Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
rastis

Re: Debata o politice - vazne aj nevazne

Příspěvek od rastis »

nie agantury, ale moratorium, ako pise Dendy. nechapem, naco je moratorium dobre, uplna blbost.

neviem, ci ma zmysel, aby si SNS a Most nasilu hladali k sebe cestu, ja si taku vladu predstavit neviem, aspon nie na 4 roky. vysledok takehoto spajania moze na buduce volby byt to, ze miesto Belu Bugara bude za mensinovu stranu SMK a to sa mi vidi teda podstatne menej ako Most...

s fasistami si v parlamente nikto nepoda ruku, nikto ich nepozdravi, ich pobyt tam bude uplne neskodny a hlavne zbytocny. ak su takto na ociach, aspon nemozu uz okazalo hajlovat a musia sa tvarit ako-tak slusne. to neni az tak zle, ak keby skryte hajlovali na vlastnych stretnutiach a cestou domov to vzdy zavrsili podpalenim nejakej ciganskej osady, nie ? skorej je skoda, ze vsetky media v ramci hovadskej senzacie budu teraz Kotlebu spominat 1000x denne najblizsi minimalne pol rok. mne by sa skorej videlo, keby o nich nenapisal uz nikto nikdy nic. a naprikald prezident by ich ovela viac nasral, keby ich na stretnutie pozval a tam im do ksichtu povedal, ze to je jedine a posledne ich stretnute a nech idu do riti... mohli by akurat drzat hubu. takto maju zase kopec vody na mlyn, ako zlyhava demokracia a ako prezident nerespektuje volebne vysledky a volicov...

inak tie individua co dostal Kollar do parlamentu (Pcolinsky, Krajniak ... ... ) su povodne ludia od Lipsica, ked sa Nova zacala prudko preferencne prepadat, utiekli od neho ...

dendy

Příspěvek od dendy »

ja si naopak nemyslim ze by sa nedal najst prienik medzi programami SNS a MOST kde by sa zhodli a mali dostatok co robit (opravovat po ficovi) najblizsie 4 roky.. Dankova SNS to uz nieje Slotova SNS tak ako Most nieje SMK... ako hovori Sulik, teraz je cast spravit hrubu ciaru a zacat odznova.. v zahranici nieje vinimka ze aj odlisnejsie strany ako je sucasna SNS a sucasny Most apolupracuju

mozno sa konecne slovensko posunie krok k vyspelym zapadnym krajinam co sa tyka stylu fungovania politiky

a mozno nie.. Mozno sa ani nedohodnu, mozno sa dohodnu a o pol roka rozpadmu - tak ci tak uvidime, je z ytocne nad tym teraz meditovat..

co je holy fakt a co si vsetci uvedomuje, ze to je naozaj posledna sanca pravice, ak to zahodia cakaju slovensko dlhe desiatky rokov totalneho pekla potacania sa medzi Ficom a Fasistami..

rastis

Příspěvek od rastis »

Danko vyzera normalne a niekore veci co rozprava davaju zmysel. ale rozprava aj veci o ktorych trdi ze su pre nich zasadne a zhodne sa na nich skorej s Ficom a nie s pravicou. v diskusiach tvrdil cosi o zakladani statnych podnikov, o zakazu zisku v zdravotnictve a u pojistovni, ci cosi v podobnom duchu. v programe to sice nemaju, ale ja som z Dankovych reci nedokazal ich ekonimicke zamyslanie pochopit. a navyse SNS je stale SNS, vsetci ti ludia co sa tam okolo toho motaju sa tam motali aj predtym. vyhodili odtial Slotu. to je pekne, ale u mna sa tymto z toho nestala ina strana, pre mna je to stale rovnaka partia, akurat so slusnejsie posobiacim clovekom na cele...

podla mna Sulik na premiera nema a ak by sa nim stal, tak spanombohom, v kazdom pripade 4 roky nema sancu hentaku konstelaciu udrzat.

tieto volby vobec nedopadli dobre, ziadne prijemne vitazstvo pravice. dopadli divne a motaju sa tam cudesne postavicky, ako Sulik, Matovic, Lipsic, Prochazka a Kolar, o niektorych vieme uz vselico, o niektorych tusime vselico a o niektorych nevieme nic. a tak strasne si prajeme, aby bola "pravica", ze nevahame nech to s nimi taha aj Danko + Bugar v priatelskom tandeme... no nic moc podla mna...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis : precitaj toto .. dost dobre zhrnutie nasivch volieb :
https://vlkovobloguje.wordpress.com/201 ... ych-voleb/

rastis

Příspěvek od rastis »

ano... myslim, ze viacej razy som naznacoval, ze pravica a lavica a fico / nefico nie su tak ciernobiele veci... ze fico sa napriklad k zahranicnej situacii (nemyslim zrovna striktne odmietanie migrantov) vyjadroval asi najpragmatickejsie zo vsetkych na Slovensku... podobne Zeman v Cesku... len to sa tazko da diskutovat v polarizovanej atmosfere pravica / lavica / dobro / zlo / SME a "ruska propaganda" :) ...

dendy

Příspěvek od dendy »

rastis píše: ze fico sa napriklad k zahranicnej situacii (nemyslim zrovna striktne odmietanie migrantov) vyjadroval asi najpragmatickejsie zo vsetkych na Slovensku.
Nemyslis vazne :)))) Hej hej, stavat mury na hranici s Rakuskom a jeho vyhlasenia bude monitorovat vsetkych moslimov na slovensku (co je na trestne oznamenie, cudujem sa ze ho este nikto nepodal) to je asi tak vsetko k comu sa vyjadril - aj vdaka takymto vyjadrenia je v parlamente Kokotleba (pohravanie sa s extremistickou retorikou pri vladnej strane vzdy nakoniec nastartuje volicov extremistov)

Plus doma - ako vzdy pri kontroverznych temach, ako je u neho tradicia - hovoril jedno a v bruseli nieco uplne ine.

V skutocnosti jediny k tejto teme triezvy, realisticky a hlavne konzistentny nazor doma aj v zahranici k rieseniu migrantskej krizy je Sulik - namiesto populistickych kecov ala Fico od sameho zaciatku navrhuje konkretne riesenia (utecenecke tabory na neutralnej pode MIMO uzemia EU, samzoreme s humanitarnou pomocou EU, starostive zhodnotenie kazdej jednej ziadnosti na imigraciu, a x dalsich veci)

Mimochodom osobne nepochybujem ze s Kollarom nebude vacsi problem - Kollar aj Sulik su v prvom rade podnikatelia, a uspesni - uspesny podnikatel chape vyznam dohody - na rozdiel od politika - (a Sulik to aj opakovane pripomina) - takze si myslim ze ked si spravia rozumnu dohodu (pisomnu) o tom ze vlada presadi niektore veci co chce Kollar (exekucna amnestia v urcitej forme nieje uplne nerealizovatelna, a klepnut poriadne po prstoch exekutorom to by bolo naozaj vhodne), on ich na oplatku podpori v zasadnych veciach ..

Ja som optimista zatial, hlavne preto ze odmietam riesit tipicky Slovensky pristup "vsetko je zle, vsetko budezle, nic sa neda" .. Vsetci vidia len negativa, rizika.. za mna pozitiva :

- vyrazny prepad Smeru, technicky po prehratych prezidenstkych volbach pad Fica pokracuje, a verim ze uz sa nevyhrabe. pomaly konci era Ficizmu

- KDH mimo parlament !! to neni malickost !! Vsetci na to zabudaju.. vysoko pozitivna vec !!

- tema fasizmu / neonacizmu vystupila do popredia, bude sa to riesit konecne. Nackovia rastu dlhe roky a nielen na slovensku - v celej europe. U nas sme sa doteraz tvarili ze nic. Konecne si viac ludi uvedomilo ze toto JE problem a treba sa mu venovat - aj osvetou na skolach aby tu nevyrastala generacia ktora nevie co za zverstva maju na svedomi ludia ktorych ma tato zgerba za svoj vzor.
rastis píše:. len to sa tazko da diskutovat v polarizovanej atmosfere pravica / lavica / dobro / zlo /
Lavicovy pohlad na svet je OK (v tomto nesuhlasim zo Sulikom ze je to pomylena ideologia). Problem je ze na slovensku neexistuje standardna lavicova stana. Mame tu SMER-SD ktory je projekt zalozeny oligarchami, socialne-populisticky, ktory paradoxne odsuhlasil niekolko zakonov pravicovejsich nez vlada Radicovej alebo Dzurindu, preplneny neschopnymi karieristami, byvalymi komunistami, ludmi co cely zivot boli len funkcionari a nezivili sa pracou, produkujuci zakony komplikujuce podnikanie, zhorsujuce zivotnu uroven s trednej vrstvy (a nezlepsujuce nijak zasadne uroven spodnej vrstvy), navyse produkujuci aj kopu zakonov ktore potom treba odvolavat alebo koli ktorym po sudnych sporoch Slovensko prichadza o tazke miliony.

A potom tu mame blaznov typu KSS alebo Vzdor. Standardnu lavicovu stranu nie.

Keby sa tych niekolko slusnych a schopnych ludi co v Smer-SD je (napriklad Lajcak, ale prekvapivo som minule cital aj o Kazimirovi ze ho ako ekonoma uznavaju aj medzi opozicnymi stranami) odtrhlo a a zlozilo vlastnu stranu, bez hajzlov typu kalinak, pociatek a neschopnych hovien typu Richter, Kolesik, atd - mozno by mohla vzniknut standardna lavicova strana s ktorou by mohla takzvana "pravica" spolupracovat. Teraz ? Nema s kym.

rastis

Příspěvek od rastis »

keby sa KDH dostalo do parlamentu, je celkom pravdepodobne, ze sucty kresiel by dovolili spravit sice siroku vladu, ale menej riskantnu ako SNS+MOST. vo vsetkych doterajsich pravicovych vladach KDH bolo a spravalo sa v zasade celkom normalne, az na koncovku druhej Dzurindovej vlady, kde bol Pavol Rusko. naproti tomu bajecne a dnes udajne poucene SAS bolo vo vlade 2 roky a zo znacnej casti aj vdaka nemu ta vlada padla s velkou hanbou... kazdy nech si to interpretuje po svojom...

dendy

Příspěvek od dendy »

vec nazoru.. vlada kde je SaS + KDH podla mna by bola daleko nestabilnejsia ako vlada kde je SNS+MOST pretoze tieto 2 strany za sucasnej konstelacie a podla ich programov nemaju ziadne tak zasadne elementarne ideologicke rozkoly ako SaS vs. KDH ...
rastis píše:e SAS bolo vo vlade 2 roky a zo znacnej casti aj vdaka nemu ta vlada padla s velkou hanbou. kazdy nech si to interpretuje po svojom...
no ja si to interpretujem ze toto tvrdenie je nezmysel :-) hlavne preto ako SaS vtedy hlasovala, ze si nenasrali do huby ako SDKU/KDH/Most, som im dal hlas ..

Vlada padla najma koli intrigam Dzurindu a Miklosa, ktori sa chceli len zbavit Radicovej ale preratali sa a vymklo sa im to z ruk. Tito dvaja pani sa snazili polozit vladu (dotlacit premierku k demisii) uz davno predtym (napriklad navrhnutim Trnku na poziciu gen. prokuratora, aj ked vedeli ze pre Radicovu je nepriatelny)

Inak ak nejaka strana naozaj polozila vladu tak to bolo KDH (druha Dzurindova vlada) - je smiesne ako ma vela ludi selektivnu pamat v tomto. Ak sa dobre pamatam KDH vtedy odislo z vlady koli zmluve o vyrade svedomia (alebo koli vatikanskej zmluve ? nepamatam uz).. vtedy zazne,a pamatna Hrusovskeho veta ze "Mikulas Dzurinda je vierolomny clovek" ..

rastis

Příspěvek od rastis »

to je taka diskusia, ked doplnas fakty, ktore som vo svojom prispevku mal aj ja, neviem, co si mam potom mysliet, pripadne davas ako protiargument zase nieco, co som v prispevku mal aj ja...

na kandidatke vraj liberelnej SaS su aj ludia zo silne konzervativneho prostredia, dostali sa aj do parlamentu. u Borisa Kolara sa dostal do parlamentu aj "posledny kriziak", odmysliac si vsetko ostatne, tak silne az fanaticky krestansky zalozeny clovek... staci aby im do parlamentu nejaky zaskodnik podsunul napriklad hlasovanie o potratoch - a ze taketo zaskodnicke podpasovky sa bezne robievaju - a som zvedavy na tie programove prieniky, bezohladu nato, ze Sulik a Kolar su podnikatelia...

a uz som spominal, to cop liezlo z ust Danka v predvolebnych diskusiach bola casto cista Smeracina. ked som pozeral, co ma SNS v programe, nic take som tam nevidel, cize je to zjavne "vyprofilovana a konzistentna" strana, uplne nova a citatelna, taku treba, aby bola pravicova vlada, pretoze takato pravicova vlada je spasenie, Fico je peklo a vsetko je ciernobiele :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja davam takejto vlade ROK nanejvys DVA ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Noo .. Tak to asi vyzera, ze SNS pojde s FICOm ..

http://www.smertv.sk/c/1095/1/0/vyhlase ... upraci.htm

rastis

Příspěvek od rastis »

rozumne, aj ked uplne utopicke by mi prislo, keby Sulik isel s Ficom do dohody o mensinovej vlade SMER + SNS s podporou SAS s jasnymi dohodami, co v ekonomickych a socialnych otazkach vlade dovolia a co nie, s tym, ze kedykolvek pri zasadnom odklone od dohod ich mozu povalit. taketo cosi by dokazalo fungovat stabilnejsie, ako pokus exotov na pravej strane, navyse ak SNS uz dala najavo kde je, cele debata o pravicovom zlepenci nema zmysel... na to, aby dohoda o podpore mensinovej vlade mohla vobec vzniknut, musel by mat Sulik podstatne menej v poslednom obdobii ziskaneho ega, musel by mat statnicky nadhlad a musel by pochopit, ze vacsia stabilita pre Slovensko je s Ficom a nie Matovicom a tym ostatnym zvyskom pomatencov a curakov. ci toto Sulikovi dojde je velmi otazne, ale stale sa mi to zda pravdepodobnejsie, ako uvazovana kombinacia SNS + MOST ... navyse Sulik ako staronovy predseda parlamentu - preco nie ... :)

dendy

Příspěvek od dendy »

ja ako trojnasobmy volic SaS - keby akoukolkvek formou SaS podporila Smer u mna by skoncili, moj hlas by uz nikdy nedostali... aby Sulik kokolvek kolaboroval zo Smerom, musel by sa nie ze vzdat ega - musel by sa vzdat chrbtice a zradit vsetkych svojich skutocnych volicov (to su ti ktori volili sas koli kvalitnemu programu, vizii pre slovensko, sikovnym ludom na kandidatke) a hlavne svoje zasady..

mylis si rastis ego zo zasadami principialnymi postojmi... nazor clovek moze zmenit pod vahou argumentov, principialny postoj nie..

cital si vobec program SaS, aspon cas ohlasom ekonomiky a socialnej politiky ?? Asi nie inak ta nemoze napadnut taky nezmysel ze by sa mohli na niecom sohodnut zo Smerom... ako keby si chcel aby kotleba spolupracoval s Antifa

K pomatencom a curakom u Matovica - najprv si prejdi ktori ludia sa v OLaNO prekruzkovali - nez ich zacnes pausalne urazat - je medzi nimi aj dost vela slusnych a cestnych ludi ktori nieco dokazali, urcite viac ako kecat po diskusnych forach ako my tu, a zasluzia si uctu a respekt.. Rozpravka o tom ako ma Matovic ma na kandidatke len pomatncov je uz trosku trapna... ano, mal tam aj nejakych blaznov z aliancie za rodinu - ale zdaleka nie vsetci tam su "curaci a pomatenci" - to je hodne primitivna pausalizacia.. Dokonca ani u Kollara nie su vsetci mimo...
Naposledy upravil(a) dendy dne 09 bře 2016 21:18, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

Treba si uvedomit zasadnu vec - takzvana "stabilna" vlada s ficom.. co to znamena ..

- dalsie zhorsovanie zivota strednej vrstvy
- dalsie zhorsovanie podnikatelskeho prostredia (hlavne pre zivnostnikov a drobne firmy) - narast dani, odvodov
- dalsia destrukcia zdravotnicstva, skolstva
- socialne balicky, vlaky zadarmo, prejedanie penazi, generovanie dlhov co budu splacat estdeti nasich deti
- narast vplyvu statu, posilnovanie represivnych zloziek, policajna buzeracia, nadmerna admistrativa a byrokracia vo vsetkych sferach

to su vsetko veci ktore proste priamo vyplyvaju z ideologickej orientacie smeru.. ziadny koalicny partner to nezmeni.. to je prost Smer - na tychto pilieroch stoji..

taku stabilitu nech si strcia do riti, to potom radsej volim anarchiu a nefunkcny parlament - ak niekto z prava zradi v dalsich volbach volim Vzdor alebo KSS :mrgreen:

rastis

Příspěvek od rastis »

je to je o tom, akoby to Sulik dokazal svojim volicom odkomentovat. ake su alternativy, co dokaze mozno zlepit dnes, ale kolko to asi vydrzi, kedy asi budu predcasne volby, kolko by to stalo penazi... na druhej strane ako alternativa podpora mensinoveho Smeru, s tym ze ho mozu kedykolvek zo dna na den povalit, akonahle sa Smer utrhne od dohody o ekonomckych a socialnych otazkach. ani Smer neni snad natolko blby, ak by chcel dovladnut 4 roky s tym, ze zo dna na den ho moze Sulik povalit, zeby sa pustal do skodlivej laviciarsko-zlodejsko-neviemakej agendy. keby toto vsetko Sulik dokazal rozumne odkomunikovat, ukazal by nie pokrivenu chrbticu, ale statnicky nadhlad a ak by dokazal Smer 4 roky udrziavat pri zemi, pripadne by ho v parlamente z vladnutia v pravej chvili odvolal, najblizsie ci uz predcasne alebo riadne volby by mal vyhrate s ovela presvedcivejsim a naozajstnejsim vysledkom, ako teraz.

je mi uplne jasne, ze pisem utopisticke veci, i ked som uprimne presvedceny, ze by to bola v tejto konstelacii najrozumnejsia cesta.

co sa tyka slusnech a cestnych ludi, urcite sa taky najdu aj u Kotlebovach poslancov, akourat s pomatenym a curackym svatonazorom, ale necitim potrebu sa ich preto zastavat. hlavne ja tu od stola si ozaj mozem na nich pisat coklovek, neni dolezite, kto co dokazal a ani v akej oblasti to dokazal. z hentych 150 ludi sa na moje zivobitie zatial nikto neposkladal, kdezto naopak to asi uplne povedat nejde.

Dendy - poslednou vetou si dal definitivne najavo akurat to, ze Ti ide striktne o pravo / lave definicie, nie o to, ako ta krajina bude fungovat najblizsie obdobie. ze Slovensko po Ficovi neskoncilo v ziadnych ekonomickych srackach je proste fakt, akymi prostriedkami to Ficovci dosiahli je ina vec. ak si stojis za svojou poslednou vetou, tak si naozaj zasluzis to "pravicove" uskupenie, po ktorom tu tak volas. keby sa to netykalo aj mna, zaprial by som Ti, ze tak si ho uzi :)

Odpovědět