to zajima. :-) Klidne zacni novou debatu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2015 12:44

demsky : ano pri importe mozes zvolit ze chces audio rozdelit .. ale ked uz to audia mas dnu , tak to nejde ..

pelf : to ma skoro kazdy program .. konieco koncov to co ukazujes ma aj nuendo , ako nas upozornil zazz.. Akurat mi to teda nic nespravilo .. ja ale chcem daco ine .. bud ako ma protols .. ze zoberies stereo subor a das na dve mono stropy a on ti to rozhodi na dva .. alebo sa mi paci ako ma vegas .. ze pravym gombikom na audio region mozes vybrat obe stopy , alebo len left alebo right .. priste nieco v tomto duchu by sa mi pacilo .. ale neni to tragicke samozrejme .. clovek sa s tym nauci zit .. zase nuendo ma milion vei , kvoli ktorym ho pouzivam a nedokazem pouzivat nic ine .. Aj reaper som chcel .. aj logic som chcel .. nejde to ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 28 led 2015 13:15

Zduplikuj si stopu a daj panning hard left a right :&)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 led 2015 13:47

demsky: jo, ja to resim vetsinou waves s-1 nebo podobnym pluginem.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 28 led 2015 13:52

aj toto som chcel napisat, ale ponahlal som sa z obeda :) este nieco prislo ale pre PT:


Reaper has a lot of excellent features that I would like to see in other DAW's too.
Some other things I can't get used to, but tons of great usable little things like this.
like their region export!
If anyone knows how to do that in Cubase or Pro-tools! tell me!!! and ease my day!


Here’s a sort of workaround for pro tools, that isn’t really region export, but does allow you to make multiple wav assets relatively quickly

1. Bounce a big long single file with all your assets in, and reimport it on a new track
2. Use strip silence on the lowest setting for everything – this strips digital silence, removing all the gaps between your assets (careful here, if your individual sound files have any true digital silence in them, this will need to be remedied
3. Select the clips you wish to export as wavs, use strip silence to rename them – there is a number function here that allows you to sequentially number them with a number of digits, so you get MySoundfile01, MySoundfile02 etc.
4. Select your nicely named clips in the clip list, right click export as files

With PT 11 offline bounce, this workflow is a lot quicker. It doesn’t have the true non-destructive tweak and re-export joy that is region based bouncing in Reaper or Vegas, but it’s better than ‘select the next file time boundaries, bounce, repeat’ etc
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Zápory DAW

Příspěvek od PELF » 28 led 2015 13:58

Pytkin píše:.. ze pravym gombikom na audio region mozes vybrat obe stopy , alebo len left alebo right
Tak to jsem tě asi zase nepochopil, ale jinak přepínání channel mode předpokládám, že umí každý DAW...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2015 14:12

demsky píše:Zduplikuj si stopu a daj panning hard left a right :&)
to nefunguje .. to ti hraju oba kanaly vlavo a oba kanaly vpravo .. a inak .. ja chcem aby hrali v strede :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2015 14:13

Brooklyn / juanita juarez píše:demsky: jo, ja to resim vetsinou waves s-1 nebo podobnym pluginem.
ako ale potom rezes, strihas nadychy , editujes atd ? to sa da pouzit , len ked chces mixovat .. na editaciu ani ne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2015 14:15

PELF píše:
Pytkin píše:.. ze pravym gombikom na audio region mozes vybrat obe stopy , alebo len left alebo right
Tak to jsem tě asi zase nepochopil, ale jinak přepínání channel mode předpokládám, že umí každý DAW...
co je channel mode ?
to co som popisoval je , ze mas stereo wav .. pravym gombikom si vyvovlas nastvenie channels , a mozes nechat oba , alebo das len LEFT alebo RIGHT .. a hra len ten .. aj vlna sa uz kresli len mono (vybraty kanal) .. toto som nevidel v ziadnom DAW .. len vo Vegase ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Zápory DAW

Příspěvek od PELF » 28 led 2015 14:21

reaper channel mode.jpg
reaper channel mode.jpg (89.21 KiB) Zobrazeno 140 x
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Zápory DAW

Příspěvek od demsky » 28 led 2015 14:21

Pytkin nechapeme sa, v mixeri alebo v samotnom properties mas hlasitost a panning, netreba ti na to ziaden plugin, ked si zduplikujes track a das hard right a hard left, tak ti hraje iba ta jedna strana zo stereo stopy, aky mas problem?

Brooklyn hovori o napriklad Waves Stereo Imageri, v nom si das sirku panningu totalne k sebe (width) a vznikne ti mono submix.
Obrázek
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zápory DAW

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2015 14:56

pelf : jo jo .. to je to , ako to funguje vo vegase .. to by bolo fajn , keby toto nuendo vedelo ..

Odpovědět