dendy píše:EXCOM píše:dendy : ale mne Slovensko ako stat nepripada ze by fungovalo.. ak by fungovalo, tak by to bolo inak ako je to teraz.. tu nedostavas na vysku odvodov adekvatnu odpoved, to si myslim ze je problem
tak to je druha vec... to je pravda .. moja draha si z odvodov prizivuje mensiu cigansku rodinu na luniku.. ale az pojde na matersku dostane smiesnu almuznu oproti mesacnemu platu co ma (presne neviem kolko to je) lebo materska sa proste neodvija linearne od vysky odvodov, ale ma s voj strop, postaveny pekelne nizko... a to nehovorim o tej facke co sa vyplaca matkam po 6 mesiaci materskej...
Povedz manzelke nech zajde na socialnu poistovnu, ak si bude min. 6 mesiacov platit dobrovolne pripoistenie pocas tehotenstva, matersku bude dostavat vo vyske platu.
Rozlisuje sa
materska dovolenka, ktora trvá 28 týždňov. Poistenkyni vzniká nárok na materské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, najskôr od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom a ak porodila skôr, odo dňa pôrodu. Nárok na materské zaniká uplynutím 28. týždňa od vzniku nároku na materské, ak zákon o sociálnom poistení neustanovuje inak.
a
rodicovsky prispevok, co je je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva rodičovi na zabezpečovanie riadnej starostlivosti o dieťa do troch rokov veku dieťaťa, s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom do šiestich rokov veku dieťaťa alebo do šiestich rokov veku dieťaťa, ktoré je zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov, najdlhšie tri roky od právoplatnosti rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa do tejto starostlivosti.
malokto o tom vie

a kto vie hojne sa to vyuziva, tak sup sup do socialnej