Dobra a zla hudba

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
dendy

Re: Dobra a zla hudba

Příspěvek od dendy »

ivo ovsem clovek nieje rastlina takze ocakavat ze na cloveka bude hudba posobit rovnako ako na rastlinu je pomerne naivne :) okrem toho vyskumy ktore spominas - svojho casu som sa o tieto veci tiez zaujimal a v skutocnosti ziadny relevantny zodpovedny vyskum vplyvu roznych stylov hudby na cloveka neexistuje.. problem je totiz ze je velmi zlozite najst nezaujatu vzorku posluchacov kedze kazdy ma hudobne preferencie inde... mne keby pustali hodinu hudbu ktoru nemam rad asi by mi potom psychotronik zistil riadnu porciu negativnej enegie , a mme osobne by bolo v celku fuk ci by to bol metal ale o trebars ludovky :) a aj v klasike by sa toho naslo dost za co by som po hodine pocuvania priam srsal zlou energiou :))

jediny seriozny vedecky prieskum na tuto temu je, ze hudba ktoru pustaju dietatu ked je este v "bruchu" potom posobi na neho ukludnujuco ked brucho opusti - bez ohladu na zaner... takze ja hodla , az budeme riedit potomka, prikladat drahej na brusko sluchatka s kvalitnym psyckom :)))

rastis

Příspěvek od rastis »

Ivo píše:....
Když na tebe někdo bude stříkat velmi kvalitní, skvěle vypěstovanou prvotřídní močůvku, na efektu to nic nemění :) Ani když tě někdo bude bít umělecky vytvarovanou tyčí, po řemeslné stránce perfektní :)) Pokud někdo do hudby promítne své negativní emoce, přímočarou destrukci, vnitřní psychické problémy atd - implantuje do posluchačů úplně totéž ... Jestli jim to něco dobrého přináší, je otázka.
trosku divna reakcia, nie ? je kopec agresivnej alebo agresivne znejucej hudby, ktoru ma rado vela ludi. dava im nieco, co im vyhovuje. dovolim si tvrdit, ze im prinasa nieco dobreho. co, to ja uz analyzovat neviem/nechcem/nedokazem. tym prirovnanim k mocovke si ich prave uplne a pomerne hlboko urazil.

dendy

Příspěvek od dendy »

mnesa moc paci newstyle gabber , veci od neophyte napriklad, masters of hardcore... hudba to podla niekoho tupa a agresivna, no mna nabija neuveritelnou energiou a dobrou naladou...

galod

Příspěvek od galod »

predtym ako rozvediem podrobnejsie svoj pohlad, by som rozvinul malu otazku vnutri otazky >

casto zvykneme niekde citat, ako niekto tvrdi > "keby dnes zil mozart, bol by rockova superstar "
co tych ludi donuti mysliet si , ze by sa dnes venoval popularnej hudbe namiesto vaznej ?

fova

Příspěvek od fova »

Kazdemu se libi neco jineho, tak na co tohle vubec resit? Pro kazdeho z nas je "dobra hudba" subjektivne neco jineho.

Co se tyce remeslneho zpracovani, tak verejnost v soucasne dobe casto vice oceni duc duc song vytvoreny za hodinu, nez dilko, na kterem skladatel stravil mesice prace, takze i z tohoto pohledu to nema smysl resit.

Just my opinion...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Relativizmus je crt dnesnej spolocnosti, ktory sa odraza vo vsetkych sferach nasho zivota. Prave relativizmus v svetonazore, pravde ci v hudbe je jeden velky neduh, ktory robi cloveka nespokojnym, neistym, nestastnym atd. Hra slov a ich vyznamov. Relativizmus je akousi obrannou reakciou cloveka na "dnesny svet", preto hudba je dobra a zla. Zla hudba nieje ta co sa mi stylovo nepaci. Hra slov - nepaci sa mi - neznamena ze je zla. Je to ako relativizovat dobro a zlo, to jednoducho nejde. Mozno preto zafilozofovat a povedat, ze zla hudba neexistuje - lebo hocijaky vyplod oznaceny za hudbu, bez znamok - crt - hudbou ani nie je. Nechcem vyvolavat flame, prezentujem svoj nazor a preto aj: "kazen musi byt, tak je to spravne!" ;-)

dedyk

Příspěvek od dedyk »

vite co je zvlastni? jak se posluchacska obec nedokaze vymanit z toho, s cim se jine umelecke druhy vyporadaly jiz davno, a sice s existenci ne-umelecke sfery... prece vse , co je napsane nemusi byt literatura, vse co je postavene,neni vyspela architektura apod. proc by tedy i hudba nemohla brat na sebe zcela nove funkcni vazby?? jestlize na ni budeme stale nazirat jakozto na predstavitelku umeni, bude i nadale neodmyslitelne spjata s "krasnem"... mimochodem krasno bylo definovano snad 1000x :) ve zkratce: mela by byt zalozena na harmonicnosti vyplyvajici z dynamicky pojate jednoty v mnohosti

fova

Příspěvek od fova »

Tomy: Muzes se na to divat i takhle: "Delam hudbu, kterou povazuji za dobrou, snazim se ji delat remeslne co nejlepe a je mi sumafuk, co si o tom verejnost mysli."
S timto nazorem muzes byt pomerne spokojeny tvurce (pokud se tim nezivis :-)), delas to, co te bavi a vubec si nepripadas nejisty.

Alespon tak se k tomu stavim ja.

dedyk

Příspěvek od dedyk »

mam pocit,ze pletete dohromady - umeni, hudba, dilo, krasno - kazdy termin oznacuje uplne neco jineho:)

fova

Příspěvek od fova »

To je ale mozna dane tim ze autor tematu ve svem dotazu nedefinoval blize pojmy "dobra" a "zla" hudba. :wink:

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dedyk píše:mam pocit,ze pletete dohromady - umeni, hudba, dilo, krasno - kazdy termin oznacuje uplne neco jineho:)
Kazdy z tychto terminov - slov - je uzko spaty s dobrou hudbou, lebo ju pomenuva a charakterizuje, t.j. blizsie ju opisuje, oznacuje. Su to charakteristicke "spojitosti" - specifika. Rozhodne si nemyslim ze si to pletieme. V principe vsak nerelativizujem ;-) :-)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Fova: nezabudaj na ego! ;-) to ti je kurva vec. ;-) toto vsak nehodno aplikovat na zcela cisty a jasny pojem " dobra hudba". Odmysli ego, pouzi cisty pojem - vyznam slova a vyjadri to. Kebyze, hypoteticky, luphtrack spravil lepsi song ako ty, tvoje ego by to mozno tazsie prehryzlo, a neviem ci by bolo tak jednoduche si po ego-vnutornej otazke (kurva, je toto mozne?! To sa ako mohlo stat ze je lepsi ako ja?!) povedat ze je to dobra hudba :) jesitnost kazdemu z nas vlastna ;-) by urobila svoje ;-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

aj mne sa paci obcas nieco tvrdsie a disharmonicke, obecne zalezi ci ta skladba ma svoje gule, nejaku DNA by som povedal, a ci to je dotiahnute do "dokonalosti". potom vlastne existuje DOBRA hudba a ODFLAKNUTA hudba.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

demsky píše:aj mne sa paci obcas nieco tvrdsie a disharmonicke, obecne zalezi ci ta skladba ma svoje gule, nejaku DNA by som povedal, a ci to je dotiahnute do "dokonalosti". potom vlastne existuje DOBRA hudba a ODFLAKNUTA hudba.
Relativizujes :-) DOBRA a ZLA - t.j. neexistujuca hudba :wink:

fova

Příspěvek od fova »

tomy45 píše:Fova: nezabudaj na ego! ;-) to ti je kurva vec. ;-) toto vsak nehodno aplikovat na zcela cisty a jasny pojem " dobra hudba". Odmysli ego, pouzi cisty pojem - vyznam slova a vyjadri to. Kebyze, hypoteticky, luphtrack spravil lepsi song ako ty, tvoje ego by to mozno tazsie prehryzlo, a neviem ci by bolo tak jednoduche si po ego-vnutornej otazke (kurva, je toto mozne?! To sa ako mohlo stat ze je lepsi ako ja?!) povedat ze je to dobra hudba :) jesitnost kazdemu z nas vlastna ;-) by urobila svoje ;-)
Tomy: Chapu, o cem pises, ale kdyz se zacnes srovnavat s ostatnimi, tak je to cesta do pekel. Vzdy budou lide, kteri budou delat lepsi veci nez ty a jini zase horsi.
Mnohem svobodnejsi pro me je jit si svoji cestou a neuzirat se tim, ze je nekdo lepsi.
Proc bych mel s nekym soutezit?

At se Luftakovi dari :wink:

Odpovědět