DAW a "vseobecny system" na jednom PC
dano: muzes to udelat tak, ze si nainstalujes sytem, nechas si klidne jenom jednu partition a pak si z volneho mista udelas nekolik dalsich...pak restartujes a vlozis boot CD Windows, zvolis nejakou tu volnou partiition a nainstalujes to tam...samo se potom vytvori spousteci menu na zacatku...tak muzes pokracovat dal...ja to tak instaloval xkrat, mam automaticky install boot cd u xp x64, neotravujou zadny kody, je to bezobsluzna instalace, to se mi dost libi...
dva windowsy na jednom hdd sa daju bez problemov preinstalovavat. z jedneho beziaceho systemu sa da ten druhy dokonca zmazat, vobec sa vzajomne nechrania. fungujem tak dlho
btw ten boot manager sa nastavuje editovanim suboru boot.ini, ktory sa vytvori na aktivnej primarnej particii. najdi si v gugli ako sa edituje, zaujimave je nastavit si napr. cas ako dlho sa ukazuje boot menu a ktory system je defaultny
btw ten boot manager sa nastavuje editovanim suboru boot.ini, ktory sa vytvori na aktivnej primarnej particii. najdi si v gugli ako sa edituje, zaujimave je nastavit si napr. cas ako dlho sa ukazuje boot menu a ktory system je defaultny
http://www.ranish.com/part/
normalne se zmeni typ oddilu (nerikej ze neznas typy oddilu, ext2fs, ufs2, ntfs, fat)
windows to pak berou jako neznamy oddil a neresi ho
ovsem nerucim za to, ze to XOSL opravdu umi
normalne se zmeni typ oddilu (nerikej ze neznas typy oddilu, ext2fs, ufs2, ntfs, fat)
windows to pak berou jako neznamy oddil a neresi ho
ovsem nerucim za to, ze to XOSL opravdu umi
dano.. a taku otazku ze sa pytam.. preco to vlastne chces delit ?? ja uz roky ficim na 1 systeme spolocnom pre muziku aj pracu... a nemam s tym najmensi problem .. pokial je system dobre vyladeny a naisntalovane len normalne stabilne probgramy (a nie kadejaky warezovy shit) tak neni dovod aby to spolu neficalo z jedneho bootu...
-
- Profesionál
Ahoj Dano. Ty se držíš asi stejné filozofie jako já. Mám tři 320 GB disky, některé ještě rozdělené na partitions. 1 disk systém, 2. samply, 3. knihovna zvuků. Používám tři typy Samsungů a jsou tak tiché, že je ani neslyším. Přístupová doba rychlá, jsou stabilní. Zálohu provádím Backupovací utilitou v Neru (je super, nejednou mě zachránila) na disky mezi sebou. S přechodem na HW, ale toto řešení přestává mít význam, protože VSTi jsem dramaticky zredukoval. Stále se držím řešení 1 PC na muziku (oddělený od netu) vedle notebook s internetem. Přemýšlím o přechodu na Vista64 s Cubase5
no myslim si, ze minimalne jeden disk na audio zvlast je fajn. predsa len nie je hard disk zatazeny inymi vecai a pri praci len zapisuje pripadne taha sample... no a obcas aj nieco vyskusat pred kupou trebadendy píše:dano.. a taku otazku ze sa pytam.. preco to vlastne chces delit ?? ja uz roky ficim na 1 systeme spolocnom pre muziku aj pracu... a nemam s tym najmensi problem .. pokial je system dobre vyladeny a naisntalovane len normalne stabilne probgramy (a nie kadejaky warezovy shit) tak neni dovod aby to spolu neficalo z jedneho bootu...

co je to ten pagefile? a preco nedefragmentovat? som myslel ze defragmentacia moze len pomoctBrooklyn / juanita juarez píše:nedavno sem taky migroval na vetsi disky a skoncil jsem u 2x 1TB samsung plus 1x 1TB externi na prubezny zalohy. na internim mam jednu partition zvlast na system a jednu partition jen na pagefile (=nikdy nebude fragmentovany) (+dalsi oddily na projekty, samply a tak).
Pagefile je swap. Tim, ze je na samostatnym oddilu, tak se ti neroztahuje mezi ostatnimi daty na disku, tudiz neni potreba defragmentovat.dano píše:co je to ten pagefile? a preco nedefragmentovat? som myslel ze defragmentacia moze len pomoctBrooklyn / juanita juarez píše:nedavno sem taky migroval na vetsi disky a skoncil jsem u 2x 1TB samsung plus 1x 1TB externi na prubezny zalohy. na internim mam jednu partition zvlast na system a jednu partition jen na pagefile (=nikdy nebude fragmentovany) (+dalsi oddily na projekty, samply a tak).
aha. cize swap. a co je to swap? 

Naposledy upravil(a) dano dne 28 led 2009 16:24, celkem upraveno 1 x.
Defrag si nedovedu predstavit. Pri dnesnich kapacitach disku budto nedelat vubec (tak to delam ja, da se s tim zit) nebo je moznost provest degragmentaci jednou za uhersky rok tak, ze datove soubory (pouze data, nezkousejte Windows system!) prekopirovat na dalsi cisty disk, promaznout, uklidit a presunout zase zpet.
Pagefile je windowsoidni systemovy soubor, kde si okna odkladaji stranky z virtualni pameti, pokud ma zvlast partition, pripadne sdilenou i s OS, neni to na skodu.
Pagefile je windowsoidni systemovy soubor, kde si okna odkladaji stranky z virtualni pameti, pokud ma zvlast partition, pripadne sdilenou i s OS, neni to na skodu.