Jaky notebook

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
aum generator

Příspěvek od aum generator »

inak existuje jeden model fujitsu notebooku, ktory ma FW 6 pin port...
a apple notebooky zevraj maju tiez...

(aj ked je mi to momentalne vlastne uz aj jedno...som zistil ze FireBox je co sa tyka AD / DA dost sracka (viem ze to vsetci chvalia ale vsetky merania co som videl dopadli dost inak))

Poshook

Příspěvek od Poshook »

uz som to tu niekde spominal, ze je znacka presonus vsetkymi doporucovana a chvalena na ukor ostatnych (M-Audio a spol.), ale pritom ju maju doma mozno dvaja z celeho fora...

mas nejake linky na vysledky merani?

shagy

Příspěvek od shagy »

ja mam presonus digimax LT, a ten ide ako master clock adatom do 002R, ktoru potrebjem obcas aj v terene...preto spekulujem ohladom notebooku...notebook sa vyuzije samozrejme aj na mail, uctovnictvo, a hlvne vela audio pristrojov sa pohodlnejsie nastavuje cez notebook, ako klikat na malom displey, niekde v racku...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

aum generator

Příspěvek od aum generator »

poshook: napr toto je celkom zaujimave...robil to nejaky svedsky casopis.
firebox tam dopadol dost zle.

http://arkiv.idg.se/fileArchive/studio/ ... 154428.zip

okrem toho my kamarat poslal fotky rozobrateho fireboxu, a su v nom AKM prevodniky. AD su este relativne ok (aj ked tiez dost nizka rada) a DA prevodnik tam pouzili taky, ktory AKM ani neradi do kategorie PRO AUDIO ale ma ho v kategorii DVD (=prevodniky do urcene do dvd prehravacov)

aj ked samozrejme je dost dolezity aj obvod okolo tych chipov, ale tym to tiez asi zrovna nezachranili ked sa pozrem na tie grafy z merani (prasiva firewire karta od m-audio dopadla lepsie)...

a co som pozeral rozne pytvi zvukoviek, tak najlacnejsia, ktora ma v sebe hi-end prevodniky je ESI Maxio32. pripadne Lynx karty (ale tie su interne a maju kvoli tomu kusok horsie vysledky)...

a dokonca aj fireface od RME ma sklamal ked som zistil co je v nom na vstupoch.

inak tato stranka je tiez zaujimava http://www.ixbt.com/proaudio - sice po rusky ale tie tabulky a grafy ich testov su dost jasne...

(inak riadny offtopic....sa ospravedlnujem)

tankista

OT

Příspěvek od tankista »

Sice OT, ale opravdu pomohlo, konecne naky srovnani v grafech a ne hromada subjektivnich kydu, ktery se tu valej v kazdym druhym prispevku... Uvazuju o koupi Phase x24, pac mi zapojenim vyhovuje vic nez Edirol FA-66, kterou mam ted, a ty testy vysly lip, takze je to temer jasny pro me. Za ty prachy... Kdyby tak jeste nekde bylo srovnani kvality preampu a pouzitych vysokoimpedancnich vstupu...

kexik

Příspěvek od kexik »

aum generator píše:inak existuje jeden model fujitsu notebooku, ktory ma FW 6 pin port...
a apple notebooky zevraj maju tiez...

(aj ked je mi to momentalne vlastne uz aj jedno...som zistil ze FireBox je co sa tyka AD / DA dost sracka (viem ze to vsetci chvalia ale vsetky merania co som videl dopadli dost inak))
powerbooky maju 6pin ilink...

Alex123

NTB

Příspěvek od Alex123 »

já doporučuji Prestigio mám ho a supr stroj je to taková stavebnice dají se měnit konfigurace silné baterie a hlavně velký display s panty které se dají otevřít i vícekrát s HW rozlišením 1600x1900 bodů (když praskne dá se dokoupit cca za12000kč) jediné co u něho postrádám je game port.

Jindy

Příspěvek od Jindy »

Já bych si koupil Tablet PC...pokud by mi to umožňovalo fruity ovládat prstem, tak by to bylo good.

tomas888

Příspěvek od tomas888 »

Já mám Acer Aspire 1362WLC už přes rok, v provozu
je v průměru tak 14 hodin denně, někdy i několik dní v kuse a je poměrně stabilní.Všechno je v pohodě až na jednu věc.Nechápu to! Stalo se to asi po 3 měsících od zakoupení.Poslouchám MP3 přes sluchátka
(pravda asi tak 4hodiny na plný pecky) a najednou mi vypadl zvuk.Zkontroloval jsem nastavení zvukovky,sluchátka,konektor prostě všechno a nic jsem nezjistil.Jediný co mi napadlo bylo,že se přehřála zvukovka a sama se vypla.Jenže ona nefungovala ani po dvou dnech a tak jsem byl přesvědčen,že je odpálená. No nic vyrazil jsem do Elektroworldu reklamovat závadu a vše technikům popsal.Koukali
na mě nějak divně a nechápavě začali Acera testovat.Nemuseli ani dlouho,protože zvuk normálně fungoval. To byl docela trapas,měli mě za debila.Zvukovka je prý v pořádku a oni žádnou závadu nenašli. Alespoň
jsem byl rád,že mi zase jde zvuk.Pak vše šlo opět bez problémů. Jenže přesně to samé se mi stalo
po dalších šesti měsících,ale to už jsem nikam samozřejmě nejel a počkal
si,až se zvukovka vzpamatuje.To se stalo opět po několika dnech. Říkal jsem to několika lidem ale nikdo netuší,kde může být závada.Jinak je no?ák fakt v pohodě. :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Hp, Asus. len so servisom to nebude take jednoduche.
Hp - vymiena namiesto pokazenej suciastky cely blok (ak ti odide pant, vymenia cely display)
Asus - nema servis na slovensku, takze dost dlhe cakacky

Acer mi pripomina Behringer - skoro kazdy ho ma (mal) a 50% je spokojnych a 50% nadava

Jindy

Příspěvek od Jindy »

tomas888: he, to je opravdu divný problém...asi jsi mluvil o integrované zvukovce žejo? no, já bych si teda k notebooku koupil asi alespoň audigy 2 zs pcmcia, usb nebo tak podobně...každopádně, acer je dobrý, protože není drahý a má celkem slušné notebooky...ale můj favorit je toshiba, ikdyž ty jejich nejlepší notebooky jsou příšerně drahé, třeba série portége...měl jsem tu čest na jednom z nich instalovat windows xp a byla to fakt paráda...

Jindy

Příspěvek od Jindy »

poshook - a co říkáš na Toshibu? naše firma je dost dlouho distrubuovala a vím že jsou to opravdu dobré a spolehlivé stroje, hlavně ty nejdražší modely...ale vím také, že naši zákazníci inklinovali ke značce HP, která je prý nejlepší na notebooky, ale sám s nimi nemám zkušenosti...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

toshiba je tiez v pohode, ale prave tie lacnejsie modely vraj nemaju taku kvalitu ako pred par rokmi

kexik

Příspěvek od kexik »

jednoznacne sony ;)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

inak vyborne su Benq JoyBook-y

Odpovědět