Novy 24" lcd monitor pro DAW

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

delay: Jestli je to z důvodu šetření, tj že 22" + 17" stojí míň než 24", tak bych se na to vykašlal a třeba raději chvilku počkal - ceny pořád klesají.

Jestli ale chceš mít tu 17ku někde jinde, abys na ní líp viděl odjinud, tak ok, počítač s tím problém mít nebude. Já mám takhle hlavní pracovní 24" a na dalším stole před keyboardem 17", kde mi jede spektrální analyzér a partitury v Logicu a zcela to vyhovuje. Když jsem měl dvě 17" vedle sebe, tak mě to jenom štvalo;)

Jinak tip na vážně skvělou 24" se SIPS panelem (!) HP2475, dá se sehnat pod 12t. vč. DPH, což nemá komkurenci.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No, zrovna 24" resim a teda situace na trhu je uz docela dlouho bidna. Chtel bych HDMI vstup (nebo aspon dve DVI), HDCP a pva nebo s(h)-ips panel za rozumny penize a tam vyber moc dobry neni. Parametry novyho HPcka vypadaji dobre, ale co jsem tak cetl, tak ho hodne lidi vracelo, protoze pry ma dost spatne podsviceni (prava ctvrtina obrazu je vyrazne tmavsi nez leva) a pri stazenem jasu pry bzuci. Chci ho primarne na zpracovani fotek a to podsviceni by me asi dost stvalo. Pak jsem koukal na nejakyho samsunga, ale ten pro zmenu piska. Tak babo rad... :-/

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Hmm, o 2475 jsem něco málo četl, ale ve foŕech jsem nijak nepátral... to by byla škoda, kdyby to takhle bylo. Buď ho vyzkoušet v obchodě nebo vracet do doby obdržení dobrýho kousku. HP má ale dost solidní výstupní kontrolu, nějak se mi tomu nechce věřit.
Já mám předchůdce, model 2465, což je SPVA - a nepíská, podsvícení je ok (ale zase je dost silný, večer musím mít jas na nule), nemá ovšem HDCP.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

To neni vec dobryho nebo spatnyho kousku, to je vec konstrukce, pry tim trpi vsechny.

delay

Příspěvek od delay »

Kvůli financím to není. Jde mi spíš o "rozlišení - viditelnost". LCD už mám poměrně daleko (80 cm), takže při 24" mám strach, že konkrétně přítelkyně by mohla mít v nativním rozlišení problémy se čtením (internet apod.), z tohoto důvodu by byla lepší levná 26" ale 10tis. za zobrazovadlo dávat nechci.

A v případě dvou monitorů bych je chtěl vedle sebe. Pracuji v Nuendu a nejvíc v FLku.

Taky mne napadá kombinace dvou širokoúhlých 19", že bych jen dokoupil druhej, ale to se mi zdá už hodně WIDE...

delay

Příspěvek od delay »

Tohle se mi líbí: http://probit.ekatalog.biz/zbozi/24-lcd ... p=z:134834 ale nemá to klasické rozlišení, není to teda 16:10 ale 16:9. Myslíte, že to může být problém? Pro grafickou kartu nebo nějaké programy. Líbí se mi design, multifunkčnost a hlavně cena.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

poridil jsem si HP LP2475w, temer maximalni spokojenost. toho, ze je prava pulka obrazu tmavsi nez leva, jsem si vsiml az potom, co sem si to precet, takze je jasne ze rozdil vubec nerusi

delay

Příspěvek od delay »

Kvůli designu (nemusím černou) jsem zatím vybral tohle:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51067
A cenově je zajímavej tenhle model:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60407, ikdyž ta spodní lišta mi nějak vadí...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja tu mam EIZA a tie su super .. neviem kolko stoja .. ale obraz je fakt vyborny ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

EIZA jsou fajn (jako ostatne skoro kazdy pva/ips lcd po zkalibrovani ;), ale levny jsou tn a ty pva/ips jsou zas predrazeny (coz je obecnej problem znacky EIZO)

Fractal: jasne, asi to chce se na to podivat, kazdymu vadi neco jinyho

delay

Příspěvek od delay »

A co to rozlišení 1920 x 1080 (namísto 1200)? Mám to brát jako problém a ruce pryč?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

delay : to mas koli FullHD, myslim ze je to do pohody... predpokladam ze dolezitejsia je sirka ako vyska, uz len koli mix pultu a trackom... tych 120 pixlov sa da v pohode prezit na vysku....

delay

Příspěvek od delay »

Jo, jasně že to je Full HD, je to monitor tak trochu koncipovanej na X-BOX a PS3 zdá se mi... (vstupy a pod.). Avšak nevim, jeslti oželím jen 6-bit barvy. Fakticky těžký rozhodování...

Odpovědět