SONY a6000 je samozřejmě fajn, hrozně dlouho jsem se rozmýšlel mezi tímhle modelem (má ho kamarád) a Fuji X-E2s. Nakonec jsem šel do Fuji hlavně pocitově + mne lákaly fyzické ovladače na čas, korekci expozice a v neposlední řadě clona na objektivu, přepínač režimu ostření. Tyhle vlastnosti se ukázaly jako zásadní a dovolujou mnohem pohotovější focení, se Sony je to často o ťukání na displej, takže hodně lidí s ní fotí přes displej, s hledáčkem na oku určitě nenastavíš to, co s Fuji, ale její výhody jsou zejména dotyk. vykl. displej a 24 mpx snímač + samozřejmě lepší video, tady je Fuji "osekaná". Sony pro mě měla trumf ještě v rychlejším ostření, ale po posledním FW u Fuji se to skoro vyrovnalo a AF pracuje ryhle a přesně.
Fuji nabízí oproti Sony také podstatně lepší a širší nabídku objektivů, u Sony je člověk v určitých případech donucen platit předražený Zeiss skla, pač factory nabídka není moc široká a ani uspokijivá, ale časy se samozřejmě mění - ovšem pro běžného smrtelníka, kterej ví, že dát 30.000 za objektiv prostě nemůže je to velký kritérium pro nákup těla. Každopádně FUJI i SONY moc fandím a sem zvědavej, jestli Canon s Nikonem časem nějak zareagujou nebo se za tím ujíždějícím vlakem ani nerozběhnou...