Domaci Studio
Domaci Studio
Zdravim,
Viem ze tu je toho vela ale aj tak by som cel poradit ... idem si zriadit doma studio produkujem Drum and Bass vybral som si urcite komponenty no hlavne v monitoroch nemam jasno
Software pouzivam Cubase 5,
Zvukovku som si vybral E-MU 1212m PCIe 180,- euro ale keby ste mi v tejto cene vedeli odporucit nieco lepsie budem len rad.
Monitori som si vybral bud KRK RP6 G2, Alesis M1Active MKII, Behringer B2030A, najviac zvazujem tie KRKy 200,- euro za kus
Klavesy M-Audio Axiom 49 MKII
za rozumne rady a odpovede vopred dakujem.
Viem ze tu je toho vela ale aj tak by som cel poradit ... idem si zriadit doma studio produkujem Drum and Bass vybral som si urcite komponenty no hlavne v monitoroch nemam jasno
Software pouzivam Cubase 5,
Zvukovku som si vybral E-MU 1212m PCIe 180,- euro ale keby ste mi v tejto cene vedeli odporucit nieco lepsie budem len rad.
Monitori som si vybral bud KRK RP6 G2, Alesis M1Active MKII, Behringer B2030A, najviac zvazujem tie KRKy 200,- euro za kus
Klavesy M-Audio Axiom 49 MKII
za rozumne rady a odpovede vopred dakujem.
Re: Domaci Studio
rozhodne si priplat 100 eur za kus a kup si KRK VXT4 .. chod si ich vypocut do www.on-board.sk ..
no doplatit by problem nebol ale 4" woofer ? moznost vypocut si ich nemam ..cize hraju lepsie ako RP6 ? a zvukovka staci ci ok ?
Me pro d'n'b pride taky dost dulezity, aby ty bedny hraly aspon trochu bas. Nevim jak jsou na tom Alesisy, ale u behringeru teda tu 2031. Neni to nejlepsi monitor na svete, ale na zacatek to neni nejhorsi. Pak se muzes posunout vejs. 8" bych rek je celkem nutnost. U akusticky muziky bych mel jiny preference samozrejme.
Diguotis : Kde byvas ? V australii ? Mas problem prist do Bratislavy ?
byvam v bardejove a mam problem dojst do blavy twl
diguotis : ok .. ked si rokefeler a ides ivestovat kopu penazi do techniky , ktory si pred kupou ani neodskusas , tak nech sa paci ..
Na Slovensku se neda zbozi koupeny pres net vratit?
da sa ...asi o tom nevie ...aj tak idem o mesiac do prahy tak posluchnema a pojdem tam do shopu popocuvat
ja mozem osrat nakup cez internet .. Ja si radsej to co chcem kupit dobre vyskusam a potom uz nic nemusim vracat ..
Takze ty bys kvuli bednam za 8k (nechce se mi to prepocitavat na jura
jel 800 km? Trosku rozdil kupovat kytaru za 30 nebo bedny za 100 a bedynky za par korun, to ten eshop imho udela lepsi sluzbu. Aspon ja bych teda v podobnym pripade takovou streku nepodnikal a radsi bych ten cas a penize vyuzil smysluplneji ;]

tak bratislava je tak 400km .. 800 , to uz by sme snad boli aj v nemecku .. ale verim ze sa aj blizsie najde daky obchod ... v kazdom pripade by som si repraky nekupoval tak, ze si ich napred nevypocujem .. asi som staromodny ..
No musi taky jet zpatky, ze jo... ;] Ja bych si je taky poslechl, pokud by slo o bedny, kde na tom zalezi 

pytkin: ja ti rozumim, ale prijde mi extra luxus si za postovny bedny poslechnout tam, kde maj hrat 
samozrejme na druhou stranu by se mi nelibilo, kdybych si objednal bedny a domu mi prisly nejaky, co uz procestovali celou planetu
digoutis: zalezi podle me, jak daleko uz jses s produkovanim.. jako entry level je tvuj vyber v poradku a bude to fungovat, jakkoliv se rozhodnes.
ja sam bych dneska bral asi vxt8; kartu kdyz emu, tak radeji 1616 a kontroler urcite edirol (pcr800 resp. pcr500) - ten jedinej vlastnim

samozrejme na druhou stranu by se mi nelibilo, kdybych si objednal bedny a domu mi prisly nejaky, co uz procestovali celou planetu

digoutis: zalezi podle me, jak daleko uz jses s produkovanim.. jako entry level je tvuj vyber v poradku a bude to fungovat, jakkoliv se rozhodnes.
ja sam bych dneska bral asi vxt8; kartu kdyz emu, tak radeji 1616 a kontroler urcite edirol (pcr800 resp. pcr500) - ten jedinej vlastnim
- ECSON WALDES
- Profesionál
Pokd delas DnB a vubec jakoukoliv elektroniku, potrebujes spoustu svoji pozornosti soustredit na basy. Budes potrebovat bez debat minimalne 8mi palcovou bednu. V rozpoctu ktery jsi uvedl jich moc idealnich neni ale da se urcite najit. Bejt tebou stoprocentne se poohlednu po pouzitych reprobednach treba na eBay. Na bedne rozhodne nesetri ! je to vzdy nejzasadnejsi clanek studia.
z mejch doporuceni bych ti dal ke zvazeni treba tyto 8mi placvoy bedby:
Novy:
- Tannoy Precision 8 / ty bych ti doporucil za ty penize. nova kolem 600 EUR
- KRK VXT8 / Velmi solidni bedna se slusnym zvukem, stoji ale uz trosku vic cca 1200 EUR
- Fostex PM-2 MKII / lenejsi bedna nova cena cca 600-700 EUR
- YAMAHA HS80 / obstojna levnejsi bedna s dobrym basem. nova 450 EUR, pouzita kolem 200-300 EUR
Pouzity:
- KRK V8 / starsi bedna, hodne respektovana. stredni trida, dnes uz se nevyrabi. Pouzita bejva v rozmezi 700-1200 EUR
- MACKIE HR824 / stredni trida, docela popularni bedna. Pouzita cca 700-1000 EUR
- GENELEC 1031 /studiova klasicka, pouzita od 1000 EUR
z mejch doporuceni bych ti dal ke zvazeni treba tyto 8mi placvoy bedby:
Novy:
- Tannoy Precision 8 / ty bych ti doporucil za ty penize. nova kolem 600 EUR
- KRK VXT8 / Velmi solidni bedna se slusnym zvukem, stoji ale uz trosku vic cca 1200 EUR
- Fostex PM-2 MKII / lenejsi bedna nova cena cca 600-700 EUR
- YAMAHA HS80 / obstojna levnejsi bedna s dobrym basem. nova 450 EUR, pouzita kolem 200-300 EUR
Pouzity:
- KRK V8 / starsi bedna, hodne respektovana. stredni trida, dnes uz se nevyrabi. Pouzita bejva v rozmezi 700-1200 EUR
- MACKIE HR824 / stredni trida, docela popularni bedna. Pouzita cca 700-1000 EUR
- GENELEC 1031 /studiova klasicka, pouzita od 1000 EUR