Kdo tomu rozumite, poradte mi, jak provest rozvody ve studiu, abych minimalizoval riziko brumu a ruzne ruseni a zaroven chranil zarizeni pred prepetovymi spickami a znicenim bleskem.
Nejsem elektrotechnik, takze prosim polopaticky

Diky
I s rozvody se da neco udelat. Muzes mit studio na samostatnem okruhu, na kterem nejsou domaci spotrebice jako lednicka, pracka, ktere mohou nadelat pri nahravani peknou paseku.Ivo píše:Ted to taky řeším (dodatečně). Z toho co jsem se dozvěděl od experta, vyplývá, že v samotných rozvodech to není (ty se nedají udělat "lépe" nebo bez rušení), ale je třeba to pak doplnit oddělovacím trafem/"pračkou" elektřiny + kvalitní UPS
Jak by to bylo prakticky? Nekde ve vedlejsi mistnosti pichnu do zasuvky oddelovaci trafo a do nej zapojim prodluzovacku, kterou privedu do studia?nunu píše:pokud bych to delal ja, urcite bych si nechal udelat zasuvky jak je bezne a k tomu okruh ktery by byl galvanicky oddeleny. Ale neni to levna zalezitost. Vyhoda je v tom, ze trafo muze byt v miste kde nevadi jeho hluk.
Tož to mě tak napadlo z mým malých zkušeností. Třeba to umožní částečně oddělit jiné zdroje rušení z baráku, ale možná plácám nesmysly.fova píše:Co mi to prinese? Neni to zbytecny luxus mit jednu mistnost samostatne?pateson píše:Asi bych nechal pro studio zcela samostatný okruh - fázi
to je mi jasne, ze to budete mat, to totiz mat musite... otazka je, kde sa ten drot k tej doske pripoji, aky tlsty je ten drot, ako hlboko je zakopana, a aka velka je ta doska, atd. na tychto veciach zvyknu elektrikari setrit, lebo veia ze svetla aj chladnicka funguju bez toho, a zapoja to len preto ze je to v projekte, ale casto ani riadne nerozumeju, ze precofova píše:Myslis zakopat desku do zeme a k ni privest uzemneni ze zasuvek?kexik píše:no, lepe sa daju spravit, v zmysle spravit poctivo, hlavne poriesit a skontrolovat prizemnenie k skutocnej zemi.
To budeme mit.
To na co se ptas jsou zakl. znalosti ze oboru elektrikar silnoproud.....kexik píše:to je mi jasne, ze to budete mat, to totiz mat musite... otazka je, kde sa ten drot k tej doske pripoji, aky tlsty je ten drot, ako hlboko je zakopana, a aka velka je ta doska, atd. na tychto veciach zvyknu elektrikari setrit, lebo veia ze svetla aj chladnicka funguju bez toho, a zapoja to len preto ze je to v projekte, ale casto ani riadne nerozumeju, ze precofova píše:Myslis zakopat desku do zeme a k ni privest uzemneni ze zasuvek?kexik píše:no, lepe sa daju spravit, v zmysle spravit poctivo, hlavne poriesit a skontrolovat prizemnenie k skutocnej zemi.
To budeme mit.