Vice mene jsem na strane hned prvnich postu.. songy jsou proste vzhledem k lidem dobre i spatne zaroven prakticky vsechny.. na kazdeho funguje neco jineho.. presto si dovolim jednu skupinu oznacit za spatnou uz jen z principu..
Spatna hudba je kazda, ktera je delana pro penize a ne pro pocit tvorby, pro pocit vyjadrit se.. v dnesni dobe je pro me typickym prikladem tvorba delana do supliku/katalogu.. obecne podle toho ty alba dnesnich "hvezdicek" i starsich "hvezd" vypadaji.. v CZ sfere to potom vidim spise na zamer zalibit se.. kdy ano.. katalogy mame taky, ale presto se objevuje tvorba vlastni, kterou odsuzuji, pro jeji stupiditu, jednoduchost.. texty splacane jako rymovacky, bez jakekoli logiky obsahu.. nechci zde jmenovat konkretni priklady i kdyz jich ted na jazyku par mam, verim, ze by se i zde naslo par lidi, kteri by me odsoudili..
Kdyz to zobecnim, rozhodne nebudu delit toto tema zanrove.. sam mam zaber az se nekdy divim, co jsem schopen poslouchat.. principielne ale odsuzuji vse, co neplyne ze zajmu, vse, kde business prevazil onen samotny zajem o tvorbu a invenci.. odssuzuji libive, casto melodiske sladarny a bezmeznou 3-akordovou nudu..
A vubec.. priklady uvedu.. at se do me pusti kdo chce.. vylozene jsem rostl z CZ "Jeste ze te lasko mam".. to proste moje sluchovody nezvladly.. skladbicka dana dobou a okolnostmi, ktera se stala skoro az jakousi hymnou, pritom jde dle me o bezmezny brak..
Stejne tak jsem ted daval do vtiparny prizpevek o sebevrazde na koncerte Hansarda a Irglove, jejichz hudba me pripada naprosto levna a stupidne jednoducha.. navic v kabatku "jakoze umelci".. opet zduraznuji, ze mi nejde o zanr jako takovy.. proste jsem jen uz alergicky na tyhle, dle meho nazoru, jakoze umelce..
Kdyz to tak shrnu, je asi pravdou, ze ja osobne povazuju za kvalitni hudbu cokoli, z ceho citim alespon spetku umu.. vice mene tedy tento nazor u me stoji spise na nastrojich, rekneme kapele jako celku.. pokud clovek neumi zahrat vice, nez stupidni Tu-Tss-Tu-Tss, do toho ony 2, 3 akordy na kytaru plus text typu "nikdy jsem nemiloval nikoho vic a utrapim se bez tebe", at prede mne radeji neleze..
Mam pocit, ze treba takovy Leos Mares se svym..
Miluju ty okamžiky, kdy mě máš tak ráda
Miluju ty chvíle kdy ti můžu umejt záda
..nadherne vystihl ubohost nasi hudebni sceny..