Jak jste spokojeni s Windows Vista (pokud jste přešli z XP)?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Jak jste spokojeni s Windows Vista (pokud jste přešli z XP)?

Příspěvek od Ivo »

Čekají mě ted Vista na novém notebooku ... tak jsem zvědavý. Pokud na tom už někdo běžně pracuje, jaké jsou vaše zkušenosti ? (plusy a minusy).

Milan

Příspěvek od Milan »

Doma už to mám nahozené na kompjutru, něco málo jsem udělal i muziky a zatím žádný problém. Nevím, co všechno mikrosoftíci udělali nového, ale z pohledu běžného uživatele vidím jen dvě (pro mě) zásadní změny. Systém startuje poměrně rychle a můžete začít pracovat ihned po naběhnutí plochy (spouštění rezidentních úloh, antivirů a podobně) vás moc nebrzdí. A dobré je vylepšené hledání souborů. Aero si asi brzo vypnete, je to blbost, i když vypadá celkem hezky. Z pohledu audia nevidím vůbec žádný přínos a spoustu výrobců hardware zatím nemá vůbec drivery (M-Audio, TC Electronic,...). Stejně bych zatím doporučil držet se starých dobrých XP.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Já jsem spokojen... Plusem pro mě je třeba vestavěnej firewall, kterej je ve VISTA už fakt úplně opravdovej.
Taky to má pěkný vyhledávání - indexuje to soubory (jako třeba Google desktop) a vůbec celá navigace v průzkumníku je krásně přehledná a jednoduchá. Mám zapnutý i to tolik diskutovaný Aero - zkoušel jsem všechno možný, ale žádnej rozdíl na "výkonu" mezi vypnutým a zapnutým Aerem nezpozoroval. Ze začátku je to trošku nezvyk - než najdeš svoje "oblíbený" ovládací panely a další věci, ale jinak jsou to normální Windows.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Milan píše:Stejně bych zatím doporučil držet se starých dobrých XP.
Na studiovém počítači určitě. Ale když už je to na novém notebooku vše nainstalované (včetně notebookových ovladačů), už se mi to asi nebude chtít mazat a instalovat znovu ... (pokud to nebude uplný horror). A co běžné drivery k tiskárnám, skenerům, fotákům atd. ? Všechny běžné aplikace na tom běží ?

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Ivo: v tomhle ohledu jsem nenarazil na problém. Snad jen driver ke starýmu SB Live (mám x64 VISTA) pár dnů zlobil, než jsem našel na webu ten správnej. Jinak moje stará laserovka tiskla hned, bez jakýhokoliv zásahu.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Zkusil jsem si na pár týdnů nainstalovat Vista Ultimate a vůbec se mi to nelíbilo. Vyhledávání souborů nepoužívám (vím, co si kam dávám) a za další měli do Visty implementovat souborový systém WinFS, což nezvládli a vykašlali se na to. Prý bude až v Longhornu, z čehož nejspíš vznikne další nové Windows, nebo nějaký Windows server, obdoba NT, nebo co já vím.
Aero je pěkné, ale nic víc - 3d náhledy otevřených oken si můžou nechat.
Místo krásného přehledného průzkumníka, používám krásný přehledný Total Commander.
Za mě doporučuji se držet Xpéček a kdo chce 64bit, tak XP x64.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

nathanael: vidíš, já jsem TC nikdy nepřišel na chuť, takže pro mě je ten novej průzkumník fakt paráda. Co člověk to názor. :wink:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo: kolega Visty provozuje a je spokojeny. Pokud ti je vyrobce predinstaloval, myslim ze nema cenu to nejak resit.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Shodan: njn, já jsem odkojenej volkov commanderem ;) potom existovali takové hrůzy jako bylo Xtree (možná to někdo ještě pamatuje) a to bylo docela podobné průzkumníku, ale v dosu, fakt archaické...

Shodan

Příspěvek od Shodan »

nathanael: V Linuxu používám Midnight Commander (něco jako M602), ale ve Win mám toho průzkumníka tak zažitýho, že už mi to po těch letech vyhovuje. :D Ten novej ve VISTA mě fakt potěšil.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Milan to u rochlom starte plati aj v XP ... pokial si nenaistalujes Office. Objavene empirickym pozorovanim. Predpokladam, ze o Viste bude platit to iste.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

hawkens: to bych nerekl... :) Zlatej OSX, jak vas tak posloucham...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Cyril píše:hawkens: to bych nerekl... :) Zlatej OSX, jak vas tak posloucham...
No nevím :wink: Mně vždycky bavily ty nespočetné updaty v rámci pár prvních kočkovitých šelem kdy 10 nejpalčivějších problémů se vyřešilo a 15 nových přibylo ... A ty nekonečné speciální alchymické procesy aby se např. dal zapojit přes kabel mobil k počítači (GPRS) ty byly dost stresující ... Takže nevzpomínám na to zrovna s toužebnou nostalgií. Windows mají též spoustu hloupostí, ale většina věcí na nich funguje snadno a bez speciálních zaklínadel ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 18 čer 2007 16:10, celkem upraveno 1 x.

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:
No nevím :wink: Mně vždycky bavily ty nespočetné updaty v rámci pár prvních kočkovitých šelem kdy 10 nejpalčivějších problémů se vyřešilo a 15 nových přibylo ...
to uz je minulost... ale par divnych veci v osx furt je (safari ;) )

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše:
Ivo píše:
No nevím :wink: Mně vždycky bavily ty nespočetné updaty v rámci pár prvních kočkovitých šelem kdy 10 nejpalčivějších problémů se vyřešilo a 15 nových přibylo ...
to uz je minulost... ale par divnych veci v osx furt je (safari ;) )
No Safari, to byl tedy exot, zvláště třeba pro diskuse ... když při novém otevření se najednou zobrazil stav před půl rokem ...

Odpovědět