DAW a "vseobecny system" na jednom PC

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2009 20:13

takze zda sa, ze vsetko fici uplne v pohodicke.

jedna otazka: ak vytvaram particie na disku, ma na vykon a celkove fungovanie vplyv ci je particia primary alebo extended? Samozrejme obe systemove particie su primary, no extended sa podarila vytvorit len jedna na kazdom disku. takze pouzivam aj ostatne ako primary...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 20:21

to je 3*15. na rychlost ma vplyv, kde sa nachadzaju cylindre, ktore pouziva dana particia. najrychlejsie su tie na obvode disku, kde je najvyssia obvodova rychlost, co je obvykle primarna particia, resp ta prva. vacsina diskovych manazerov vytvara particie od tej najrychlejsej po najpomalsiu. primary vs extended nema vplyv na vykon, len na pre vykon nepodstatne veci, i ked v zmysle toho co som napisal vyssie, primarna je najrychlejsia (ak si pred nou nevytvoril nejake unix particie a tak, vtedy su najrychlejsie tie)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2009 20:36

jo takze ak mam aj vsetky primarne, asi som nic nestratil... dikezz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 20:42

cize mas dva fyzicke disky a na nich dva windowsy? to je uplne idealna kombinacia... este si v kazdom z nich nastav aby sa vytvaral na tom opacnom disku swapfile. to este mierne zosvizni provoz. i ked pokial mas 2GB ramky a viac, asi len nepozorovatelne

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 31 led 2009 22:41

nie mam jeden disk s dvoma windowsami a ten druhy je audio na DAW...

a prave teraz mi napadlo. tie dva systemy som nainstaloval a vsetko chodi vratane bootovacieho menu na zaciatu... netreba tam este nieco nastavit? (teraz nemyslim vyladenie systemu pre DAW, ale nastavenie oboch systemov na tom jednom disku, aby sa nahodou nieco nezacalo sekat ci spomalovat)...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 úno 2009 23:38

nevadi ked ma jedna a ta ista particia na disku v jednom systeme ine pismeno ako v druhom? konkretne particia na ktorej mam DAW system ma vo vseobecnom systeme oznacenie E a v DAW F.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 úno 2009 00:08

nemalo by to vadit... ale to pismeno si mozes hocikdy zmenit (control pannel - administrative tools - computer management - storage - disk management - vyberies mysou disk a v menu pod pravym klikom mas change drive letter and paths. ale osobne si myslim ze to nevadi

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 07 úno 2009 14:55

Existuje nejaka utilitka, ktora dokaze skryt konkretne particie disku v jednotlivych systemoch? Ciste z bezpecnostnych dovodov by som potreboval skryt 2 particie disku na ktorych mam DAW system vo vseobecnom systeme.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 úno 2009 21:04

dano : uz tu o tom pisal luphtrack .. najdi si to ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 úno 2009 10:27

pytkin: to co sem pisal Luphtrack mi pripada ako nieco, v cez co sa systemy aj instaluju. ja uz mam vsetko nahodene a len by som potreboval niektore particie skryt. ale to asi nie je take jednoduche...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 úno 2009 11:12

dano ; nie .. to je boot loader .. v ktorom vies maskovat iny system .. pripada mi to trohu dangerous ale ked tu feature ches , nic ine neostava ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 dub 2009 22:12

Mam niekolko otazok co sa tyka zalohovania systemov pomocou Norton Ghost:

1. Ked si vytvorim zalohu v Norton Ghost "vseobecneho" systemu a DAW systemu ako dva rozne subory, nebude to pri nahadzovani iba jedneho z nich problem? Teda ze ked budem chciet preinstalovat cez Norton Ghost len DAW system, bude to fungovat klasicky ako pri standardnej instalacii, teda ze si urcim konkretnu particiu na disku kde ho chcem mat a idem?

2. Ked si vytvorim zalohu windows v Norton Ghost, ulozi sa to aj s registraciou? Alebo po pripadnom preinstalovani budem musiet aj tak volat do Microsoftu?

3. Mozem si vytvarat zalohy tak, ze si hned po standardnom nainstalovani systemu vytvorim len zalohu cisteho windows bez aplikacii a aku druhu zalohu si vytvorim uz aj s aplikaciami?

Vdaka.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 dub 2009 22:31

1. kazda particia ide do extra suboru a ked to budes rekonstruovat, pojde kazda zasa na tu istu particiu. nie som teraz isty ako je to s pismenami diskovych jednotiek, preistotu si ich zapamataj alebo pouzi ako cast nazvu tych image
2. na tom subore je RAW disk 1:1. ako to mas teraz, tak to bude aj potom
3. mozes

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 dub 2009 22:49

dakujem Kexik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2009 00:19

na margo dvoch windowsov .. dnes som zistil fajn vec . idem instalova 2x XP na jeden notebook .. kedze je to downgrade z VISTA , musim ho aktivovat telefonicky .. a bal som sa, ze v kazdom windowse si to vygeneruje iny kod a budem to musiet aktivovat telefonicky 2x .. ale ako som zistil , v oboch windowsoch to generuje rovnake kody , takze to co mi operator nadiktuje bude fungovat v oboch windowsoch .. to je fajn ..

Odpovědět