On je především dost velký rozdíl své "boutique" high end studio vlastnit, vybudovat si ho cihlu po cihle, mít k němu osobní/intimní vztah anebo být jen prostým řadovým zaměstnancem/dělníkem v neosobním rutinním kolosu, který si kdosi pořídil za účelem zisku. Tam je pak většina věcí každému jedno, hlavně když to majiteli sype a o nic jiného tam většinou ani nejde, klientům se může kolem zadku ometat cokoliv a je to OKLiquid Sound píše:Prolezl jsem desítky studií nejen v Čechách, ale s přezouváním jsem se nikdy nikde nesetkal. V domácích podmínkách to chápu, je ovšem otákou nakolik jsou to studia. V tomhle ohledu mi přijde nejzásadnější heslo, náš zákazník náš pán. Ve studiu se nepřezouvá a pokud někdo chce resp. vyžaduje přezůvky, není problém to s asistentkou dohodnout v objednávce po mejlu před vlastním nahráváním. Sháněli jsme takhle třebas invalidní vozík, přezuvky ale zatim ne. Klient se musí cítit co nejpohodlněji ergo nucení do nějaké aktivity z naší nebo mojí strany nepřipadá v úvahu. Spíše se řeší věci jako doprava z letiště, booking hotelů, kvalita kávy v presovači, všudypřítomná klimatizace, nakupování harddisků do foroty pro klienty, wifi inet a tisk, atp. Btw. mnohem častěji než přezůvky se shání řekněme stimulanty inspirace.
Já třeba ani svých koncertech nehraju v botech, protože střídám i nástroje, u kterých je třeba sedět i na zemi ...
A co se týče výše zmíněného ponechávání návštěv doma v botách (nebo sám v botách doma chodit) - to mě osobně připadá jako třeba jít do postele v bundě a kalhotách .... ale je to jen můj pocit ... Já se třeba zouvám i tam, kde mi řeknou že se nemusím zouvat ...