Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
Pytkin
Moderátor

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Pytkin »

BS píše:jen mne tak napada,kdyz se tu vse na cem je logo MS devalvuje pod uroven kvality nejake zplivane indicke pobocky loklani bastl it firmy, tak mi reknete jak sirokee je porfolio SW od firmy Apple?? Mac OS, iTunes, iOs, a dal?
zjavne tomu nerozumiees ..

iLife, iWork, Aperture pre home a office ..
A pre profesionalov Final Cut Pro , Motion , Sound Track Pro , Color, DVD Studio Pro , Logic .. Proste komplet porfolio na filmy a hudbu ..

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

BS píše:
120BPM píše:BS: Jak to souvisi s tim, jestli je Mac predrazeny?
A jak s tim souvisi tvuj prispevek z predchozi strany?

"Ja mel rad tu kolaz kdy v prostredi windows je hlaska:
"Prave jste pohli mysi. Restartujte prosim pocitac, aby zmena nabyla ucinnosti." :lol:
Bylo to nekdy v obdobi ranniho Mac OS X (byl mimochodem docela na prd) kdy u Windows bylo potreba opravdu restartovat temer u vseho."
Nijak. Ale taky se to netvari jako argument na dane tema. Je uplne jasny, ze je to na margo. Nebo ne? Jestli ne, tak se omlouvam. Melo to tak byt.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

BS

Příspěvek od BS »

Pytkin píše:zjavne tomu nerozumiees ..
iLife, iWork, Aperture pre home a office ..
A pre profesionalov Final Cut Pro , Motion , Sound Track Pro , Color, DVD Studio Pro , Logic .. Proste komplet porfolio na filmy a hudbu ..
Cemu nerozumim? Ty aplikace, ktery si vyjmenoval daji dohromady, tak maximalne cca 50-70% budgetu na balik MSOffice. Uz jsem asi moc odbocil od tematu, to je pravda, ale na predchozich stranach uz se rozjel klasickej MS hate, tak jsem chtel na toto tema prispet svou trochou do mlyna. Ono Apple proti PC, je dosti i Apple vs MS, takze to neni az tak uplne ot.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja netvrdim , ze je to zrovnatelne .. hovorim o tom , ze Apple robi aj software .. Pre profesionalov v oblasti zvuku a obrazu ..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše: trochu OT: myslím že zanedlouho, se těmto všelijakým "superpočítačům" okupujícím serverovny, případně celé sály budeme usmívat stejně jako se dnes smějeme nad sály plnými točících se pásků a žen pracujících u děrných štítků ... Čas, kdy výkonnost "Deep Blue" nebo 128 Xeon Core bude obsažena v nějakém kapesním tabletu za 100 USD, není myslím velmi daleko :wink:
S druhou casti se da souhlasit, ale tak to probiha uz nekolik desetileti. S tim usmivanim se plnym salum se ale pletes, protoze trend je presne opacny, saly se zvetsuji a pribyvaji, potreba vykonu totiz roste mnohem rychleji nez vykon samotny. Je pravda, ze jsme treba pred par tydny likvidovali 3 plne racky 6 let starych pocitacu, protoze jejich vykon nam dodava pet novych, ktere zabiraji 5U (a polovicni hloubku) a maji radove mensi spotrebu. Jenze tech novych jsme koupili pet racku a nestaci to, proto potrebujeme sal jeste vice rozsirit a dokoupit dalsi racky.
Sorry za OT.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Ivo píše:Já jsem si před 2 týdny nechal postavit PC včetně OS z relativně nejlepších možných dnešních komponent za 20 k ...
bohuzel te musim zklamat, ty komponenty jsou velice prumerne, prakticky to nejlevnejsi na trhu...

BS

Příspěvek od BS »

Pytkin píše:Ja netvrdim , ze je to zrovnatelne .. hovorim o tom , ze Apple robi aj software .. Pre profesionalov v oblasti zvuku a obrazu ..
Jo, no neco tkaovyho asi dela, sic je ta cilova skupina tak malinka, tim padem i ten support toho vseho je velmi malinky a nic co by lezlo moc do penez. MS na to vynaklada hromady prostredku, a to nemluvim o lokalizaci, do kterre cpou taky dosti velky penize.

Jeste byh se tedy zeptal na jednu vec, co mne docela zajima, k cemu je na 13,3" notasu dobry IPS display, ktery zvedne cenu toho notebooku radove o 10-20 tisic, ikdyz ten stejn ips display dotykovy je v ipaduy, ktery stoji cely, dejme tomu tech 10-12tiisc,. Tim padem je cena toho IPS displaye nekde kolem cca 5k, ale rozdil v cene toho macbooku je diky tomu ips displayi, kterej je dle mne v notasu pomerne k nicemu (pochopil bych to pro nejake DTP, na lose radove 25" a vic) dejme tomu 15-20k, nejak to furt nechapu. Stejne tak jako rozliseni. Full HD standard je 1920*1080, proc tedy bereme jakovyhodu ze ten Macbook pro 17" jak psal dendy je 1920*1200. To preci nesplnuje ani ten HD standart, takze delat na tom neco s videem, nevim nevim...
Naposledy upravil(a) BS dne 11 úno 2011 12:26, celkem upraveno 1 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

lidi, proc mam tak rad mac... (nezacal sem to ja? vsecko tohle?) protoze je to dokonale vymysleny krasny produkt po vsech strankach

nejsem uplny designovy magor ale to o kolikkrat vice, a po kolika mesicich, toto jabko dokaze porad vydrzet s jednou a tou samou baterii je uzasne

mel jsem notebooky vsech znacek a vsecky proti macovi byly po vsech strankach horsi, vzdycky, po takrka opravdu VSECH strankach.

Anebo je to OSkem? hmm.. nebo obojim? proc si lidi vubec instalujem OSX na PC? a proc neznam nikoho kdo si na Maca instaluje Winy (krom meho bratrance co na nem hraje furt jakysik WOW, HL, Q3, COD apod.)

Steve mi slibil poslat nejake ty kapriky.. tak a ted mam cite svedomi konecne.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

BS píše:
Pytkin píše:Ja netvrdim , ze je to zrovnatelne .. hovorim o tom , ze Apple robi aj software .. Pre profesionalov v oblasti zvuku a obrazu ..
Jo, no neco tkaovyho asi dela, sic je ta cilova skupina tak malinka, tim padem i ten support toho vseho je velmi malinky a nic co by lezlo moc do penez. MS na to vynaklada hromady prostredku, a to nemluvim o lokalizaci, do kterre cpou taky dosti velky penize.

Jeste byh se tedy zeptal na jednu vec, co mne docela zajima, k cemu je na 13,3" notasu dobry IPS display, ktery zvedne cenu toho notebooku radove o 10-20 tisic, ikdyz ten stejn ips display dotykovy je v ipaduy, ktery stoji cely, dejme tomu tech 10-12tiisc,. Tim padem je cena toho IPS displaye nekde kolem cca 5k, ale rozdil v cene dejme tomu 15-20k, nejak to furt nechapu. Stejne tak jako rozliseni. Full HD standard je 1920*1080, proc tedy bereme jakovyhodu ze Mac je 1920*1200, ikdyz to defacto nesplnuje standard, takze delat na tom neco s videem, musi byt docela mor...
ty prosimte a kcemu je ti tech 12 tisic? ne fakt vazne kde bys je investoval radsi na tom notasu? mozna do baterie? nebo ho chces dreveny? ci snad dokonce blueray? vodotrysk?

neznam zadneho profika co zpracovava video na pc, jenom opravdovi treplivi mladi reziseri a zacinajici strihaci mozna

BS

Příspěvek od BS »

Fractal: pragmaticky nebudu cpat 15tisic do 13" IPS panelu, ktery ma cenu 5. Prakticky to k nicemu neni dobry (vyjma o trochu nizsi spotreby). Pokud delas DTP na 13" displayi, tak to mozna vyuzijes, ikdyz o tom dosti pochybuju. Pokud mluvime o vykonu pro audio aplikace, tak sorry ale IPS display ti v tom prd pomuze. A jako fakt bejt na vetvi z UI danyho OS, to je fakt tak pro ty americky teeny, ale ne pro mne. Sorry, ale pokud na tom potrebuju makat, tak mne je upe jedno, jestli to ma aero, nebo nejaky stary XP theme.

Srovvava se tu Oktavka (PC) s BMW (Mac), akorat zapominame rict, ze v tom BMW, je stejny motor a zbytek jako v te oktavce. Sice ma to BMW hezky sedacky a peknou standardni vybevu, jako calouneni apod,. ale za to zaplatim skoro 2x tolik, idkyz vykonove jsem na tom stejne. Ikdyz verim, ze kdyz clvoek necemu fandi, tak dokaze opomenot racionalni pros a cons, ale tohle mne proste hlava nebere.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

BS píše:
No jo .. robia vela softwaru , vynakladaju na to vela prostriedkov .. Pre mna je ten software uplne na hovno .. Takze mi to pridu uplne zle vynalozene prostriedky .. Ano .. brutalne MS vsade lobuje , aby sa vsade pouzival windows .. Aj tam , kde by sa mohol pouzivat free linux a free office .. Hned by mohli mat lekari vyssie platy a nemuseli by strajkovat ..

Pre mna je Microsoft velmi dobrym vyrobcom hardwaru .. Kedysi som si kupil Sidewinder joystick .. Konkurencia sa vobec na neho nechytala .. potom som si kupil MS mouse .. Opat paradna myska .. nemal som nikdy lepsiu .. Potom som si kupil MS klavesnicu .. opat vyborna klavesnica ..

Musim povedat , ze microsoft je moj oblubeny vyrobca hardwaru .. Ale ako vyrobca softwaru v mojich ociach absolutne zlyhava ..
BS píše:Jeste byh se tedy zeptal na jednu vec, co mne docela zajima, k cemu je na 13,3" notasu dobry IPS display, ktery zvedne cenu toho notebooku radove o 10-20 tisic, ikdyz ten stejn ips display dotykovy je v ipaduy, ktery stoji cely, dejme tomu tech 10-12tiisc,. Tim padem je cena toho IPS displaye nekde kolem cca 5k, ale rozdil v cene toho macbooku je diky tomu ips displayi, kterej je dle mne v notasu pomerne k nicemu (pochopil bych to pro nejake DTP, na lose radove 25" a vic) dejme tomu 15-20k, nejak to furt nechapu. Stejne tak jako rozliseni. Full HD standard je 1920*1080, proc tedy bereme jakovyhodu ze ten Macbook pro 17" jak psal dendy je 1920*1200. To preci nesplnuje ani ten HD standart, takze delat na tom neco s videem, nevim nevim...
Places sice dobre , ale na spatnom hrobje .. zjavne ludom ten displej vyhovuje , ked sa tie 13" MBP predavaju .. Otazka je , ci by sa predavali viac , keby tam davali mensi displej .. to uz si musi vyriesit marketingove oddelenie applu ..

delay

Příspěvek od delay »

Fractal: Nevolal jsi takhle někdy v noci...? :wink: Bez urážky.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

BS píše: Srovvava se tu Oktavka (PC) s BMW (Mac), akorat zapominame rict, ze v tom BMW, je stejny motor a zbytek jako v te oktavce. Sice ma to BMW hezky sedacky a peknou standardni vybevu, jako calouneni apod,. ale za to zaplatim skoro 2x tolik, idkyz vykonove jsem na tom stejne. Ikdyz verim, ze kdyz clvoek necemu fandi, tak dokaze opomenot racionalni pros a cons, ale tohle mne proste hlava nebere.
No jo .. Ale kolesa (operacny system) su tam zasadne ine .. komu nevadi , ze musi kazdy druhy tyzden menit prasknute gumy , tak nech sa paci ..

a ano .. oba motory maju vykon 120 koni .. ale stale je medzi nimi rozdiel .. to kazdy , kto sedel v BMW vie ..

BS

Příspěvek od BS »

Pytkin: Ja respektuju tvuj argument, vychazi ze zkusenosti,. V pohode, nemam s tim problem, ikdyz treba co se tyce SW, tak mam jinej nazor v zhledem se zkusenostma s jenich nastrojema at uz pro bezneho uzivatele ci vyvojarskejma. Apple ti nikdy nenabidne kompletni support dane aplikace v tvem materskem jazyce, ale to jsou veci o kterych uz se nemluvi bo to neni na ocich, ikdyz to stoji dost velke prostredky. HW od nich jsem mel taky, konkretne mysku od Philipa Starcka, a fungovala vyborne, to je pravda...

Jinak ja neplacu, proste tady se stavi Apple jako stroj pro profesionaly, resp ro lidi, kteri chteji neco vic, nez bezny consumer pocitac, ale zapominame, ze ten stroj nesplnuje standardy, aby na nem takova prace mohla byt delana, viz rozliseni 1920*1200, nebo panel IPS, s uhloprickou 13.3". Neznam, zadnyho detepaka, kterej by se crcal na takovym malym displayi, pokud to neni hobbysta,... Na 13.3" mas prast jak uhod jestli TN nebo IPS, komfort prace bude +- stejny....

Fractal

Příspěvek od Fractal »

delay píše:Fractal: Nevolal jsi takhle někdy v noci...? :wink: Bez urážky.
nene, ja sem ten uprostred vole

Zamčeno