Novy 24" lcd monitor pro DAW

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

to je pravda, rohy maju pri kolmom pohlade celkom inu gamu ako stred obrazu, uz pri 22". ja som ale spokojny (teda, odkedy sa vyriesil hukot)

fova

Příspěvek od fova »

Tak prvni dojmy ze Samsungu 245B:

Vnejsi vzhled a provedeni:
Podle me ma pekny, moderni, cerny design.
Zajimave resene jsou reproduktory - na spodek panelu se pricvakne odnimatelna listicka s reproduktory. Kdo ji tam chce mit, ten ji tam pricvakne, kdo ne, necha ji v krabici.
Zvukovy prednes repracku je dost bidny, ma to pouze stredy - je to tak na orientacni poslech.
Prijemne je, ze na listicce je potenciometricky regulator hlasitosti a vystup pro sluchatka a vstup pro mikrofon.
Co se mi nelibi, je znacna nestabilita panelu na cepu. Kdyz stisknu jedno z tlacitek na lcd, abych treba upravil kontrast, panel se pootoci pod tlakem meho prstu. Vzhledem k tomu, ze jas a kontrast upravuji dost casto, tohle me stve.

Obraz:
Docela spokojenost. Podani barev po prvnim spusteni nebyla zadna slava, tak jsem si to upravil prilozenou SW aplikaci.
Obraz ted sice neni spickovy, ale neni ani spatny - proste takovy slusny stred.
Ctirad píše:TN je u 24" vždycky špatně, protože ať dáš hlavu jakkoliv, tak vždycky nějakou část obrazu vidíš už pod takovým úhlem, že se mu mění barvy. Dokud stál kvalitní panel několikanásobek TN, tak se to dalo zkousnout, ale ta doba je pryč.
Bal jsem se u tohoto TN lcd zmeny barev pod ruznymi pozorovacimi uhly, ale problem nastava pouze pri pohledu zespodu. Jinak zadnou zmenu nevnimam.
Sledoval jsem na tom dve video dvd a tim jak je ta obrazovka velka, jsou hodne patrne veskere nectnosti obrazu, jako treba male rozliseni toho videa.
U mensich monitoru si toho clovek nevsimne.
Co se tyce pouziti ve hrach, tak jsem si vyzkousel zalitat v Battlefieldu 2 s vrtulnikem na stredni rozliseni a zadne problemy s obrazem jsem nezaznamenal. Idealni odezva deklarovana vyrobcem je 5ms, ale prumerna se dostane az na 18ms.
Co me hodne potesilo je to, ze je absolutne tichy - zadne piskani, takze tenhle model je opravdu vhodny do audio studia.
Zadne vadne pixely jsem nenasel - navic Samsung ted garantuje vymenu panelu s vadnymi pixely do 72 hodin po koupi.

Rozliseni:
Nastavil jsem maximalni mozne - tj. 1920x1200 a mel jsem sice ooooobrovskou pracovni plochu, ale pismenka byla hrozne titerna. Vyresil jsem to tim, ze jsem nastavil ve Windows maximalni mozne velikosti pisem a uz se s tim da pracovat.
Ted mi napriklad v levem hornim rohu bezi E-zone, v pravem video z meho oblibeneho koncertu a spodni cast obrazovky mam volnou ;-)

Cena:
10080Kc vc. DPH.
Za 24" lcd mi to prijde jako slusna cena.
Pod 10 tisic se sice daji sehnat Acer a Benq, ale Samsung povazuji za lepsi volbu.

pc.masters

Příspěvek od pc.masters »

ja mam samsung 2232bw (22") a mohu jen doporucit kdyby to nekoho zajimalo :)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Chci si koupit widescreen LCD Samsung okolo 10 tisíc - 24" nebo 26", přemýšlím jenom o tom, zda nebude lepší koupit si dva menší (jeden na mix, druhý na seq) 20"-22" treba...

kámoš měl rok zpátky dva 20" LCD a říkal že už by nikdy neměnil, co se dělání hudby týče, dnes je situace jiná a na plochu jednoho 24" displeje se toho vleze fakt hodně

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

moj osobny nazor (jak kedysi , tak aj dnes) je , ze 2 monitory su lepsie ako jeden ..

fova

Příspěvek od fova »

Puvodne jsem chtel take dva, jenze ty by se mi mezi bedny nevesly.

Obrázek

Vzal jsem tedy jeden monitor o maximalnim moznem rozmeru - 24" wide

30" uz bych mezi ty bedny nedostal.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Já jsem dlouhou dobu jel na dvou monitorech, doma i ve firmě. Před létem jsem si pořídil výborné HP 2465 a zpátky bych rozhodně neměnil, vyhovuje mi to takhle mnohem víc. I když pixelově bylo předtím bodů víc (1280*1024*2 kontra 1920*1200), na jednom monitoru je to skladnější, variabilnější a neruší mě prostřední dělící čára (o které jsi si dřív myslel, že mi vůbec nevadí;)).

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Neda se nejakym programkem zvetsit rozliseni monitoru nez normalne umi? neco vtom zpusobu, jako zoom cely pracovni plochy, ale aby to bylo pak v pekny kvalite a umely se aplikace rozsirit na to rozliseni zvetseny....

kexik

Příspěvek od kexik »

ekeaze píše:Neda se nejakym programkem zvetsit rozliseni monitoru nez normalne umi? neco vtom zpusobu, jako zoom cely pracovni plochy, ale aby to bylo pak v pekny kvalite a umely se aplikace rozsirit na to rozliseni zvetseny....
tak tomu nerozumiem co chces, a asi ani nik iny ;)
skus sa opytat inak

thovt

Příspěvek od thovt »

Hmm, rozliseni monitoru asi zvetsit nepujde :-) , ale zmensit rozliseni "objektu" tak aby se jich veslo vic asi neni uplne spatnej napad...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nemysli virtualni desktop? (tzn virtualni plocha treba 10000x6000) I kdyz to uz mi prijde prijemnejsi prepinani vice desktopu, na to nedam dopustit ;)

kexik

Příspěvek od kexik »

no mne neni jasne ci chce objekty vacsie alebo mensie a viac. rozlisenie lcd monitoru je take ake je, bodka. otazka je ako renderuje system graficke rozhranie a tam par moznosti je, na zaciatok rovno v systeme hybat s dpi, vo widlach mas moznost ist na 75, 100, 125, 200%, na macu je to este podrobnejsie ak si dobre pamatam

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

nejaky program, ktery by umel emulovat vetsi rozliseni nez ma ten monitor... to znamena ze napriklad na montoru, ktery umi maximalne 1920 x 1200 bych mel treba plochu 2560x1600...
jednodusse receno, ze bych mohl mit vetsi pracovni plochu na tom monitoru... mozna to je ten virtualni desktop....
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 12 srp 2008 16:11, celkem upraveno 2 x.

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

To by ale jeden pixel musel umět zobrazit informace 2 pixelů. Což pokládám za nereálné :wink:

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

mozna to spatne popisuji.. zas tomu tolik nerozumim...
proste ze bych mel mensi obekty na monitoru a timpadem by se tam toho veslo vic... tedy pracovni pocha by byla vetsi.... to znamena ze v cubase by byly objekty mensi (pluginy, knoby, fadery), tudiz by se tam toho veslo vice...

ale jestli to je tedy nerealny tak nic no...

Odpovědět