Fotokoutek uživatelů A/E zone

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
jackies

Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone

Příspěvek od jackies »

delay :
- chvála :
paráda

- rychlá kritika :
nervovalo mě teď při prohlížení, že se nezobrazí celé fotky na 1920x1080
Pořád jsem kolečkoval. Nevím, jestli si běžný uživatel bude dávat okno prohlížeče na 50%.
muzikant

delay

Příspěvek od delay »

jackies: myslíš ty, který maj orientaci "na výšku", viď? (uvažuju, že je zmenším - většinou maj 1100 px (šířka, zkusím asi méně). Ostatní by měly být v pohodě... je to další věc, u které se nemohu rozhodnout :/

Jinak, děkuju moc za tvůj čas.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

delay, za mna:

Mne tam to slovo "portfolio" vyslovene vadi. To akoze to chces predavat, ponukat, zivit sa tym? Na skutocne portfolio profi-fotografa je to strasne nevyvazene - napr. ta produktova fotka, z toho buci, ze to bola jednorazovka ktora sa Ti ako-tak podarila, ale sa jej nevenujes.

Fotoblog som si na prvykrat ani nevsimol, az ked si to tu vypichol. A tam to je !!! 8) :palec+: Cize ano, radsej daj do popredia fotoblog. Tie fotky su minimalne o jednu uroven inde...
Naposledy upravil(a) MDudas dne 06 bře 2017 15:22, celkem upraveno 1 x.

jammix

Příspěvek od jammix »

@delay v sekcii informace /technika možnosti dodani fotek máš v poslednej vete jedno "po" navyše :D
inak mi to globalne nepride mimo ale ked vidim vela podkladu bielej tak mam pocit že fotograf nema čo ponuknuť , ja by som tam dal možno podklad fotku nejakej steny z tehál v čb.
biscuit píše:ta tvoje fotka .. jen mi vadi, ze je tam uriznutej zleva ten nejblizsi cinel, kterej mi tam prijde skoro jako hlavna uloha
ta vidiš ja som chcel hned uznať že je to začiatočnicka chyba ale hlavna uloha je crop look a keby ten jeden činel nebol crop, tak by bol jediny, jak pasť na oko . ale samozrejme je to len taka snaha o okienko do mojho sveta nahravania ,prave pre učely tohoto fora , niesom spokojny s rozmazanymi potakmi na mixe ten mal mať hlavnu ulohu "potaky v linii." nič dalej to nestoji za reč 8)

inak tá tvoja cesta je super look ma to spravnu kino atmosferu :wink:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

jammix píše:inak mi to globalne nepride mimo ale ked vidim vela podkladu bielej tak mam pocit že fotograf nema čo ponuknuť , ja by som tam dal možno podklad fotku nejakej steny z tehál v čb.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To uz je ta moderna doba, ze na pozadi musi nieco ficat... minimalne radio, alebo aspon animovane listy s reklamou?
Skoro som padol pod stol.
Zrkadlovku mas odkedy ? Kedy si bol naposledy v galerii ?
Biela je papier. Biela je stena. Biela je nulovy bod. Pociatok farby. Zaklad. Svetlo.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

delay píše:jackies: myslíš ty, který maj orientaci "na výšku", viď? (uvažuju, že je zmenším - většinou maj 1100 px (šířka, zkusím asi méně). Ostatní by měly být v pohodě... je to další věc, u které se nemohu rozhodnout :/
Urcite zmensit. Photoshop zmensuje fotky ovela preciznejsie nez prehliadace, takze prvy nahlad je omnoho ostrejsi. A vasci rozmer na webovu prezentaciu obvykle nepotrebujes.

jammix

Příspěvek od jammix »

MDudas píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no aspon sekcia kontakt si to žiada :oops:

delay

Příspěvek od delay »

MDudas píše:delay, za mna:

Mne tam to slovo "portfolio" vyslovene vadi. To akoze to chces predavat, ponukat, zivit sa tym? Na skutocne portfolio profi-fotografa je to strasne nevyvazene - napr. ta produktova fotka, z toho buci, ze to bola jednorazovka ktora sa Ti ako-tak podarila, ale sa jej nevenujes.

Fotoblog som si na prvykrat ani nevsimol, az ked si to tu vypichol. A tam to je !!! 8) :palec+: Cize ano, radsej daj do popredia fotoblog. Tie fotky su minimalne o jednu uroven inde...
PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepší :) Nechci se živit prodejem fotek, ale chci mít možnost si přivydělat reportážní fotografií, fotit události mě dost baví a finanční motivace by šla do nákupu techniky, na kteoru si jinak nevydělám. Pak je právě otázkou, co dát jako první... Ale soudím podle sebe, že většinou když přijdu na stránky fotografa, tak se minimálně na menu kouknu, a pokud někdo mine mou volnou tvorbu, kde jsou asi lepší snímky, tak smůla no :)
Jinak ty produktovky... to mě vlastně živí, protože jsme jich nafotil mraky (pro jednu firmu) a v podmínkách, kde ani nemužeš svítit, je to většinou o velkejch retuších a možná to dám pryč, ikdyž proč zase... :)

každopádně moc ti děkuju za čas a názor, protože to jak to na tebe působí na první dojem je pro mne velmi důležité, vďaka :)

delay

Příspěvek od delay »

jammix: I tobě díky. O podkladu jsem rozhodně neuvažoval, důležitý jsou fotky a ne aby oči přitahoval nějaký podklad. Tímto jsme si naprosto jistej, jako tady MDudas. Sekce kontakt je dělaná se stejnou rozvahou, časem tam chci udělat fotku holky jak telefonuje na starej bakeliťák, aby to bylo tématický, proč všude cpát něco mega? Mám rád minimalismus a čistotu, přehlednost. Samozřejmě bych byl rád, aby se i návštevník cítil na stránkách dobře, ale zase nemám čas kódovat to od nuly a je to přeci jen šablona, ikdyž možností je dosti.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ad portfolio: bohuzel je to ustaleny vyraz a v soucasne cestine neni aktualne pouzivanejsi a trefnejsi. je to skoda, ja jsem na tyhle vyrazy alergickej. ale to je nase cechackovstvi. divili byste se, kolik lidi ma misto portfolia portfolium, coz presne doklada tu nasi malost. misto toho bych radeji videl nazvy jako treba "prurez tvorbou", "oblast tvorby" nebo proste jen "tvorba". i kdyz tady uz to zase zavani tim radobyumelectvim, coz mi taky leze na nervy :-) kazdopadne, jeste daleko vic rostu z projektu - to je to, kdyz si "fotograf" vymysli foceni odhalene kikiny s motorkou u rybnika. takovej projekt je pak svicenej podle toho, jestli je oblacno nebo ne jednim tvrdym, nebo mekkym svetlem :-) tenhle nafocenej projekt pak nazyvati tvorbou, to uz je to portfolio opravdu lepsi :-D

bile ciste pozadi webu je uplne v poradku (nebo jine monochromaticke, idealne bez barevneho nadechu). jammix zije asi v jiny dobe. v dobe responzivnich webu je jakakoliv rastrova vec na pozadi vosina v riti a pro prezentaci fotografa to plati dvojnasob. stretchovanej jpeg neni nic hezkyho a zavani spis diletantstvim (i u hlavicek, treba na 500px me to sere). navic to ruseni je dalsi jasnej faktor proti.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

biscuit ma pravdu. nasiel ju hladanim. je to filozof a ma pravdu. a ta mu lezie na nervy. :lol:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

filosof s hnojem na botach :-) ale s tou pravdou jsi to trefil, ta casto smrdi hur nez ten hnuj a ja mam rad vuni medu a rozkvetly louky... sorry za ego ot

MDudas

Příspěvek od MDudas »

delay píše:PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepší :)
Diapazon. :lol: Album. Tvorba. Fotoarchiv. Zakazkova tvorba / Volna tvorba
delay píše:a pokud někdo mine mou volnou tvorbu, kde jsou asi lepší snímky, tak smůla no :)
To je ale skoda. Az budes fotit svadbu, kazdy bude cumet na nevestu a pripadne drobne nedostatky Ti odpusti. V portfoliu ( :wink: ) ukazujes fotky, ku ktorym divak nema ziaden citovy vztah, takze by mali byt exkluzivne. Chces ukazat maximum, co dokazes. :palec+:
delay píše:Jinak ty produktovky... to mě vlastně živí, protože jsme jich nafotil mraky (pro jednu firmu) a v podmínkách, kde ani nemužeš svítit, je to většinou o velkejch retuších a možná to dám pryč, ikdyž proč zase... :)
Hmm.... takhle .... Akej "konkurencii" si bol vystaveny, ked si tie zakazky ziskal? :wink: Podla mna su tie produktovky iba nadpriemerne a to tvoje portfolio ( :wink: ) ti kazia. Hlavne tie pozadia - zakladne, uplne linearne "roletove" pozadia, casto prilis saturovane a este aj pasikave (bez ditheringu) ... bleee. Aspon ich rozostri, a mozno vyber nejake ine fotky a agresivnejsie ich orez. Nemusi to byt 1:1 to, co si robil pre zakaznika. Hlavne to musi dobre vypadat na webe.

Snad som neni moc kriticky ... Drzim palce.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mne ty produktovky prijdou fajn, jen se mi nelibi ten barevnej prechod na pozadi. tady je asi nekonecny pozadi "jediny" spravny z myho pohledu. cerny, bily, mozna sedy, ale bez prechodu, kdyz vylozene nepomuze citelnosti objektu. samozrejme neznam odbornou teorii tykajici se tyhle problematiky :-)

delay

Příspěvek od delay »

MDudas píše:
delay píše:PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepší :)
Diapazon. :lol: Album. Tvorba. Fotoarchiv. Zakazkova tvorba / Volna tvorba
delay píše:a pokud někdo mine mou volnou tvorbu, kde jsou asi lepší snímky, tak smůla no :)
To je ale skoda. Az budes fotit svadbu, kazdy bude cumet na nevestu a pripadne drobne nedostatky Ti odpusti. V portfoliu ( :wink: ) ukazujes fotky, ku ktorym divak nema ziaden citovy vztah, takze by mali byt exkluzivne. Chces ukazat maximum, co dokazes. :palec+:

Snad som neni moc kriticky ... Drzim palce.
Moc díky. S tímhle, co jsi psal souhlas, vlastně i s těma produktovkama, ta pozadí jsou fakt divná :)

"Album" je asi konkrétní jedno téma, když už tak možná "Kolekce", ale to se mi moc nelíbí, představím si vánoční figurky :). "Tvorba" asi zase vystihuje spíš malíře, kreslíře, grafiky, možná spisovatele. Já nic netvořím (většinou)... :)
Jinak to zkusím celý nějak překopat. Kritický nejsi, jsou to dobrý připomínky.

Odpovědět