Elektricke rozvody, UPS a pracka site v novem studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 17 kvě 2008 00:43

Zcela jiste to ma na svedomi dc slozka v siti, trafo se ti b momente presyti... Jenze ten oddelovak ti pomuze, ale bude brucet taky. A nejspis i vic. Toto postihuje i mne, nastesti ne moc casto. A ten nekolika kilowatovy drobek se umi ozvat -)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2008 00:53

nunu : ked bude v garazi , tak to nikoho trapit nebude ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 17 kvě 2008 22:58

Poslednich par dni jsem si dopisoval na toto tema s jednim pribuznym, ktery je zkusenym elektrotechnikem a dnes jsme se i setkali. Dobre zna lokalitu kde stavime i situaci s elektrinou, jaka tam je.

Zde jsou jeho doporuceni:

- Oddelovaci trafo zatim nekupovat. Pokud budou rozvody provedene dobre, je mozne, ze zadny problem s brumem nebude a trafo nebude nutne. Pokud brum bude, da se trafo poridit dodatecne.
Instalace trafa do rozvodne skrine neni takova legrace jak jsem myslel. Trafo totiz vytvari tzv. izolovanou soustavu a bez signalizace poruchy na nej smim zapojit jen jedno zarizeni. Pokud chci zapojit vice zarizeni, musim je mezi sebou bud pospojovat, aby me to napr. pri uderu blesku nezabilo nebo u kazdeho zarizeni mit signalizaci poruchy.

- Pracku site, ktera vygeneruje uplne novou a kvalitni sinusovku a ktera by byla nejlepsim resenim, nezaplatim (50-100 tisic), takze na tu muzu rovnou zapomenout. Levnejsi zarizeni v radu 20000Kc (Belkin) neduveroval, protoze jsou podezrele levna. Bud to nedela to, co slibuji a je to jen vabnicka na zakazniky nebo to dela spatne.

- Kvalitni sinusovka se da jeste resit pres UPS, ale opet az v cenove kategorii od 50000Kc vyse. Ty levnejsi to nedelaji dobre. Jinak UPS obecne je zbytecne zarizeni. Da se to vyresit pravidelnym ukladanim rozpracovane prace. V nasi lokalite nejsou vypadky tak caste.

- Dalsi moznost, jak poridit kvalitni sinusovku, je diesel generator, ale takove reseni se mi moc nelibilo. Kdyz budu chtit nahravat nebo poslouchat muziku, tak ho pujdu nahodit? :-)

- Co ma smysl nainstalovat, je pes s filtraci vyssich harmonickych. Nema smysl kupovat zadne zahranicni hifisticke psy za 5000Kc, da se poridit vyrazne levneji od ceske firmy.

- Ochranu pred blesky resit jedine jako dobre pojisteni gearu. Kvalitni HW reseni bych nezaplatil.

- Samostatny okruh pro studio moc nema smysl. Razy od pracek, lednicek atd. se stejne budou sirit do vsech okruhu a to klidne i od sousedu.

Udelal jsem si z toho zaver, ze provedeme kvalitne rozvody a koupim psa s filtraci VF. Pokud bude nejaky problem, budu to resit dodatecne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2008 01:12

ta oddelena sustava za trafom ma vyhodu , ze sa do nej neprenasa nic .. tak isto z nej sa neprenasa nic .. napriklad som mal problem s PC zdrojmi .. Kazdy PC zdroj ma stratovy prud .. Ked mas 10 PC , tak uz je ten stratovy prud tak velky , ze ti vyhodi prudovy chranic .. Furt som nechcel pochopit UPSkara , ktory mi tvrdil , ze mam dat UPS pred prudovy chranic .. Ja som stale argumentoval tym , ze na druhej UPS mame tie mrte komutrov a ide to .. Tam je ale trafo ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 18 kvě 2008 01:53

Jeste by me zajimala jedna vec.
Resil jsem s nim, ktere komponenty zapojovat do toho psa a u PC si nebyl jisty, jestli ho tam zapojovat nebo ne. PC je pry samo zdrojem VF ruseni a teoreticky se pry muze stat, ze to ruseni z PC se pres psa dostane i k ostatnim zarizenim zapojenym do psa. Takze pes pak bude spise skodit nez pomahat.
Zalezi pry na tom, jestli ma pes filtraci na kazdou zasuvku, ale to asi mit nebude.
Co vy na to?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 kvě 2008 02:08

Misto psa si porid radsi kocku -)))

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2008 02:15

nunu : ty's zase pozil ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 kvě 2008 10:21

fova: ja mam dvoch psov s vf filtrom za sebou. v prvom mam zosiky a mixak, v druhom pc veci (LCD monitory su tiez zdrojom rusenia, je v nich spinany zdroj pre podsvietenie). tak mas medzi pc a audiom jeden vf filter. pc diely sa stale ovplyvnuju medzi sebou ale co narobis. nejake problemy s ruchmi nemam, ani vo francuzsku som nemal, ani tu v nemecku nemam. ale nemecke drotovanie je spickove (francuzske je ovela horsie, ale zasa nepouzivaju nulovaci kolik v suchych miestnostiach, takze mas vsetko odzemnene)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 kvě 2008 11:04

Pytkin píše:nunu : ty's zase pozil ?
:-) Nunu by skor potreboval galvanicke oddelenie od vodky co ma v kutici, alebo pod vankusom... :-)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 kvě 2008 12:12

Vy mi jste ale banda -))))))) Ja chlastam jen vyjimecne, zato mi staci malo k poradne opici, ale priklanim se spis k tomu, ze je to neucinne a pritom ne zrovna nejlevnejsi, takze bych se poohlednul po jinem upgrade kdyz uz. Takze misto psa poridit kocku :lol:

Jakekoliv problemy s HW to neresi, pokud bude neco brumet tak to tomu nijak nepomuze, jedinne co to ma za nasledek _ u tech levnych mozna ze to znizi podil vf slozek, coz ale zase k ostanimu HW co fova ma nebude mit pozitivni slysitelny ucinek, takze se zaradi k lidem co budou rikat ze to smysl nema a v teto podobe to smysl velky nema tedy ani podle mne.

Toz asi tak -) Bando nevychovana -)))) hehehehe

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 kvě 2008 12:28

nunu: zmysel to ma... ked trebars zapojim telefon, ktory pouzivam ako umts modem, nie do "PC" psa ale do toho pred tym, pocujem v mixpulte krasne gsm cvrlikanie, ked sa vytnu preampy na "pracovne" zosilnenie. takze vf filter funguje a pri cene ktoru to stoji, nema ziadny zmysel uvazovat o tom, ze to nekupis. psa potrebujes tak ako tak, a pes bez VF filtra stoji zanedbatelne menej

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 18 kvě 2008 13:02

fova píše:
fly_illusion píše:Kdyby mohl říct pár slov Ecson, nebo carloff
proc zrovna oni? :wink: Nejsou to elektrikari/elektrotechnici.
Ne nejsou to elektrikari ale maji oba studio i zkusenosti a mohli by rict jestli je treba nejakej hw pro odruseni ci nikoli. Anebo co pouzivaj oni.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 18 kvě 2008 13:37

Ja bych se radsi obratil na elektrotechnika :-)

fly_illusion
Příspěvky: 67
Registrován: 11 bře 2008 15:02

Příspěvek od fly_illusion » 18 kvě 2008 14:04

fova píše:Ja bych se radsi obratil na elektrotechnika :-)
Jasně, ale zajímalo by mě i jejich řešení.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Re: Elektricke rozvody, UPS a pracka site v novem studiu

Příspěvek od Pierre niko » 01 úno 2013 15:53

Ahoj, posledni prispevky ve tvem tematu, fovo, jsou z roku 2008, predpokladam, ze jsi situaci nejak vyresil :) Jak tedy, prosim, vypada tvuj soucasny silnoproudovy setup? Jsi spokojen s tim, pro co ses rozhodl, doplnil jsi pozdeji nejake dalsi prvky, nebo bys s ohledem na skusenosti zvolil jinou cestu? Diky

Odpovědět