ale inak jasne mas pravdu vo vela veciach, suhlasim, mas pravdu ... samotne dane (dan z prijmu) to mi zase az tak nevadi - aj ked si myslim ze by mohla byt o nieco menej - mne prekazaju hlavne socialne odvody, 160E mesacne vyhadzujem de-facto "do kosa" ... ja si dokonca myslim ze by bolo super zvysit
DPH-cku z 19% tak na 22-23% - aspon na par rokov - aby bolo z coho poplatit dlhy ktore tu nechala socdem vlada...
uz na diskusiu je, ci je rozumnejsie aby take veci spravoval stat alebo sukromne firmy - ktore su vo vseobecnosti lepsi hospodar ako stat (to je fakt z praxe, cisla statnych firiem a sukromnych firiem hovoria jasne).. lavicovo orientovany ludia s oblubou siria demagogiu ze akonahle nieco zobere do ruk sukromnik, stonasobne to zdrazi a ze jedine stat je schopny udrzat cenu za sluzby nizku pre ludi.. no ano, dokaze, ale co to stoji ? za cenu zadlzovania sa a toho ze sa na tie sluzby skladaju aj vstci ti, co ich nevyuzivaju ... lavicovy nahlad na svet je popularny v tom, ze maskuje vydavky, tak ze ich neplati priamo vyuzivatel sluzby. podrzime nisku cenu plynu, ludia sa budu tesit. dlh medzitym narasta (lebo ta komodita ma realne istu cenu na trhu).. nevadi.. ved ten dlh sa zaplati.. kto ho zaplati ? no zase ludia ale napriamo na daniach - len priemerny lavicovy volic si uz toto nezrata, on sa tesi ze mu plyn nezdrazel o 10 EUR za rok, ale to ze na daiach a inych poplatkoch zaplati 10x tolko to uz nedopocita ...
tento obrazok krasne vystihuje lavicovy system rozmyslania (nalavo nas byvaly premier, za dochodkynou nas byvaly minister financii) :

zo statom je problem ze kaze 4 roky sa meni "manazment" - vacsinou nie na zaklada profesionality ale nazaklade toho ktora strana je viac populisticka vo volbach a ktorej ludia viac naletia ... kdezto v sukromnej firme je proste tendencia aby manazment boli schopni ludia...
ekral: no jo, ja chcem aby to tu bolo ako 19storoci, ty bu si zase najradsej bol aby to bolo ako v 50tych rokoch minule storocia ze ano