BS píše:Pytkin píše:Ja netvrdim , ze je to zrovnatelne .. hovorim o tom , ze Apple robi aj software .. Pre profesionalov v oblasti zvuku a obrazu ..
Jo, no neco tkaovyho asi dela, sic je ta cilova skupina tak malinka, tim padem i ten support toho vseho je velmi malinky a nic co by lezlo moc do penez. MS na to vynaklada hromady prostredku, a to nemluvim o lokalizaci, do kterre cpou taky dosti velky penize.
No jo .. robia vela softwaru , vynakladaju na to vela prostriedkov .. Pre mna je ten software uplne na hovno .. Takze mi to pridu uplne zle vynalozene prostriedky .. Ano .. brutalne MS vsade lobuje , aby sa vsade pouzival windows .. Aj tam , kde by sa mohol pouzivat free linux a free office .. Hned by mohli mat lekari vyssie platy a nemuseli by strajkovat ..
Pre mna je Microsoft velmi dobrym vyrobcom hardwaru .. Kedysi som si kupil Sidewinder joystick .. Konkurencia sa vobec na neho nechytala .. potom som si kupil MS mouse .. Opat paradna myska .. nemal som nikdy lepsiu .. Potom som si kupil MS klavesnicu .. opat vyborna klavesnica ..
Musim povedat , ze microsoft je moj oblubeny vyrobca hardwaru .. Ale ako vyrobca softwaru v mojich ociach absolutne zlyhava ..
BS píše:Jeste byh se tedy zeptal na jednu vec, co mne docela zajima, k cemu je na 13,3" notasu dobry IPS display, ktery zvedne cenu toho notebooku radove o 10-20 tisic, ikdyz ten stejn ips display dotykovy je v ipaduy, ktery stoji cely, dejme tomu tech 10-12tiisc,. Tim padem je cena toho IPS displaye nekde kolem cca 5k, ale rozdil v cene toho macbooku je diky tomu ips displayi, kterej je dle mne v notasu pomerne k nicemu (pochopil bych to pro nejake DTP, na lose radove 25" a vic) dejme tomu 15-20k, nejak to furt nechapu. Stejne tak jako rozliseni. Full HD standard je 1920*1080, proc tedy bereme jakovyhodu ze ten Macbook pro 17" jak psal dendy je 1920*1200. To preci nesplnuje ani ten HD standart, takze delat na tom neco s videem, nevim nevim...
Places sice dobre , ale na spatnom hrobje .. zjavne ludom ten displej vyhovuje , ked sa tie 13" MBP predavaju .. Otazka je , ci by sa predavali viac , keby tam davali mensi displej .. to uz si musi vyriesit marketingove oddelenie applu ..