Diskusia o nabozenstve
Re: Diskusia o nabozenstve
Mají arabské ženy volební právo ? Mohou mít řidičský průkaz ? Mohou chodit po ulicích samy a bez doprovodu ? Mohou chodit bez pokrývky hlavy ? atd 

- Jirka Štolfa
A největší sranda je, že oni mají o nás představy, že je tady běžná praxe, že žena muže podvádí a spí s kdekým na potkání a že se tu každý den chlastá všude až do rána. Prostě nekonečné orgie a neřesti, takový jim tam tlačí do hlavy obraz o Evropě. 
Stejně jako nám tlačí naše média tu písničku o tom jak to vypadá tam.
Velmi srandovní je pak zjistit, že pod tím vším je většina úplně normálních lidí, kteří na tohle všechno ser...

Stejně jako nám tlačí naše média tu písničku o tom jak to vypadá tam.
Velmi srandovní je pak zjistit, že pod tím vším je většina úplně normálních lidí, kteří na tohle všechno ser...
- Jirka Štolfa
Ivo, v Íránu nejsou arabové. 

Byl jsem 5 let v Indii kde je 200 mil. muslimů .... Byl jsem několikrát v Izraeli i Palestině ... takže jakýsi malý obrázek mám ... V Íráku, Afghanistánu, Pakistánu atd, jsem zatím nebyl, ani se nechystám 

Je důležité nemíchat Irán a Araby a konečně si přizat, že tu fakt chlastáme jak hovada a šuká každý s každým
Írán je islámská země a skoro všichni jsou muslimové ?
- Jirka Štolfa
Ano Ivo, všichni jsou muslimové
Stejně jako byli u nás před rokem 89 všichni komunisti. 

- Jirka Štolfa
Pro doplnění statistik a informací:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Islámský_svět
Indie, Izrael ani Palestina se mezi islámskými zemněmi nenachází. Írán je přímo islámská republika.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Islámský_svět
Indie, Izrael ani Palestina se mezi islámskými zemněmi nenachází. Írán je přímo islámská republika.
Naposledy upravil(a) Jirka Štolfa dne 09 led 2015 22:41, celkem upraveno 2 x.
ivo ten iran je trosku iny nez si myslis.. kamos tam bol myslim par mesiacov .. stretaval sa s miesnymi, cestoval.. tak ako Iran vykresluju zapadne media to je uplne mimo... normalni ludia tam moc nie su napriklad spokojni s vladou, ale bohuzial nemaju s tym moc co spravit - oni to tam maju asi ako sme mali my s komunistami v 70tych rokoch... zeny tam vobec netrpia, a rozhodne v provnani s tym kolko muzov u nas chlasta a mlati svoji zenu je tam nieco take naprosta rarita ... rodiny ziju v ovela vacsej harmonii a su velmi pohostinny a mili ludia..
v zapadnych mediach ti ukazu prostest kde fsfanatizovany dav pali americku vlajku (neviem ci vobec z iranu take zabery niekedy boli).. lenze to aj keby ti niekto pustil zabery pochodu neonacistov v Bratislave budes si mysliet že vsetci slovaci su nackovia ??
smutne je ze media su fakt zumpa.. my vobec nemame pristup k relevantnym informaciam...
v zapadnych mediach ti ukazu prostest kde fsfanatizovany dav pali americku vlajku (neviem ci vobec z iranu take zabery niekedy boli).. lenze to aj keby ti niekto pustil zabery pochodu neonacistov v Bratislave budes si mysliet že vsetci slovaci su nackovia ??
smutne je ze media su fakt zumpa.. my vobec nemame pristup k relevantnym informaciam...
Jirko jestli se nám tady snažíš říct, že Irán(bývalá Persie) je úplně pohodový stát, tak já tomu nevěřím.
To srovnání s komunismem je podle mě přitažené za vlasy, proti komunismu šlo aspoň trochu bojovat i když to stálo v 50letech i oběti na životech.
To srovnání s komunismem je podle mě přitažené za vlasy, proti komunismu šlo aspoň trochu bojovat i když to stálo v 50letech i oběti na životech.
- Jirka Štolfa
Do puntíku stejné jako mi to popisuje švagr a ještě jeden kamarát co tam byl pár měsíců.
- Jirka Štolfa
tony, stát nemůže být pohodový. Pohodoví můžou být jenom lidi.
tony9 píše:Jirko jestli se nám tady snažíš říct, že Irán(bývalá Persie) je úplně pohodový stát, tak já tomu nevěřím.
no tam ten rezim tam maju este o trochu tvrdsi nez sme my mali za komu istov.. ale obycani ludia su tam vazne v poohode.. vacsinovo.. vazne ver mi.. jak som povedal kamos tam par mesiacov proste cestoval... ziadni fanatici, a ubite zeny.. fakt ne, ani nahodou.. a tiez je pravda ze tym ludom proste vadi to aku maju vladu, mladi by chceli aby smerovalo zapadnym smerom ale ti stari turbanisti to tam proste s pomocou policajnych represii drzia tvrdo v ruke.. su proste v situacii ked s tym nemaju moc co spravit...
- Jirka Štolfa
A mezitím všude v Íránských restauracích na stole lahve s nápisem COCA COLA.
To mě dostávalo nejvíc.

To mě dostávalo nejvíc.
- Jirka Štolfa
Ale ledy povolují. Když si většina žen na ulici sundá šátek, tak je asi všechny nepozavírají, že. Spoustu těch lidí tam ty zvyky ale dodržuje z vlastní vůle a protože je to tak naučili starší a věří tomu, že je to správné. Ti mladí to mají ale už úplně jinak. Internet to všechno změnil.