no som asi, konzervativny pako.... ale furt verim tej oficialnej verzii.
ano, tie spravy a analyzy mozu byt chybne, neuplne alebo az nedoveryhodne. za danych podmienok (uzavrete ulice a hroziaci pad budov) sa dost tazko robia dokladne prieskumy trosiek. a tiez sa to tazko laboratorne simuluje, analyzuje alebo hoci len prirovnava k inym poziarom.
dendy, tie peticne akcie- to dokazuje nieco ine, ako sa tu naznacuje- dokazuje to, ze uvedomeli obcania USA chcu
dokladnejsiu spravu! netvrdia, ze NSA prastila Boeing na tisice civilistov a kolegov z Pentagonu! chcu iba
dokladnejsiu spravu - typicka americka vlastnost

a k nim sa pridali haldy konspiracnych teoretikov, ktori za tym vidia nieco uplne ine... poznam kopec velmi vzdelanych ludi, ktorych nachytas na barsjaku konspiracnu pakovinu

- vo svojej vzdelanosti su obetou bujnej fantazie.
potom ma tiez zarazil fakt, ze
jedna WTC uz horela v 1975 - dokonca na 11 poschodi. tuto vidim velky priestor na uvahu - zmenene vlastnosti ocele plus deformacia konstrukcie tepelnou roztaznostou, nasledne vsade zatecena voda... ale z komerncych dovodov museli budovu nechat v prevadzke -
toto nech niekto skuma !!!
dalsie na zamyslenie:
- este v ten den spadli aj 2 dalsie mega-budovy. bez lietadla, bez paliva, bez obrovskeho poziaru
aj tie boli preparovane trhavinami ci termintom ? aj to bola sucast planu teroristov ci americkej vlady ?
- 3000 mrtvych (potencialne tusim az 15 000 ?) a dalsie lietadlo smerujuce na budovu kongresu a Pentagonu. ale naco ?
co malo byt vysledkom ? nevidim tu ZIADNU LOGIKU
nevidim ZIADEN DOVOD na takyto megalomansky cin. pre mna jedine vysvetlenie - EXTREMNE CHORA HLAVA, nic ine. (typicke dielo americana z vyssich kruhov
)
- keby som to planoval ja, tak do tych budov urcite nanosim nejake "lepsie palivo"
- ale to stale nedokazuje ziaden iny motiv, nez teroristicky
- nema vyznam sa bavit o teplote tavenia ocele 1500C -to je stav kvapalny. pricinou padu nebola tekuta ocel, ale zdeformovana.
kazda ocel meni strukturu ovela ovela skor (750C ?). v obycajnom ohni (drevo, guma, plasty, stary nabytok) dokazes ocel dostat do skoro kujneho stavu.
- dalsi problem - vyrazna
tepelna roztaznost. (napr. kolajnice sa predlzuju uz od slnka tak, ze to treba kompenzovat! ). ak uzavreta konstrukcia zazije taky prudky tepelny sok, tak sa lokalne uplne zdeformuje, a v horsom pripade pukne. rychly poziar na celom poschodi mohol popraskat vacsinu dielov
- v modernejsich budovach sa ocelove konstrukcie uzatvaraju do protipoziarnej hmoty - PRECO ASI, ked je ocel tak odolna ???
- sice sa nasla roztavena ocel, ale to boli pomerne male mnozstva (voci celkovej hmote), ktore mohli vzniknut lokalne v nejakech extra zohriatych podmienkach.
- naopak, ten tvoj "termit" - toho by tam muselo byt strasne vela, aby roztavil napr. tonu ocele. ak by tym iba poskocili konstrukciu, zase by sa nenasli roztavene kusy - cize to zas nevysvetluje nic o tej roztecenej oceli.
Edit: nez som to dopisal, tak sem naskakali dalsie reakcie - mozno neni vsetko aktualne...