Jaky notebook

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PMI80 . velke peklo ..

Inak asus dost ludi chvali .. ze za male peniaze kopa muziky .. hlavne kovove telo .. ziaden plast .. atd .. tazko vyberat .. asi fakt dost zavisi na co to clovek chce .. ja mam doma acer .. zena na nom uctuje .. a je spokojna .. viac technikov , co nosia notebooky denne do terenu , prisaha na toshibu .. dost ludi chvali asus za dobry pomer cena/kvalita .. do prace sme kupili DELL .. kvoli supportu .. ze NEXT BUSSINESS day .. no .. next bussisness day sa ozvali ze vadnu kartu nemaju a ze pride za 3 dni .. som zvedavy ako nam budu riesit opravy serveru , ktory maju opravit do hodiny (vraj by mali mat taky isty kompletny 5 rokov na sklade aby okamzite vedeli vymenit nahradny diel) .. tazko vyberat ..

shagy

Příspěvek od shagy »

oplati sa notebook s FW, alebo je vyhodnejsie dokupit FW do PCMCIA? konkretne je to to FW pre 002R? mate niekto skusenosti?
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

fova

Příspěvek od fova »

U notebooku, ktery bude hodne prenaseny bych se take klonil k IBM, ten je na to namahani delany. Nic lepsiho asi neni. S Toshibou nemam zadne zkusenosti, takze to nedokazu posoudit. U IBM je ale problem s cenou. Bracha to vyresil tak, ze si ho koupil jety. Stroj za 80 000Kc koupil za 11 000Kc.

V praci mame desitky Dellu a neni to s tou kvalitou tak zle, i kdyz se na tom vzdy jednou za cas neco vysype. Proste takove spotrebni zbozi.

Ja mam ted sluzebni HP nc 8000 a zatim s nim nemam zadne vetsi problemy, ale na HP jsem slysel dost spatne reference.

Pulse Man

Příspěvek od Pulse Man »

Ahoj.
Ja zase pouzivam HP NX 6110 na live. Funguje naprosto excelentne.
Zatim zadny zasek. Je odolnejsi proti poskrabani :lol: ale je pravda ze rozhodovala cena :( IBM jsou vazne super , uz jen to ze kdyz nedejboze spadne na zem tak se zablokuje hdd a dalsi lahudka odtokove kanalky na vodu .. .. ale cena poradneho IBM je strasna...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

shagy : ja by som radsej bral FW onboard ..

fova

Příspěvek od fova »

Pro IBM prece uplne jasne mluvi to svetylko, kterym se da posvitit na LCD a na klavesnici. Ktery jiny notebook to ma? :lol:
Bez toho se zadny music machr neobejde

Just joking...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

neviete niekto nahodou o PC notebooku, ktory by mal 6-pinovy FW port (=aj s napajanim)?

hubert

Příspěvek od hubert »

tak po tom som sa svojho casu pidil aj ja , ale neuspel som...takzé riesenie je PCMCIA adapter a FW so 6 pin

aum generator

Příspěvek od aum generator »

hubert: ale tie pcmcia adapteri 6 pinove vacsinou chcu elektriku zo zastrcky :/ alebo nie? (ja to chcem na nahravanie v prostredi kde nemam elektriku pre zvukovku)
a inak apple PowerBooky zevraju maju 6-pin s napajanim onboard.

TommyB

Příspěvek od TommyB »

Zdravim, celkom mi pride vhod ze som nasiel tuto temu, lebo sam v poslednom case zvazujem kupu noveho notebooku. Momentalne mam Benq Joybook 2100E, na bezne domace pouzivanie to nie je (a za tu cenu) zle, ale ked na tom robim music tak sa to dost trapi ... cize ked v Cubase zavesim cca 5 dobrych VST synthov + nejakych par efektov ( Arturia Minimoog, Edirol Super Quartet, Korg Polysix z Legacy Pack, Battery 2, ... atd. ), tak uz melie z posledneho ...

rozmyslal som nad tymto ...

http://www2.shark.sk/right.php?ref=JHNp ... thdDM9Jyc7

... viem, je to Acer ... niektori nadavaju, ini nemaju problem ... ale moze sa prosim niekto kompetentny pozriet na tu konfiguraciu? ... mne sa to celkom pozdava ... okrem toho nema to zdielanu grafiku, co je urcite plus ...

dalsiou variantou, nad ktorou som rozmyslal bolo, zostat pri tom Benq-u co mam a kupit toto ...

http://www.museresearch.com/receptor_overview.php

je to predsalen hardver .. niekde v Polsku sa to da zohnat za cca 60 000 Sk ... co je zhruba cena toho spominaneho Aceru ...

... alebo ma niekto konkretny typ na lepsi notebook, co sa tyka pomeru cena/vykon? ..

... a este jedna vec ... kolko kvalitnych VSTi (+/-) vam dovolia pouzit Vase notebooky pri takmer maximalnom zatazeni? ...

diky moc

kexik

Příspěvek od kexik »

tommy, skus nahradit tie veci co mas menej pazravymi... pri live hrani horsi zvuk nikto nerozozna a doma pouzivat notebook na celu mixaz je draha zvrhlost... ja na tvojom mieste by som neupgradoval, ale to je moj nazor

TommyB

Příspěvek od TommyB »

No jedna sa mi skor o to, ze potrebujem notebook kvoli tomu ze nie som doma ale v zahranici, a ked som na cestach je to lahko prenosne ... to bol prave dovod preco som predal desktop co som mal ... doma mi bol na dve veci ... inak ten Acer co som na neho dal hore link, trhne co sa tyka rychlosti vsetky stolove PC co su na tej stranke Sharku ... mam tam kamosa a sme to testovali ... ide to doost dobre ... az na to teda ze je to Acer takze neviem .... a nemam o aktualnych notebookoch prilis velky prehlad, takze neviem ci by som za tu cenu nezohnal nieco lepsie ...

kexik

Příspěvek od kexik »

ten acer ma 915 chipset... nepamatam ci aj PM je medzi "zlymi" verziami, ale iste verzie 915 mali southbridge problem, ktory sposoboval dropouty v low latency audiu... checkni stranky digidesignu, popisuju to tam niekde pri poziadavkach na mbox myslim...

shagy

Příspěvek od shagy »

prezrel som nejake americke fora ohladom notebookv a 002R, vela ludi pouziva notebook Emachines 6811 co je v asi polononame skladacka s AMD procesorom...nikde som to ale v CZ a SK obchodoch nenasiel...dostal som ale typ na www.premionb.cz co su tiez skladacky, ale iba s intel...doska pri modele 6050 co ma zaujal, by aj splnala parametre, akurat ma odradza plastova krabica...pozna niekto tu znacku premio? cenovo to nie je az take zle voci ibm, dell, toshibe...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Poshook

Příspěvek od Poshook »

aum generator píše:hubert: ale tie pcmcia adapteri 6 pinove vacsinou chcu elektriku zo zastrcky :/ alebo nie? (ja to chcem na nahravanie v prostredi kde nemam elektriku pre zvukovku)
a inak apple PowerBooky zevraju maju 6-pin s napajanim onboard.
mas pravdu, PCMCIA so 6 pinovymi FW potrebuje dokupit adapter, aby fungovalo aj napajanie...nepochopitelne je pre mna, ze ak mas na notebooku 35 USB konektorov, vsetky napajaju. FW byva jeden, aj ten 4 pinovy a ak chces napajanie, tak PCMCIA + adapter. dost primitivne riesenie na 21. storocie...

Odpovědět