SAE - skola pro zvukare

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

S_Bühler píše:
elektri píše:
S_Bühler píše:neexistují nějaký dobrý publikace o mixu, nahrávání a masteringu??
přečti si celou ezone, je tady víc informací než ve všech knihách dohromady :)
no hej ale já jsem strašně línej člověk :lol: nerad vyhledávám... raděj to mám vše pohromadě :wink:
Tak to je pak tezky... bez toho to nepujde. Je to na celej zivot, rekl bych :) K tem konzultacim- casto asi ne, ale o necem dobrym vim, kdyztak mi posli mail.

rastis

Příspěvek od rastis »

S_Bühler - moj ty boze. vela stastia v zivote...

ja by som bol najradsej vydrziavany nejakou prachatou blondynou s velkymi kozami. nepoznas nejaku ?

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

OMG :lol: zase jsem něco špatně napsal a bylo to pak násleedně pochopeno jinak než jsem chtěl...:) takže asi takhle nějak měla znít ta otázka:
existuje nějaká publikace kde by byli ZÁKLADY o mixu, nahrávání a masteringu?
chápu že si můžu všechno najít na internetu a budu muset v pozdější době až budu chtít odbornější a podrobnější věci takto dělat, ale když jsem momentálně ve fázy kdy o tom vím leda tak velký kulový, tak by se to docela hodilo ne? a to že jsem línej to jsem myslel taky trošku jinak 8)
jako můžu si i uplný základy sám od sebe zkoušet a vyhledávat metodou pokus omyl, ale víte kolik by to zabralo času?? raděj bych si připlatil za nějakou publikaci a něco se naučil z ní než abych si musel všechno vyhledávat.... ušetřilo by to spoustu času...

rastis: žádnou prachatou blondýnu neznám :D BTW (offtopic): jedna neprachatá blondýna se teď namě solidně vykašlala :roll:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

s_buhler: clanky v casopise sound on sound. pouzivaji je i na SAE jako skripta;] pokusu-omylu se ale stejne nevyhnes a hodne casu to zabere. asi jako cokoliv jinyho. ty pokusy nepodcenuj. a odhlas se z ezone, nebo skoncis jako encyklopedista bez jedine skladby (ehm.. ;]).

elektri

Příspěvek od elektri »

já neříkal nic o vyhledávání, ale o přečtení celé ezone !!!

během dvou měsíců jsem tu přečetl absolutně všechno a vím o 200% víc než před tím

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Brooklyn / juanita juarez píše: a odhlas se z ezone, nebo skoncis jako encyklopedista bez jedine skladby (ehm.. ;]).

: ))

.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Bob Owsinski: The Mixing Engineer´s Handbook. Krasne se to cte.

parek

Příspěvek od parek »

Ja jsem svoji situaci vyresil tak, ze jsem v lete na festaku oslovil nahodnyho zvukare a zeptal se ho, jestli vi neco o tom, ze ta firma shani naky techniky ke zvuku. Celkem neochotne me presmeroval na jinyho borce (myho soucasnyho sefa :wink: ), kterej by o tom mozna moh neco vedet. Kdyz jsem toho borce nasel, pockal pul hodiny, nez sleze ze stage, sli jsme spolu na pivko, chvili pokecali ohledne mych zkusenosti atd. a tyden po tom festaku jsem byl na svoji prvni akci. A od ty doby mam praci 8)

Shodou okolnosti tady nekdy v kvetnu minulyho roku probehla nabidka, ze nekdo shani druhyho zvukare do svyho studia v Praze, tak jsem se ozval a ejhle, kdyz nejsou ksefty na live akce, muzu v klidu nahravat ve studiu, ucit se tam za chodu spoustu novejch veci, ke kterejm jsem se driv proste nedostal. Proste parada, nemusim se zadluzovat na techniku, nemusim platit najem za prostory ani shanet klienty. Asi to nebude idealni pro nekoho, kdo se chce uzivit vylozene jen studiem, ale vzhledem k tomu, ze muj hlavni prijem je z toho live zvuceni, nedovedu si predstavit lepsi zpusob, jak se v tomhle oboru zabehnout.

S_Bühler: kdyby te zajimaly naky podrobnosti ohledne tohodle zpusobu obzivy, rad se podelim o zkusenosti, rozhodne to hlavne v zacatcich nebyl zadnej med a neni to pro kazdyho, ale pokud mas odhodlani a jsi presvedcenej, ze prave zvukarina je tvuj vysnenej obor, nevim o zadne schudnejsi ceste...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

cyril: díky moc

Brooklyn / juanita juarez : stačí si udělat jednu noc čas na tvorbu a mám hned skladeb mrtě... problém je jenom ten že troška teorie by mi neuškodila, protože většina těch skladeb stejně nemá moc velkou uroveň...ale co se týče skládání vlastních skladeb.... no zjistil jsem že mě to až zase tolik nebaví. moje teoretické hudební znalosti nejsou až zase tak uplně velké.. a co se týče kompozice tak s tou to taky už moc nevytrhnu. skladatel ze mě určiě nebude. ale co mě baví je, jakmile už je napsaná nějaká melodie, nebo skladba, nebo tak něco, tak ji mixovat, vylaďovat, hrát si s tím ozvučovat a tak dále, jenže vše je tak trošku ještě "v plenkách" a vím o tom fakt si myslím velký kulový

elektri: jo tady na ezone je dost, ale pořád je ezone dělané jako FORUM!!! ke každému tématu tady najdeš mrtě offtopicu, flamu a podobně.... jako svým způsobem i to co už píšu já je offtopic. téma tady této diskuse je SAE - skola pro zvukare; a kam jsme se to už dostali????? takže asi tak....je tu hodně, moná víc než v nějaké knížce, ale vzhledem k tomu že ezone je pořád veřejné forum.... tak mi to nepřipadá jako zdroj informací pro nějaké studium uplně košér. apropó někdo kdo bude chtít vědět něěco o SAE se teď po přečtení této diskuse dozví i tento můj nechutný offtopic.... asi to pro něj nebude uplně efektivně využitý čas, dozví se i něco co vůbec nepotřebuje vědět.....ale to už se moc zakecávám
:)

parek: díky moc.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Pokud vladnes anglicky tak je literatury tuna ... nelegalni kopie najdes ruzne na internetu, originaly se daji bud poslat (napriklad AMazon atp.) nebo si udelat vylet na AES, kde s temahle vecma mivaji stanek (letos bude AES v Amstru).

Ceske literatury je pramalo, samozrejme Vlachy ("Praxe zvukove techniky"), pred nim Kubat (Prirucka zvukare a fonoamatera") ... a do budoucna Paska (ten jeste nic nevydal, ale jak ho tak pozoruju, tak je to na spadnuti ;-))) ).

Z CZ internetu se da neco vycist tady, neco na Audiocity.cz ... a zbytek ruzne (mozna najdes nekde torzo Shagyho zvuk.sk, mozna nezo z puvodni Audionet.cz ... atd.). Jinak ... je to bida ... nastesti je spousta lidi co jsou schopni a hlavne ochotni poradit (pokud se nebudes ptat na "jaky mikrofon na zpev do 10 tisic").
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

elektri

Příspěvek od elektri »

S_Bühler: tak hledej jen posty od určitých osob, Ecson dostal Anděla za mix, Ivo s Carloffem dělají špičkový mastering, Šáfa je zvukař a pracuje v obchodě s technikou, spoustu lidí vydalo hromady desek.... takových lidí se tu pohybuje docela dost a už tady napsali tuny návodů přímo z praxe.
Jsou tu popsané věci, které ani v těch nejodbornějších knihách nenajdeš, stačí se jen trochu zorientovat a vědět od koho má smysl něco číst.

Není toho tady zase tak moc, aby se to nedalo během měsíce projít, pokud aspoň částečně ovládáš rychločtení, tak jsi v klidu.
Nehledej konkrétní věci pomocí "hledat", ale listuj strany dozadu a čti rovnou konkrétní témata.

S_Bühler

Příspěvek od S_Bühler »

děkuju mockrát :wink:

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

ECSON WALDES píše:
Brooklyn / juanita juarez píše: a odhlas se z ezone, nebo skoncis jako encyklopedista bez jedine skladby (ehm.. ;]).

: ))

.

brooklyn ma pravdu du do toho poslední dobou pořád jen čtu ezone ....
občas si řikám že zrušim net ...
ono se sem potom člověk jen tak nedostane s tim číselnym kodem a jeho funkčností...

Tom Šen

Příspěvek od Tom Šen »

[quote="matucha"]Na ty penize budes muset chytit nejakou praci venku... no a tam je Audio vystudovanejch lidi bez prace tolik, ze je lepsi se to ucit doma s pomoci netu a delat neco, co te bude zivit ;-).

to matucha: ahoj, s tim souhlasim, chtel jsem se ale poradit. rad bych si koupil nejakou dobrou knizku v anglictine zvlaste na tema mixaze nahravek. na netu je toho hodne, ale kterou bys kdyz tak doporucoval, ktera je dobra. ja jsem cetl u nas jen vlacheho (praxi zvukove techniky).
diky moc, at se dari, tom z brna

p.s. muzes mi jeste kdyz tak doporucit nejake linky? diky

matucha

Příspěvek od matucha »

hmmm... http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... yment.html

ja nevim, ja zadnou knizku, ktera by mi prisla dobra o michani necet

ale celkem fajn je knizka od boba katze o masteringu, i kdyz nic prevratnyho se v ni nedozvis... nejlepsi je zkouset veci a pak se o tom pobavit s kamaradama v hospode.

Odpovědět