Debata o politice - vazne aj nevazne

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
tomy45

Re: Studentske volby 2010

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:no to uz znie ako rozumny argument.. to som nevedel ... sakra to fakt neexistuje nejaky normalny stat kde by bolo fakt nizke danove a odvodove zatazenie a stredna vyssia vrstva by si tam zila bez toho aby im stat bral pomaly 40% z toho co zarobia ??? chcem stat kde mi ostane maximum z toho co zarobim vo vrecku, nezaujima ma ako sa tam zije najnizsim zarobkovym skupinam, alebo ake su tam dochodky, to je mi fuk. hladam raj pre strednu vyssiu vrstvu. daj tip ked sa tak vyznas :)
Malta, Gibraltar, Cyprus :)
3% dane :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:no to uz znie ako rozumny argument.. to som nevedel ... sakra to fakt neexistuje nejaky normalny stat kde by bolo fakt nizke danove a odvodove zatazenie a stredna vyssia vrstva by si tam zila bez toho aby im stat bral pomaly 40% z toho co zarobia ??? chcem stat kde mi ostane maximum z toho co zarobim vo vrecku, nezaujima ma ako sa tam zije najnizsim zarobkovym skupinam, alebo ake su tam dochodky, to je mi fuk. hladam raj pre strednu vyssiu vrstvu. daj tip ked sa tak vyznas :)
to je vsetko rovnovaha, vysoke zatazenie je velmi relativne, zober si take Norsko.. tam za svoje dane dostavas aj adekvatnu odozvu, nezabija ta to a mas vsetko co potrebujes.

ja skor vidim problem v nerovnovahe, kazdy tu chce velku marzu ale ked chce nieco on, tak chce tu najnizsiu respektive ziadnu.. to nemoze fungovat

dendy

Příspěvek od dendy »

excom: no s tou rovnovahou je to velmi relativne.. svoje dostanes v pripade ze sa dostanes do stadia ked to potrebujes (prides o prijem).. co sa stat moze a nemusi... naopak ked ti stat bude brat z prijmu co najmenej, mas vo vlastnych rukach vybudovat si "poistku" pre pripad nudze napriklad formu investovania tych penazi.. ja teda radsej ako dat statu 40% z mojho zarobku by som bol, keby som si tie peniaze mohol nechat a investovat ich do cennych papierov alebo niecoho, co mi za 30rokov vynesie dostatok penazi na to aby som mal spokojny dochodok.. o tom ja hovorim... sere ma ked mi niekto berie peniaze a rozda va ich cudzim ludom ktori sa o ne nijak nepricinili.. mne su ti ludia ukradnuty, mna zaujima moja situacia a moja buducnost ...ja berem stat ako nutne zlo a cim menej mi berie tym lepsie.

v pripade socialnych odvodov - keby som si aspon mohol vybrat KOMU sa z nich bude vyplacat dochodok alebo podpora.. nastavil by som to aby to slo priamo mojim rodicom, pripadne inym rodinnym prislusnikom o ktorych by som vedel ze to potrebuju, a bola by vybavena vec.. keby bola ta moznost volby vybrat si koho zivim danami a odvodami z mojej prace, neprotestoval by som ani trochu... to by bola forma solidarity ktora by mi uplne vyhovovala a nebola by v rozpore s mojim presvedcenim.... proste vacsia adresnost tych dani a odvodov... a monost volby kam tie peniaze tecu.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy : ale mne Slovensko ako stat nepripada ze by fungovalo.. ak by fungovalo, tak by to bolo inak ako je to teraz.. tu nedostavas na vysku odvodov adekvatnu odpoved, to si myslim ze je problem

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše:dendy : ale mne Slovensko ako stat nepripada ze by fungovalo.. ak by fungovalo, tak by to bolo inak ako je to teraz.. tu nedostavas na vysku odvodov adekvatnu odpoved, to si myslim ze je problem
tak to je druha vec... to je pravda .. moja draha si z odvodov prizivuje mensiu cigansku rodinu na luniku.. ale az pojde na matersku dostane smiesnu almuznu oproti mesacnemu platu co ma (presne neviem kolko to je) lebo materska sa proste neodvija linearne od vysky odvodov, ale ma s voj strop, postaveny pekelne nizko... a to nehovorim o tej facke co sa vyplaca matkam po 6 mesiaci materskej...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:
EXCOM píše:dendy : ale mne Slovensko ako stat nepripada ze by fungovalo.. ak by fungovalo, tak by to bolo inak ako je to teraz.. tu nedostavas na vysku odvodov adekvatnu odpoved, to si myslim ze je problem
tak to je druha vec... to je pravda .. moja draha si z odvodov prizivuje mensiu cigansku rodinu na luniku.. ale az pojde na matersku dostane smiesnu almuznu oproti mesacnemu platu co ma (presne neviem kolko to je) lebo materska sa proste neodvija linearne od vysky odvodov, ale ma s voj strop, postaveny pekelne nizko... a to nehovorim o tej facke co sa vyplaca matkam po 6 mesiaci materskej...
Povedz manzelke nech zajde na socialnu poistovnu, ak si bude min. 6 mesiacov platit dobrovolne pripoistenie pocas tehotenstva, matersku bude dostavat vo vyske platu.

Rozlisuje sa materska dovolenka, ktora trvá 28 týždňov. Poistenkyni vzniká nárok na materské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, najskôr od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom a ak porodila skôr, odo dňa pôrodu. Nárok na materské zaniká uplynutím 28. týždňa od vzniku nároku na materské, ak zákon o sociálnom poistení neustanovuje inak.

a rodicovsky prispevok, co je je štátna sociálna dávka, ktorou štát prispieva rodičovi na zabezpečovanie riadnej starostlivosti o dieťa do troch rokov veku dieťaťa, s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom do šiestich rokov veku dieťaťa alebo do šiestich rokov veku dieťaťa, ktoré je zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov, najdlhšie tri roky od právoplatnosti rozhodnutia súdu o zverení dieťaťa do tejto starostlivosti.

malokto o tom vie :) a kto vie hojne sa to vyuziva, tak sup sup do socialnej :)

dendy

Příspěvek od dendy »

tomy omyl.. materska je teoretivky vo vyske platu ale nie vo vyske kazdeho.. je tam limit len do urcitej vysky potom uz mozes zarabat kolko hces materska je rovnaka.. tusim horna hranica vychadza okolo 400E (myslim - presne neviem nemam cas to teraz hladat, ked tak neskuor pohladam)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:tomy omyl.. materska je teoretivky vo vyske platu ale nie vo vyske kazdeho.. je tam limit len do urcitej vysky potom uz mozes zarabat kolko hces materska je rovnaka.. tusim horna hranica vychadza okolo 400E (myslim - presne neviem nemam cas to teraz hladat, ked tak neskuor pohladam)
dendy omyl... :wink: nie je to 400 Eur. Moze ho mat 600 Eur :)

citaj: http://jozefmihal.blogspot.com/search/label/materske

Tento pan je fakt odbornik, myslim ze i politicky tebe sediaci :-)

rastis

Příspěvek od rastis »

dendy píše:excom: no s tou rovnovahou je to velmi relativne.. svoje dostanes v pripade ze sa dostanes do stadia ked to potrebujes (prides o prijem).. co sa stat moze a nemusi... naopak ked ti stat bude brat z prijmu co najmenej, mas vo vlastnych rukach vybudovat si "poistku" pre pripad nudze napriklad formu investovania tych penazi.. ja teda radsej ako dat statu 40% z mojho zarobku by som bol, keby som si tie peniaze mohol nechat a investovat ich do cennych papierov alebo niecoho, co mi za 30rokov vynesie dostatok penazi na to aby som mal spokojny dochodok.. o tom ja hovorim... sere ma ked mi niekto berie peniaze a rozda va ich cudzim ludom ktori sa o ne nijak nepricinili.. mne su ti ludia ukradnuty, mna zaujima moja situacia a moja buducnost ...ja berem stat ako nutne zlo a cim menej mi berie tym lepsie.

v pripade socialnych odvodov - keby som si aspon mohol vybrat KOMU sa z nich bude vyplacat dochodok alebo podpora.. nastavil by som to aby to slo priamo mojim rodicom, pripadne inym rodinnym prislusnikom o ktorych by som vedel ze to potrebuju, a bola by vybavena vec.. keby bola ta moznost volby vybrat si koho zivim danami a odvodami z mojej prace, neprotestoval by som ani trochu... to by bola forma solidarity ktora by mi uplne vyhovovala a nebola by v rozpore s mojim presvedcenim.... proste vacsia adresnost tych dani a odvodov... a monost volby kam tie peniaze tecu.
toto nie je ani pravicove, ani liberalne zmyslanie. toto je ciry egoizmus, takto by nemohla fungovat ziadna spolocnost nikde. inak som volil u nas vo vsetkych volbach formaciu, kde sa vyskytoval I. Miklos...

dendy

Příspěvek od dendy »

tomas .. no tak 600e .. to je asi polovica toho co davame mesacne za hypoteku ;-) preco by nemohla mat aspon tych 6 mesiacov matersku v rovnakej vyske ako plat ?? zo zarobku jej stat strhava take prachy ze hovorim, financuje si mensiu cigansku rodinu na luniku... ked pojde na matersku budeme mat bohovy problem tych 6 mesiacov to utiahnut len z mojho platu... a to nehovorim o tom keby chcela ostat s deckom na rodicovskej.. neni najmensia sanca ... velmi rychlo by sme skrachovali

rastis: no a co, v tomto som egoista.. preco by som ja mal mysliet na niekoho, davat niekomu ? a mne kto co dal ? vsetko co mam som si nadobudol sam vlastnou pracou... ako ja prispievam ludom ked je to adresne, pravidelne kupujem notabene (aj viac krat to iste cislo), prispievam na dobreho aniela, poslal som prachy obetiam povodni ... ale proste socialne odvody ma seru lebo viem ze to co ja v produktivnom veku nalejem do socialneho systemu sa mi na dochodok od statu nevrati ani zdaleka... bud budem zivorit z dochodku na hranici biedy alebo sa budem mat dobre ak budem sam mysliet na svoj dochodok a sam si nasetrim respektive nahromadim dostatok majetku do dochodku...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ja som tym chcel len poukazat len na moznosti, ktore su, ze sa da dostavat viac. Urcite je zle - neprijemne, ak vydavky presahuju, prip. hrozia ze budu vyssie ako prijmy. Tomu rozumiem. Uplne to chapem. Len som to spomenul preto sa o tom malo vie. :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : jakych 6 mesiacov ? 6 mesiacov bude dostavat matersku .. to je este ako tak .. dalsieho 2.5 roka bude dostavat almuznu (rodicovsky prispevok) .. 100 euro , alebo kolko to je ? to je len almuzna ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin sak ano ja viem.. ved to riesim ze keby tych 6 mesiacov dostala 100% platu.. alebo aspon nejakych 60%... tak nepoviem ani pol slova to by bolo ok .. tych zvysnych 2.5roka to ani nehovorim, to proste nebude moct ostat doma ani nahodou... socialny stat je proste len pre ludi s nizkymi prijmami, ked sa ma clovek trosku lepsie, socialny stat je pre neho nevyhodny.

tomy: cyprus, malta, gibraltar - hm hm, zaujimave tipy, 3% kks toznie lakavo :))

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

dendy píše:pytkin sak ano ja viem.. ved to riesim ze keby tych 6 mesiacov dostala 100% platu.. alebo aspon nejakych 60%... tak nepoviem ani pol slova to by bolo ok .. tych zvysnych 2.5roka to ani nehovorim, to proste nebude moct ostat doma ani nahodou... socialny stat je proste len pre ludi s nizkymi prijmami, ked sa ma clovek trosku lepsie, socialny stat je pre neho nevyhodny.

tomy: cyprus, malta, gibraltar - hm hm, zaujimave tipy, 3% kks toznie lakavo :))
Hej, na zaciatku roka som pre jednu spolocnost robil projekt, a fakt :D tie hovada maju 3 az 5% zdanenie. Nenadarmo je to danovy raj.

Malta je vsak dosti byrokraticka, ale nic neni nemozne, Cyprus je OK ale treba tam ist osobne, na Maltu nie. Gibraltar si ta vybera. Proste zalozis firmu, drbnes jej sidlo tam, a je to. Mozne nevyhody - vyhody - to ze na Malte, Cypre musis "trzby" a vsetky prachy ma na uctoch na Malte, Cypre... :-) ale to je samozrejme, fuk :)

ekral

Příspěvek od ekral »

dendy píše:pytkin sak ano ja viem.. ved to riesim ze keby tych 6 mesiacov dostala 100% platu.. alebo aspon nejakych 60%... tak nepoviem ani pol slova to by bolo ok .. tych zvysnych 2.5roka to ani nehovorim, to proste nebude moct ostat doma ani nahodou... socialny stat je proste len pre ludi s nizkymi prijmami, ked sa ma clovek trosku lepsie, socialny stat je pre neho nevyhodny.

Dendy, neptej se, co může udělat Slovensko pro tebe, ale co můžeš udělat ty pro Slovensko!

Odpovědět