Bitcoin a dalsi kryptomeny

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Bitcoin a dalsi kryptomeny

Příspěvek od dendy »

na, a sme tam kde sme boli...

inak ja by som celkom uvital ak by sa to 2-3 mesiace motalo aj nizsie, aby klesli ceny grafickych kariet, momentalne zohnat nvidiu 1080(ti) alebo amd vega 64 je prakticky nemozne, amd RX580 a nvidia1070 tiez tazko..

keby sa to 2-3 mesiace drzalo v pasme este tak o 20% nizsie ako teraz tak na nizsich modeloch kariet sa ani nebude moc oplatit minovat - takze drobni mineri zacnu rozpredavat rigy :-) potom bude cas nakupovat :-))

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Obrázek

matucha

Příspěvek od matucha »

Bananas.

Dneska konecne padla trendline co zacala nekdy na zacatku ledna. Zadna jistota, ze to nepude este pod 10k to sice neni, ale je to prvni jiskricka nadeje na otoceni smeru. Spodek ichimoku mraku to zatim tak tak udrzel, ale uz to nekolikrat vypadalo dost za hranou.

Tak doufejme ze to neni jenom fakeout.

dendy

Příspěvek od dendy »

v pondelok som si zakreslil ten cerveny trojuholnik.. zatial to +/- podla neho ide :) takze do 7.2. sa budeme plazit pomaly hore a potom bude zavisiet kam to breakne :)
Přílohy
Screenshot 2018-01-27 21.38.37.png

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo tohle je nejzasadnejsi utvar a pak teda se dostat nad 20k a budeme snad z lesa venku.

Dneska to aspon prorazilo ten mensi trojuhelnik. Pozitivni je, ze se to podarilo takhle o vejkendu, kterej bejva spis slabsi. Ale ta slabost je cejtit v tom, ze po prorazeni rozhodne nedoslo k zadnymu hura nakupovani. Prevlada furt nejistota.

Zajimavy je ale ze hodne lidi okolo me, co dlouho stali stranou, nakoupili nebo se chystaj. Rikam jim at jsou opatrny, ze je mozny, ze to este neni dno. Ale treba jim tim skodim.

rastis

Příspěvek od rastis »

ja som uplny laik, ani som nechcel v tejto teme mlzit... toto mi prislo ako zaujimavy clanok:

https://slobodnyvyber.sk/tibor-pospisil ... ky-daleko/

je to nejak tak ? davaju tie veci co ten clovek pise zmysel ?

dendy

Příspěvek od dendy »

laici sme tu vsetci :)

no, vychadza to z niektorych pravdivych informacii, ale nepaci sa mi styl ako je zo napisane, fakty su tam domiesane zo subjektivnymi dojmami - clovek neznaly hlbsie temy sa moze rychlo strati medzi tym co je podlozeny fakt co len autorov subjektivny dojem..

to co pise o bankach je v zasade pravda len je to napisane tak bulvarne az moc zjednodusene..

ale odkaz na Karpisa je dobry, to ma asi najvacsiu cenu z celeho clanku,doporucujem precitat jeho knihu "Zle peniaze".. je napisana paradne zrozumitelnym sposobom a aj ked hlavna tema je financna kriza 2008 a nie kryptomeny, je plna kvalitnych informacii, obcas az desivych alebo zarazajucich, oo fungovani sucasneho financneho systemu

dendy

Příspěvek od dendy »

toto nevyzera dobre ... zda sa ze sa zrejme sa stane jedina vec ktora mala potencial to cele pokazit - skurvene politicke svine proste cele cryptocurrency hnutie znicia, alebo minimalne este na par rokov zatlacia naspat do undergroundu.. to musi tato verbez stara vymriet aby sa otvoril priestor na nieco nove..

https://www.express.co.uk/finance/city/ ... tocurrency

matucha

Příspěvek od matucha »

Jeden z mnoha zakazu. A tykajici se jenom instituci.

Jinak to ale samozrejme furt pada, ~$7.5k je prvni sance na odraz. Rok 2018 zacina vypadat min jednoznacne nez 2017.

dendy

Příspěvek od dendy »

no bude to na dlhsi boj .. ale to je mozno dobre.. ten moc exponencialny rast nebol dobry.. pomaly dalej zajdes :)

mna tesi ze ked bol BTC niekde okolo 18k USD tak som za 0.5 kupil mining rig :-) dobra investicia :)

matucha

Příspěvek od matucha »

No vida, tos udelal dobre.

Cim dal tim to vypada vic na ten standardni bublinograf. Jestli dojde az do konce, tak fakt asi uvidime i ~$1300. Ted mam ten dojem, ze prevlada panika.

dendy

Příspěvek od dendy »

jedina otazka ktora mi momentalne neda spavat je - kedy nakupit :-))) cim je to nizsie tym viac ma svrbia prsty na [BUY] tlacitku :)) Ale hovorim si "este nie, toto este nieje dno" :)

klucova otazka je aky objem kapitalu maju v BTC a kryptomenach "true believeri" - ludia ktori naozaj veria technologii, chapu ju, vidia veci v sirsom kontexte.. lebo to su ti co proste nepredaju nech sa bude diat cokolvek .. tam presne je to dno kde sa to odrazi ..

Inak sranda je ze z fundamentalneho hladiska ma BTC vsetky predpoklady na rast - prve testy lightning network dopadaju skvele, mempool spadol zo 130M na 10M, transakcne poplatky na urovni 1 USD ked som to naposledy pozeral ..

prevlada iracionalita ludi co do trhu vstupili len ako kratkodobi investori .. ked to trosku prezeniem, paradoxne ludia co sa chceli "zviest" a zarobit "rychly prachy" vlastne sposobili tento pad :)

Tiez ma zaujima co to spravi si miningom - pretoze jak klesa profitabilita, hlavne mensie farmy sa zacnu podla mna docasne odpajat rigy - co sa moze prejavit na znizeni difficultity takze ti co "vydrzia" zacnu zarabat viac .. ktovie.. otazka je nakolko je cely tento system "samokorekcny" - cize znizenie dificultity sposobi ze "vypnuti" zase zapnu, co zase zvysi dificultity.. a tak dokola ..

je to napinave :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Hlavne cakam , kedy sa na trhu objavia lacne 1080TI .. za 200 eur by som jednu zobral malemu na hranie ..

dendy

Příspěvek od dendy »

1080TI za 200 E ? :-)) vtipalek :) tak za 5 rokov a potom uz mu na tom ziadna nova hra nepojde :))

Odpovědět