KEMPER PROFILING AMPLIFIER - zkušenosti, názory
Re: KEMPER PROFILING AMPLIFIER - zkušenosti, názory
Vašku, z free profilů je pro mě 90 až 95% odpad. Bohužel. Občas si zapnu EXCHANGE a koukám, kdo co tvoří, ale po přepnutí na osvědčenej profil je to citelnej rozdíl. Ukazuje se, že nazvučit dobře aparát je o zkušenostech a spousta těch profilů tvoří domácí pokusy tak nějak na náhodu...
Jednoznačně se vyplatí přidat pár drobnejch na placený profily, sice i tam jsou poměrně rozdíly a někdy i v rámci jednoho autora, ale mě asi nejvíce sedí profily Michael Britt: http://www.mbrittprofiles.com/home/index.html
Hodně toho mám od TAF: http://www.theampfactory.com ale právě tady je kvalita dost kolísavá
Dále třeba TOP Jimi, Soundside atd.
S novým OS je také daleko jednodušší měnit cabinety, který zvuk ovlivňujou naprosto zásadně. Lze použít i IR beden nevytvořených přímo pro Kemper a překonvertovat. Zkrátka takhle krabice se vyvíjí dobrým směrem a hlavně ZDARMA.
Jednoznačně se vyplatí přidat pár drobnejch na placený profily, sice i tam jsou poměrně rozdíly a někdy i v rámci jednoho autora, ale mě asi nejvíce sedí profily Michael Britt: http://www.mbrittprofiles.com/home/index.html
Hodně toho mám od TAF: http://www.theampfactory.com ale právě tady je kvalita dost kolísavá
S novým OS je také daleko jednodušší měnit cabinety, který zvuk ovlivňujou naprosto zásadně. Lze použít i IR beden nevytvořených přímo pro Kemper a překonvertovat. Zkrátka takhle krabice se vyvíjí dobrým směrem a hlavně ZDARMA.
no ted jak ma Kemper hodne lidi, tak na EXCHANGE je doopravdy prevazne odpad. Jinak Kemper miluji, i ten prisup firmy k vylepsovani, doufam, ze to tak bude pokracovat. To, ze se to nevyrovna nazvucenemu aparatu je blbost, kdyz je profil ktery ti vyhovuje, tak neni co resit.
Hmm a zkoušeli jste už někdo přes rozbočovač do větve A dát Kemper a do větve B třeba Engl E530 tube/solidstate 4-kanál preamp (nebo vyšší) a nahrát oboje současně, Engl z box simulated výstupu? Bez dalších komb a lampových hlav, mix z obou poslat jen do sluchátek a monitorů v režii a pak totéž ještě 2x, nejdřív pouze Kemper a pak pouze E530. Možná nebude zajímavé ani tak posouzení zvuku náběrů, ale spíše vyjádření kytaristy, bez ohledu na jeho hráčský level.
Nevim, jak to přesně myslíš, ale porovnávat musíš vždycky identivcký věci, takže vezměš preamp nebo komplet aparát a uděláš jeho profil, pak můžeš začít slepě testovat... Ale na YT je tuna sessions, kde nakonec majitel nebo kytarista nebyli schopní poznat, co je aparát a co profil z Kempera. Jde to poznat ve specifických situacích a nastaveních, kdy se aparát chová trochu jinak v závislosti na blízkosti nástroje (tedy snímačů), ale jsou to opravdu nuance. Charakter zvuku se mění minimálně. Odhadem bych typoval, že profil zaznamená ve fixním nastavení 95% zvuku. Důležitý je slovo fixní = omezující, protože změna gain konkrétního profilu a korekce jsou samozřejmě podřízeny pevným algoritmům, které nedokážou pracovat identicky jako aparát. Asi proto každý kvalitní profil obsahuje třeba 8 nastavení aparátu, který bezpečně pokrejou požadavky většiny hráčů.
To je vždycky otázka osobních preferencí. Někomu Kemper vyhovuje jako "aparát" a neřeší, jak moc je profiling přesný. Prostě mu Kemper nabízí obrovské množství charakterů zvuků a ty lze ještě rozšiřovat do nekonečna. Někoho zase zajímá především profiling. Předpokládám, že v první kategorii budou spíše kytaristé a v té druhé bude asi víc studií, protože pro studio je výhodné mít i něco takového.
Ne vždy je možné natáčet přes "hradbu" aparátů a upřímně, málokdo to umí taky ozvučit. Pro mě je Kemper zařízení svého druhu a baví mě, protože jeho užitná hodnota vs cena v porovnání s čímkoli za stejné peníze, je veliká.
Ne vždy je možné natáčet přes "hradbu" aparátů a upřímně, málokdo to umí taky ozvučit. Pro mě je Kemper zařízení svého druhu a baví mě, protože jeho užitná hodnota vs cena v porovnání s čímkoli za stejné peníze, je veliká.
Přesně tak... já ho mám především na recording, ale hodně vážně uvažuju, že bych svýmu aparátu nechal udělat LOOP resp. POWER AMP vstup a používal Kemper kvůli profilům preampů či drive krabiček a sekundárně jako vyhovující FX jednotku.
ja to pouzivam jen ve studiu, jak na nahravani tak na vlastni cviceni. Na zkusebnu bych to, pokud by tam byla hlava netahal z lenosti. Pokud bych mel hrat LIVE a nekde jezdit, bral bych Kempra abych se netahal s aparatem, ale predpokladam,ze bych musel podniknout vyzkum, jak to pouzivat aby mi to vyhovovalo, jestli pres konec do bedny nebo spis jen vlastni odposlech atd. Kdyz jsem jeste Kempera nemel a videl video Andyho Sneapa, tak tam jsem mel pocit, ze mezi nabranym zvukem a profilem je rozdil, ale dnes jepodleme to profilovani udelano trochu jinak nez pred 3mi roky a navic bych rekl ten rozdil nebyl uplne podstany.
Na live je to různý, jsou lidi, který na to hrajou do in-ear a zvukařoj jde hotovej zvuk lajnou, další skupina má Kemper power amp - tedy verzsi s lineárním zes. (nebo externě jinej podobnej) a k tomu používaj buď full range bednu, kam jde hotovej zvuk i s profilem cabu a supluje to monitor + paralelně zvukařoj jde zase lajna, pak je hybrid systém, že se vypíná profil BOXU a hraje se přes kyt. bednu. Možná i další...
Důležitý je, že routovací systém a počet výstupů fakt umožňuje nezávsilý nastavení pro zvukaře i odposlech.
Důležitý je, že routovací systém a počet výstupů fakt umožňuje nezávsilý nastavení pro zvukaře i odposlech.
Díky, to je mi jasné, že je asi jen pár lidí, kteří to opravdu umí udělat, ale podle toho, co píšeš, to lze. (Četl jsem i názory, že MUSÍŠ použít svoji kytaru atd.)delay píše:Vašku, z free profilů je pro mě 90 až 95% odpad. Bohužel. Občas si zapnu EXCHANGE a koukám, kdo co tvoří, ale po přepnutí na osvědčenej profil je to citelnej rozdíl. Ukazuje se, že nazvučit dobře aparát je o zkušenostech a spousta těch profilů tvoří domácí pokusy tak nějak na náhodu...
vasek: Kytara má vliv při profilovaní, ale základ zvuku určuje IR - kdy na kytaru vůbec nehraješ. Osobně jsem ještě neprofiloval, jen kamarád, ale to "zahrání na kytaru" přichází až v poslední fázi profilingu, samozřejmě má vliv možná na celkový dotvoření fq charakteristiky, asi i proto někteří tvůrci udávají do profilu, jaký nástroj použili. O tomhle zas tolik nevim. Nakonec, vlastním i pack, kde jsou použité 4 kytary na identické nastavení aparátu a ty rozdíly jsou minimální, pouze HB je temnější, jak by se dalo čekat, ale není to tak, že by profil dělanej na Strata zněl jako Strat, když na to budu hrát s LP apod. 

Já bych tohle opravdu neřešil. Vemte si příklad, že si můžete půjčit na dva dny do studia 10 různých aparátů. Nastavíte si zvuk co vyhovuje, vytvoříte si ke každému profil. Aparáty vrátíte a do zblbnutí můžete natáčet obrovskou škálou skvělých zvuků. A nebo si jen kupte profil za pár kaček... Všechno ostatní už záleží na vás. Co na tom, zda ten zvuk je 90% nebo 95% nebo 85% MesaBoogie? Je to jen další možnost. Nějaká přidaná hodnota za velmi slušnou cenu. Nakonec, kdo z nahrávky pozná zda to bylo točeno na to či ono? Je lepší Bogner nebo Soldano? Engl nebo Kemper? Každýmu se líbí něco jiného a něco jiného používá. Jak vlastně vznikl ten "velkej" slavnej zvuk co má pár kytaristů na světě? Na o mnoho levnější aparát a kytaru než tady kdo má ... Zakk Wylde používá Marshal JCM800. Ten má kdekdo. Má ještě někdo takovej zvuk? Kdyby nahrál desku na Kemper, všichni si z toho sedneme na zadek, koupíme jeho profil a ...? Ten zvuk tam nebude. A to nikoli kvůli profilu ...
To mas to stejny jako s IR nebo samply - da se zit s temi, co jsou. Anebo si udelas vlastni:)
Jmeno autora profilu, pouziteho hvezdneho aparatu / boxu / mikrofonu - to urcite poslouzi jako zakladni voditko, ale vic nic.
Vybrat se da jen podle usi v kombinaci s kytarou, strunami, snimacem a prsty.
Jmeno autora profilu, pouziteho hvezdneho aparatu / boxu / mikrofonu - to urcite poslouzi jako zakladni voditko, ale vic nic.
Vybrat se da jen podle usi v kombinaci s kytarou, strunami, snimacem a prsty.
Chlapi, máte samozřejmě pravdu, ale přijde mi to trochu offtopic. Mě by zajímalo, jak se kytara otiskne do profilu, protože to přece není jen o EQ, ale taky nějaké dynamice, náběhu tónu apod. V tom se liší zesilovače i kytary, takže mi přijde, že to nějakej vliv mít musí - zejména na pocit ze hry. To, že finální IR rozhoduje o barvě zvuku, je jasné, ale zvuk má přece i další parametry.
Vasku, asi doporučím nějaký video na YT, kde dělaj přímo profiling nebo ofiko Tutorial... já to sám pořádně nevim, pač sem to zatím nezkoušel
, ale asi testnu sousedy coby vzpomínku na starý časy a pošlu jim do VOXe v obýváku pořádnej minutovej bugr.