Jaky notebook

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
hubert

Příspěvek od hubert »

Hm hm nuz vidim, ze to nebude take jednoduche, ako som si myslel.....na mac celkom urcite nepresedlam......takze budem este hladat ine moznosti nez ACER, ale v tejto cenovej skupine je to asi tazke skusim este Compaq.....este sa vratim k tomu Siemensu.......preco nie Siemens?

hubert

Příspěvek od hubert »

Kexik: takze 915GM je v pohode? a co tak i855GM? naozaj mam v tom hokej........a este taka otazka....ma zmysel trvat na vnutornom FW alebo je lepsie to riesit PCMCIA kartou napr. od ST lab? vlastne neviem ci vsetky mini FW konektory su len 4pin alebo ci je mozne tam mat aj napajanie.....chcel by som ist totiz do FW zvukovky, ale ak mam k tomu vlacit aj adapter tak sa mi to zda zbytocne a hlavne uz nie take mobilne...

tankista

ibm r

Příspěvek od tankista »

Taky mam chut jit do IBM, uz jen pro jeho odolnost, kdyz to clovek hodla nekde tahat a vystavovat vybracim atd... Na druhou stranu, sou desne drahy, tak bych se chtel zebtat, co soudite o rade R, ta je celkem financne prijatelna. Neni to nakej lowend, ze by to uz bylo v podstate to samy, co Acer...

kexik

Příspěvek od kexik »

ja myslim ze dnes ma kazdy NB vnutorny FW, ci nie? pcmcia je len vychodisko z nudze ak ten interny nechce slapat. myslim ze mini konektor iny ako 4 pinovy nie je, ale nie som isty. 4 pinovy nema napajanie, samosebou (fw spojenie bezi na dva pary datovych vodicov)
ak tvoj NB ma maly konektor, tak riesenim je okrem zdroja prave pcmcia karta; tie sa robia aj s 6 pinovym velkym konektorom

aum generator

Příspěvek od aum generator »

Hawkens píše:Alebo ten Apple, ak ho tu uz tak odporucaju :)
ak ma byt zvukovka firewire tak by som apple praveze nebral. zvukovka bude zatazovat procesor niekolkonasobne viac ako na PC (kludne aj 20% z vykonu len kvoli tomu ze je zapnuta zvukovka cez FW)

druha vec je ze v dnesnej dobe to uz nema moc perspektivu si zvykat na mac os, kedze uz kazdu chvilu budu apple powerbooky len predrazene x86 PC...

nunu

Příspěvek od nunu »

Mrkni na ASUS M6A za 30k ho mas novy,je tam P1,6M,512RAM,sdilena grafarna coz mi nevadi,FW a hlavne je to NOVE a je na to zaruka.

hubert

Příspěvek od hubert »

Tak mam dalsieho favorita TOSHIBA TECRA A4-108 ale uz mierne preteka cez moj rozpocet.....neviem ake su TOSHIBY s kvalitou.....viem ze tak pred 10-timi rokmi to boli dost sunty co sa tykalo zivotnosti displayov.....kua je to loteria

hubert

Příspěvek od hubert »

A mate niekto skusenosti s ASUSom.....ja ked vidim firmy co vyrabaju "vsetko" resp. lepia na vsetko svoje logo... tak som dost opatrny.....

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Centrino je fajn, ale dobre je soustredit se i na procesor. Uz jsem to psal v nejakem jinem prispevku, ale hlavne aby tam byl procesor P4-M Dothan (2MB L2 cache), to bude sakra rozdil oproti starym P4-M, se kterymi Centrino zacinalo.

kexik: treba IBMka FireWire nemaji (nektera mozna jo, ale vetsina ne). Treba muj T42p je uz slusny Thinkpad a po FW ani vidu ani slechu :-/
Naposledy upravil(a) Kimi dne 11 říj 2005 13:07, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

No jo,rozdil je v IBM -)))))Myslim ze asusy jsou na tom velmi slusne.Sam jsem mel smulu,koupil jsem ho s vadnou mechanikou,nechtela vypalovat na DVD.Vymena mechaniky trvala dva dny s tim,ze jsem jim tam notas ani nenechal.Jsem s nim zatim spokojeny,hlavne design je krasny.Je to uz v kovovem sasi,to taky o necem svedci.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Kermitak píše:Centrino je fajn, ale dobre je soustredit se i na procesor. Uz jsem to psal v nejakem jinem prispevku, ale hlavne aby tam byl procesor P4-M Dothan (2MB L2 cache), to bude sakra rozdil oproti starym P4-M, se kterymi Centrino zacinalo.

kexik: treba IBMka FireWire nemaji (nektera mozna jo, ale vetsina ne). Treba muj T42p je uz slusny Thinkpad a po FW ani vidu ani slechu :-/
Ak bude kupovat novy notebook, tak bude mat skoro urcite PentiumM Dothan. Co sa tyka FW, pri notebooku sa oplati ist do PCMCIA FW kvoli 6pinom a tym aj napajaniu.

Apple notebook sa oplati kvoli stabilite a spolahlivosti, ale uz nie kvoli vykonu...napriklad na Ableton Live5 je dual G5 1.4GHz asi o 1/3 pomalsi ako PentiumM 1.5GHz :wink:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Uz jsem dlouho notebook nekupoval ;), nicmene vim ze se stale prodavaji i typy se starsim P4-M, tak mi prislo vhodne na to upozornit.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

:)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hubert : TOSHIBA je rols royce medzi notebookmi .. ak ti cena vyhovuje rozhodne chod do nej .. Nic lepsie neexistuje .. Samozrejme vynimky potvrdzuju pravidlo .. Ale Toshiba vydrzi skutocne najviac ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No tak to bych se hadal ;) Rolls Roycy to byly, ale tak pred peti lety, ted se z tech krasnych starych Rolls-Roycu staly predrazeny neforemny cihly pochybny kvality (jeden cas je dokonce v CR nikdo nechtel servisovat :). IMHO Rolls mezi PC notebooky je IBM ;)

Odpovědět