Elektricke rozvody, UPS a pracka site v novem studiu
To psal Bluem take v tom jednom odkazovanem tematu. Pry odeslo kompletne vse, at uz to bylo zapojene nebo ne.Pytkin píše:Elektrikar mi hovoril , ze ked buchne blesk v blizkosti (alebo rovno do domu) , tak nepomoze nic a vsetko odide .. hold treba byt poisteny ..fova píše:Rozvody nam bude navrhovat odbornik, ale chtel bych mu do toho kecat s ohledem na to studio. Urcite ho ani nenapadne davat nam tam oddelovaci trafo a UPS, pokud ho o to nepozadam.Wohma píše:Myslim, ze nejlepsi bude obetovat nejaky ten peniz a pozvat si odbornika minimalne na konzultaci... Lepe pak i na samotnou realizaci
Jeste jedna vec. Existuje nejaka zarucena ochrana proti blesku?
Myslim, ze jsme to tady kdysi v jednom tematu ohledne UPS resili a zaver byl ten, ze jedina spolehliva ochrana je vytahovat spotrebice ze zasuvek.
Pamatuji si to dobre?
Zrovna resim pojistku na svuj gear

Rozvadec je dole v dome a studio je v patre. Musel bych mit kabely od PC o delce 10metru a rozhodne by se mi nechtelo behat do spodniho patra davat CD do mechanikyPytkin píše:fova : co ti brani dat UPS aj trafo dakde k rozvadzacu .. alebo do garaze ? tam si daj aj komputer a mas to

Mam moznost umistit UPS ve vedlejsi mistnosti, takze no problem.
Jedinna ochrana proti blesku je dobra pojistka.
Jinak tady resite hovadiny, budto to udelat tak jak se ma, coz je samostatny okruh na oddelovacim trafu pro audio a v tu chvili je uplne jedno jestli je na okruhu co tam bude k nemu je lednicka, mrazak atd. Vadi vam lednicka, ale ani si nedokazete predstavit co vsechno za bordel po te siti lita, ty domaci spotrebice je to nejmensi zlo.
Pokud to ma k necemu byt, predpokladam ze je to investice v desitkach tisic Kč, a nejake polovicate reseni stejne nema cenu.
Jinak tady resite hovadiny, budto to udelat tak jak se ma, coz je samostatny okruh na oddelovacim trafu pro audio a v tu chvili je uplne jedno jestli je na okruhu co tam bude k nemu je lednicka, mrazak atd. Vadi vam lednicka, ale ani si nedokazete predstavit co vsechno za bordel po te siti lita, ty domaci spotrebice je to nejmensi zlo.
Pokud to ma k necemu byt, predpokladam ze je to investice v desitkach tisic Kč, a nejake polovicate reseni stejne nema cenu.
Pytkin . kdyz nekde foukne blesk, zpravidla je cela ulice bez elektroniky. Nemusi byt ani zapla v zasuvkach, takovy hukot to je. Pokud je to uz dal od epicentra pomuzou nejake prepetovky ktere se odpravi, ale pristroje zustanou funkcni a pak jeste ve vetsi vzdalenosti se nestane nic...
FOVA zadej to lidem kteri se tim zivi, tady ti kazdy poradi tak akorat kulove.
- pracka site
- regulace kolisaveho napeti a spicek
- zalozni zdroj (on line ups?)
- oddelovaci trafo
toto je tak hrubym odhadem stovka, spis vic. Rozumna pracka s rozumnou filtraci a vykonem se pohybuje okolo 50k.
FOVA zadej to lidem kteri se tim zivi, tady ti kazdy poradi tak akorat kulove.
- pracka site
- regulace kolisaveho napeti a spicek
- zalozni zdroj (on line ups?)
- oddelovaci trafo
toto je tak hrubym odhadem stovka, spis vic. Rozumna pracka s rozumnou filtraci a vykonem se pohybuje okolo 50k.
co je pracka site ? to je nieco ine ako oddelovacie trafo ? mne to totiz pripada ako 2 vyrazy na ten isty vyrobok ..
fova : u oddelovacieho trafa ide o to , na aky vykon to potrebujes .. ked som kupoval druhu UPS pred asi dvomi rokmi , tak som uvazoval ci dam aj na serverovnu oddelovacie trafo .. a v ponuke mali len jedine , 12KVA za 80.000 .. nakoniec som ho tam nedal .. doplnit sa da vzdy ..
fova : u oddelovacieho trafa ide o to , na aky vykon to potrebujes .. ked som kupoval druhu UPS pred asi dvomi rokmi , tak som uvazoval ci dam aj na serverovnu oddelovacie trafo .. a v ponuke mali len jedine , 12KVA za 80.000 .. nakoniec som ho tam nedal .. doplnit sa da vzdy ..
Pracka byva oznaceni pro oddelovaci trafo a naslednou filtraci. Zpravidla v ni je obvod s pozvolnym nbehem bez ktereho to nejde ani spustit, potom filtrace na privodni strane primarniho vinuti. Sekundar je vyvedeny do dalsich filtru ktere jsou optmalizovane pro uzne druhy zateze, jsou rozdilne pozadavky pro vykonovy zeilovac a treba cd nebo pocitac.takovet zaieni ma zpravidla hafo zasuvek na zadnim panelu do kterych se pripojuji jednotlive zarizeni.
Kupovane veci budou festovne drahe, je nutno to mit schvalene ezu, to neco stoji, vstupy jsou dost drahe, neni to zadna velka sranda. Kdyz to bude delat nekdo kdo nevi jak to ma byt a co to musi splnovat, je to o drzku a to doslova.
Kupovane veci budou festovne drahe, je nutno to mit schvalene ezu, to neco stoji, vstupy jsou dost drahe, neni to zadna velka sranda. Kdyz to bude delat nekdo kdo nevi jak to ma byt a co to musi splnovat, je to o drzku a to doslova.