proc zrovna oni?fly_illusion píše:Kdyby mohl říct pár slov Ecson, nebo carloff

Kexik a vubec vsichni, diky.
Proberu to s tim clovekem, co bude delat rozvody.
o tom ze je silovy koaxial super riesenie na bednovy kabel, sa nema zmysel priet... ale take tie kadejake korbace zo 16tich 1mm laniek v uplne obycajnej kvalite a hlavne kadejakych kecov co je okolo toho. dobry kabel potrebuje dobru med, robre dielektrikum a dobru geometriu. to ale neznamena ze musi byt drahy, tie podmienky ide splnit pri uplne normalnej sume povedzme do par sto korun na meter. ale v hifi existuju kable za 100 tisic... to nech mi niekto zdovodni... pritom som si isty ze medzi takym kablom a silovym koaxialom ziadny rozdiel nebude, a ked, ze lepsie zahra koaxialnunu píše:Kdyz mne to dokaze nas.at...To je cela vec. Mam z hifi mnohalete zkusenosti ktera zacaly uz pred pubertou, ze jsem postarsi taky nekteri z vas vi. Dokazu rozlisit co vliv ma a nema a vytaceji mne vyroky jako vodoo, nekde jsem si precet kde se k tomu vyjadruji ze to vliv nema atd. Je to otazka priorit. Ja v lokalite kde bydlim ( okrajova cast mesta ) bez pracky uz nehraju. Protoze ten rozdil je znacny. Nemalou merou se na tom podili i filtrace jak pred trafem, tak za nim kde jsou filtry na kazdou zasuvku. ten rozdil je opravdu velmi zasadniho charakteru. A o kabelech taky nema smysl zde diskutovat, ale jsou kabely ktere jsou spatne a ktere jsou i velmi dobre. Priblizim. Pouzivam jako reprokabel VF koaxial v biwiringovem zapojeni. Parkrat jsem to predvedl svym nekterym kamaradum co se stane kdyz to vymenim za nejaky obycejny. Neni to woddo a ten rozdil je taky docela zasadni. Jenze tady jsou lidi kterym to v drtive vetsine ani zdaleka nehraje tak, jak to hraje mi a proto nemaji ani sanci rozeznat prinos takovych to reseni. Ale budou se k tomu vyjadrovat jako by meli z dane problematiky dva nebo tri doktoraty..... Jeste malinko k tem kabelum, je treba si uvedomi i to, ze v hifi je to jinak, tam se plati za design, zpracovani a nektere veci jsou opravdova pastva pro oci. Ze si to nechaji nalezite zaplatit je normalni vec.
Pokud bych ja stavel dum, nebo renovoval tak bych osobne volil zcela stejnou koncepci kterou mam nyni, cili zarizeni ve velke bedne napajene z jakekoliv dostupne zasuvky. Jedinna nevyhoda je ta, ze obcas kdy se v siti vyskytne DC napeti, trafo se presyti a zacne brucet, u takoveho 5kVA drobecka to je uz docela slyset. Ovsem to neni vada, ale nasledek toho co za humus v siti je. Kupovat nejake filtry mi prijde jako neucinne, zbytecne i kdyz to efekt muze mit, zdaleka nebude tak velky jako s oddelovacim trafem a filtraci. Spis bych to videl jako vyhazovani penez. Proto se vztekam, protoze se tady uvadeji veci ktere nejsou az tolik dulezite a vec ktera uz vliv opravdu ma se opomene, protoze stoji vic penez.
Tudiz sem tam vypenim, jelikoz snaha nekam se posunout je marna, vzdycky nejakym zpusobem ztroskota. Ja osobne nez neco poridim, zpravidla mam zajem toto si odzkouset u lidi kteri to maji a jsou schopni mi demonstrovat vliv konkretniho zarizeni.
Dalsi vec je ze psany projev vyzni mnohdy jinak, nekdy mnohem hur nez to dotycny myslel. Ale je treba bych se zamyslel sam nad sebou jestli ma pro mne smysl do takovychto veci nejak prispivat. ale mnohdy mi to neda abych se uchicchtaval za monitorem a rikal si co ze je to za hovadina. Nema cenu vylepsovat po malilinkatych kruccich, to radsi nejaky cas nevylepsovat nic a pak neco zasadnejsiho charakteru.
Nejde ani tak o pisany prejav .. Ale o to , ci clovek druheho pozna .. alebo nie .. je fakt , ked sme sa videli osobne a trosku podebatovali , clovek zrazu uplne inak cita prispevky toho druheho ..nunu píše: Dalsi vec je ze psany projev vyzni mnohdy jinak, nekdy mnohem hur nez to dotycny myslel. Ale je treba bych se zamyslel sam nad sebou jestli ma pro mne smysl do takovychto veci nejak prispivat. ale mnohdy mi to neda abych se uchicchtaval za monitorem a rikal si co ze je to za hovadina. Nema cenu vylepsovat po malilinkatych kruccich, to radsi nejaky cas nevylepsovat nic a pak neco zasadnejsiho charakteru.
Můžeš to přeci jenom ještě trochu rozvést, jakou přesně filtraci doporučuješ? V jedné větě říkáš "nekupovat filtry" a o deset slov dál radíš pořídit "trafo a filtraci". To mi nedává smysl.nunu píše:Kupovat nejake filtry mi prijde jako neucinne, zbytecne i kdyz to efekt muze mit, zdaleka nebude tak velky jako s oddelovacim trafem a filtraci.
Nunu, ale to neni tak, ze jsem si nekde neco precetl a hned jsem ten nazor prijal za svuj a zacal ho tu prosazovat.nunu píše:vytaceji mne vyroky jako vodoo, nekde jsem si precet kde se k tomu vyjadruji ze to vliv nema atd.
No já sice "hraju z AP", ale oddelovaci trafo a/nebo filtr asi řešit musím, protože mi nárazově brumí toroidní trafo v aktivní bedně. Několik dní se to neozývá, pak se to objeví na pět minut, za několik dní se to objeví na hodinu, pak to dá zase pokoj ... vzhledem k té nepravidelnosti mám podezření, že to způsobuje třeba právě SS složka v síti. Nesouvisí to s tím, nakolik jsou bedny zahřátý...nunu píše:...investovat v tuto chvili kdy hraju z AP do pracky neni rozumna vec, mnohem rozumnejsi bude napriklad porizeni kvalitnejsiho DA,protoze ten prinos bude vetsi. Ale ve chvili kdy uz mam velmi slusny zesilovac, monitory i DA je na zvazeni nebo vyzkouseni kam se posunu prave takovymto zarizenim jako je nejaka ta pracka....