Diskusia o nabozenstve

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
dendy

Re: Diskusia o nabozenstve

Příspěvek od dendy »

ani keby sme sa dohodli lepsie to nevyjde, tiez som prave pil kavu ked to sem tomy hodil :-)))))

lavender

Příspěvek od lavender »

zapajam sa a napisem svoje poznatky:
(vtedy) arcibiskup sokol sluzil neverejnu zadusnu omsu za tisa (myslim ze niekolkokrat).
rkc neplati dane z nehnutelnosti od r2006, odkedy bola novela, ktora vynala stavby v ktorych sa konaju obrady a bohosluzby (kostoly) a neplati dane z prijimov "do zvonceka" - ich slovami - tie peniaze su zdanene, nevidia dovod na platenie dani (!:D). co z toho ze zvysok tepubliky plati za takyto prijem dan z prijmu.

ak by museli zhanat financie na spravu kostolov a chod celej institucie vo svojej rezii,
urcite by bola vacsia cast knazov chudsia, museli by sa obracat a riesit si zivobytie tak ako ostatni obcania.
a urcite by to oddeli plevel od obilia - aj v cirkvi, aj medzi katolikmi...

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Výchovný pohlavek je přiměřený trest, řekl papež
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... papez.html

a ja sa ptam... "kazdemu?!?"
Naposledy upravil(a) hombrefeo dne 08 úno 2015 21:24, celkem upraveno 1 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

ja s papezom v tomto v pohode suhlasim.

lavender

Příspěvek od lavender »

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

no.. prvy clanok co ma fakt ze zaujal

dendy

Příspěvek od dendy »

rozmyslam ci plakat alebo sa smiat.. cele zle od prvej do poslednej vety... moj nazor..

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Daj si kavu :D

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Dendy :D :D :D ty vedatorsky Zarkawi... kebyze niekto kto ta nepozna (mimo fora, osobn) cita tvoj kozmologicky topic o matrixe zoreze cervernu aj modru pseudopilulu naraz :) vedeckych autorov pastujes a uznavany sociolog je pre teba nic? achjo. Priam zakazujes sa vyjadrovat inak ako vedecky (asi ostavas nepochopeny) ked ti tam niekto nieco fukne, lebo to neni ono. Brathm, dostal si sa do stavu kedy predstava existencie v matrixe ti je realnejsia ako existencia bozstva :) si prvy clovek, ktory ma takto konfrontuje. Skor by som povedal, ze taky clovek ostane v blazenej chcenej nevedomosti :) Nadobudas rozmer agenta Smitha, ktory si robi realitu taku ako on (by) chce(l). A zacina tu byt vela Neo-ov :D

dendy

Příspěvek od dendy »

mne je jedno kto to je .. komentoval som obsah rozhovoru.. snad okrem spojok, predloziek a interpunkncnych znamienok sa nemozem stotoznit ani z pismenom... pre mna ten rozhovor .. symbol vsetkeho s cim nesuhlasim .. ani nejem rozoberat s cim konkretne, to by som tu zase zapisal pol strany a nikam by to neviedlo.. len som mal potrebu virtualne si odplut :mrgreen:
tomy45 píše: dostal si sa do stavu kedy predstava existencie v matrixe ti je realnejsia ako existencia bozstva
bacha, jedno nevylucuje druhe :-) inak pozor.. ja som alergicky len na oficialne nabozenstva, cirkvi, ich manualy .. vieru ako taku v svojej cistej podstate a abstrakcii obrovsky respektujem .. mne viera dava zmysel, ale musis ju uplne vykostit od slov, pouciek, definicii ... lebo to je len balast.. na ktorom parazituju cirkvi .. skutocnu vieru clovek citi ale nedokaze o nej ani hovorit, lebo je to proste vnutorny stav, pocit .. tie slova, knizky, krize, polmesiace na mesitach, sosky budhov .. to su pre mna proste vsetko kokotiny .. paraziticka forma mytologie a folkloru .. sposob ako ti vychcanejsi mozu manipulovat zo zvyskom ludi ..
Naposledy upravil(a) dendy dne 09 úno 2015 22:22, celkem upraveno 1 x.

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Hotovy nepochopeny volnomyslienkar z teba :D

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Taaaaak moment, brathm. Zas si to zeditoval a kym som sa z toho co si napisal zorientoval, virtualne som sa zamyslim...

jedno nevylucuje druhe... ty koxo :D

EDIT
Asi sa budu na nas ludia bavit. Na tebe co nevymyslis a na mne co nepochopim :mrgreen:
Naposledy upravil(a) tomy45 dne 09 úno 2015 22:23, celkem upraveno 1 x.

dendy

Příspěvek od dendy »

tazko v takychto temach dat dokopy myslienky hned na prvy krat.. teraz uz je to finalna verzia :)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

tomy45 píše:Hotovy nepochopeny volnomyslienkar z teba :D
Aale, anarchista je to! :) Ale iba ked mu to vyhovuje. Obcas pre zmenu nema problemy ani s diktaturou.
Ja to volam, ze demokrat-teoretik.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy píše:rozmyslam ci plakat alebo sa smiat.. cele zle od prvej do poslednej vety... moj nazor..
To preto, lebo vychadzas z popularneho rozsireneho "vedeckeho" nazoru, ze homosexualom sa clovek narodi, a ze stabilna cast populacie vzdy bola, je a bude mat homo-sklony... Lenze tak to neni. Je kopec prikladov, ktore jasne ukazuju, ze hodnota 4% sa dynamicky meni v zavislosti od spolocenskych faktorov...
Hodnota 4% je vysledkom niektorych modernych vyskumov a predpokladam, ze kazdy ma v sebe 20 roznych "ale", na ktore sa vzdy zabudne.
Dokonca sa s oblubou "vedecky" poukazuje aj na niektore zivocisne druhy (napr. simpanzy) ako "dokaz", ze to tak je vsade v prirode.
Stal sa z toho "vedecky mytus", ktory ale na inom mieste a v inom case neplati...

Ten clanok je mierne prehnany...

Odpovědět