Novy 24" lcd monitor pro DAW

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

no vsak to je to zmensenie dpi... lenze to funguje len na programy ktore pouzivaju windows API. z takeho cubase sa ti zmensi len horna windows lista ;)
jedine windowsie objekty budu mensie

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

ekazee: mně z toho ale vychází to, že je docela reálná šance, že některé informace zobrazené nebudou = např. z tlačítka bude chybět nejaký podíl informací, takže může chybět nějaká čára, budou špatně čitelná písmena atd.
Matrice u LCD je prostě daná a přes to vlak nejede.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

jasnacka tak dik vsem...
proste kdyz chci vetsi pracovni plochu, tak musim koupit monitor s vetsim rozlisenim...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

ekeaze: nebo dva ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Pavel Vantuch píše:To by ale jeden pixel musel umět zobrazit informace 2 pixelů. Což pokládám za nereálné :wink:
uplne tak nerealne to neni .. niektore softwari by v pohode sli zmensit a zase taka tragedia by to nebola .. trebars 2x2 napchat do 1 pixla .. cize na 1600x1200 by si videl 3200x2400 ..

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Někde by to asi šlo, ale jsou aplikace, kde si to neumím představit

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PV : jo jo .. niektore softy nemaju moznost nastavovania velkosti .. a pri zmenseni mozu byt stale viditelne . mozno by to bolo na niektore veci pouzitelne ..

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Poraťe prosím 24" kolem 8 tisíc, jestli se vůbec dá za tuto cenu koupit nějaký dobrý 24". Chtěl bych, aby to mělo dobré barvy, aby se s tím dalo nějak pracovat ve Photoshopu. Pokud by třeba bylo za tu cenu něco lepšího a bylo to 22", tak nevadí, míň ale nechci. Našel jsem 20" Asus, co má garanci bez vadných bodů, je to MVA technologie, asi 8-bit, ale 20" už je asi málo.
Poradíte prosím něco? Já fakt už nevim, nechci nakonec vzít něco špatného.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jindy2 píše:Poraťe prosím 24" kolem 8 tisíc, jestli se vůbec dá za tuto cenu koupit nějaký dobrý 24".
Nedá. Za tuhle cenu je všechno TN.

Nejlevnější MVA/PVA ve 24" je teď asi LG Flatron L245WP-BN (pozor, levnější model L245WH je s TN panelem, nesplést!).

Pak asi hyundai Hyundai W241D s opravdu pěkným obrazem, ale úplně debilním dotykovám ovládáním a jistými zvláštními vlastnostmi (při použití VGA nebo HDMI se při vypnutí PC nevypne, ale zůstaně modře svítit). A opět, pozor na levnější variantu s TN panelem lišící se jenom o písmenko.

A do třetice HP LP2465. Ten ale každým dnem dostane S-IPS nástupce, jehož parametry vypadají opravdu zajímavě.

Pak jsou ještě nějaké relativně levné Acery, Benqy nebo Wiewsonicy s PVA/MVA/IPS, ale ty jsem narozdíl od výše uvedených neměl v ruce, takže nemůžu sloužit.

Nicméně kolem těch 8 tisíc bys mohl mít 22" Lenovo L220x, což je dvaadvacítka s rozlišením čtyřiadvacítky a PVA obrazovkou. Za ty prachy IMHO super koupě (intenzivně jsem o ní uvažoval sám). Jediný problém je, že defaultní barevný profil je moc do červena, takže se to musí zkalibrovat. Ale pak je obraz opravu jak víno.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Ctirad: díky moc...na to Lenovo jsem už také koukal, protože bych chtěl to rozlišení 1920x1200, normální 22" mají méně...ty první tři co jsi vypsal jsou už moc drahé, začíná to někde na 11500,- s DPH a končí, v případě toho HP, na 15tis, to už nemůžu...
vypadá to asi zatím na to Lenovo (ikdyž 9 litrů za 22" už se mi zdá také hodně - chtěl jsem se i s near-fieldy vejít tak do 18-19k a jak tak koukám, asi to nepůjde, aniž bych koupil laciný nebo malý TN LCD), ačkoliv tedy obraz kalibrovat neumím, nikdy jsem to nedělal...

co si myslíš třeba o tomhle? - http://www.alza.cz/sirokouhly-lcd-monit ... d61908.htm
je malej no, ale má garanci bez vadných bodů a i to vestavěné repro bych využil - na digit. televizi a hry...
také jsem ještě uvažoval o dvou 17" LCD, ty jsou levné, ale nevim, jestli bych potom neměl near-fieldy moc daleko od sebe...a jak v 17" tak v 19" vidím samé TN, hrůza...

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Jindy2 píše:vypadá to asi zatím na to Lenovo (ikdyž 9 litrů za 22" už se mi zdá také hodně -
Hodně? Vždyť je to prakticky za cenu TN. Nebo to snad srovnáváš s těmi ultralevnými panely, co nemají ani DVI? To jsou ale otřesný monitory i na TN poměry.
yslíš třeba o tomhle? - http://www.alza.cz/sirokouhly-lcd-monit ... d61908.htm
je malej no, ale má garanci bez vadných bodů a i to vestavěné repro bych využil - na digit. televizi a hry...
Neznám, ale širokoúhlá 20" už nemá moc dobrou ergonomii. To už snad radši 19" 4:3. Nebo zvaž tohle IPSko http://jyxo.1188.cz/s?d=zb&q=LG+L2000CP

Wyvern

Příspěvek od Wyvern »

Asi tu ten link už bude tisíckrát, ale doporuču ju přečíst recenze 24" LCD třeba zde:
http://www.svethardware.cz/branch.jsp?n ... 150043E9CA

Např. ten Samsung 2493HM se mi zdá skvelěj!

fova

Příspěvek od fova »

Pro praci ve Photoshopu je Jindy podstatne, aby to nebyla TN technologie s 6-bitovymi barvami, ale alespon PVA nebo MVA.

Tady si o tom muzes neco precist:
http://myego.cz/item/jaky-si-koupit-lcd-monitor

V mem pripade nebyla kvalita barev klicovym meritkem, proto jsem vzal ten Samsung s TN technologii. Usetril jsem, ale na obrazu je to znat. Nicmene pro me potreby staci.

delay

Příspěvek od delay »

Tak i já dospěl k upgrade LCD a doopravdy nevím, zda-li vzít 22" nebo 24". Spíš bych rád třeba kombinaci 22" + 17" nastojato vedle, je to blbej nápad? Jde to vůbec nějak takhle kombinovat... rozlišení apod.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

delay : je to v pohode.. dlho som tak fungoval...

Odpovědět