Pytkin píše:cece .. podla toho co tu pises , ze ten reparat budes robit aj typavlii píše:Mno - aby si tady někteří nemuseli dělat reparát u profesora Vlachéhothovt například (nic ve zlém).
P.
P.
Pytkin píše:cece .. podla toho co tu pises , ze ten reparat budes robit aj typavlii píše:Mno - aby si tady někteří nemuseli dělat reparát u profesora Vlachéhothovt například (nic ve zlém).
P.
Tohle ja chapu me jen zmatlo kdy zacina Release. Ted jsem jeste koukal do knizky od Bob Katz ktery mu verim a tam pise : "Release Time or recovery time, is how long it takes for the signal level to return to unity gain after it has dropped below the treshold." Na druhou stranu mam video kde se rika ze Release zacina po Attacku. Ale budu se drzet toho pod tresholdem. Tak to by jsem mel skolni ulohu hotovou a zase se vratim k poslouchani kompresoru. Jinak ted jsem testoval nekolik dni T-rackS a porovnaval se stejnymi simulacemi HW od jinych vyrobcu a byl jsem mile prekvapen a urcite pro nektere najdu misto na HD. Tenhle tyden uz snad budu mit novy iLok tak budu testovat Slate Digital VBC. Jsem na ne zvedavej.pavlii píše:Stane, ale vnímáš to špatně - viz i text od Pytkina. Odpověď na tvojí otázku je, že mezi Attack a Release je zabírání kompresoru, čili komprese jako taková. Komprese jako taková probíhá navíc v celém intervalu Release. Pokud je vstupní hlasitost zvuku od nějakého momentu stále nad prahem, tak je výstup komprimován a žádné další veličiny se na zvuku již neprojevují (bavíme se pořád o základu, čili Threshold, Attack, Ratio, Release).
Slabý signál je slyšitelnější, protože nedosáhne na prahovou úroveň a není tedy nijak kompresorem ovlivněn; za kompresorem je přece ještě Makeup Gain ovladač, který zesiluje signál ZA výstupem kompresoru. Zase z toho nedělejte kovbojku, vždyť je to trivča
P.
Pytkin píše:takze mam pocit , ze cely svet nechape , ako ma kompresor fungovat .. len u nas par sikovnych vedcov , tomu rozumie ..
zkoušel si i hardware? Třeba bude výsledek alá KLASICKÁ NAUKA.Pytkin píše:skusal som teraz niekolko kompresorov .. vacsina takych basic , ziadne advanced features .. a vsetky robili aj attack aj release .. takze mam pocit , ze cely svet nechape , ako ma kompresor fungovat .. len u nas par sikovnych vedcov , tomu rozumie ..
Vzlousel jsem jich par jeste pred touhle debatou (ne jak funguji a kdy zacina release ale to jak zni) a vysledky se nedaji popsat slovy jednoduse proto jsem se rozhod ze pristi tyden udelam prvni ze serie videií kde porovnam softwarove verze jejich slavnych HW vzoru. Jako prvni vezmu jednoduchy v podstate basic kompresor LA2A ktery dela Attack a Release a ma jen dva ovladace. Rozdily nejsou radikalni ale jsou znatelny v barve zvuku. Vim ze si tenhle test vetsina jiz provedla sama pro sebe ale video si myslim nebude naskodu.Fillippos píše:zkoušejte, jsem zvědav na výsledky.