Fotokoutek uživatelů A/E zone
Re: Fotokoutek uživatelů A/E zone
delay :
- chvála :
paráda
- rychlá kritika :
nervovalo mě teď při prohlížení, že se nezobrazí celé fotky na 1920x1080
Pořád jsem kolečkoval. Nevím, jestli si běžný uživatel bude dávat okno prohlížeče na 50%.
- chvála :
paráda
- rychlá kritika :
nervovalo mě teď při prohlížení, že se nezobrazí celé fotky na 1920x1080
Pořád jsem kolečkoval. Nevím, jestli si běžný uživatel bude dávat okno prohlížeče na 50%.
muzikant
jackies: myslíš ty, který maj orientaci "na výšku", viď? (uvažuju, že je zmenším - většinou maj 1100 px (šířka, zkusím asi méně). Ostatní by měly být v pohodě... je to další věc, u které se nemohu rozhodnout :/
Jinak, děkuju moc za tvůj čas.
Jinak, děkuju moc za tvůj čas.
delay, za mna:
Mne tam to slovo "portfolio" vyslovene vadi. To akoze to chces predavat, ponukat, zivit sa tym? Na skutocne portfolio profi-fotografa je to strasne nevyvazene - napr. ta produktova fotka, z toho buci, ze to bola jednorazovka ktora sa Ti ako-tak podarila, ale sa jej nevenujes.
Fotoblog som si na prvykrat ani nevsimol, az ked si to tu vypichol. A tam to je !!!
Cize ano, radsej daj do popredia fotoblog. Tie fotky su minimalne o jednu uroven inde...
Mne tam to slovo "portfolio" vyslovene vadi. To akoze to chces predavat, ponukat, zivit sa tym? Na skutocne portfolio profi-fotografa je to strasne nevyvazene - napr. ta produktova fotka, z toho buci, ze to bola jednorazovka ktora sa Ti ako-tak podarila, ale sa jej nevenujes.
Fotoblog som si na prvykrat ani nevsimol, az ked si to tu vypichol. A tam to je !!!

Naposledy upravil(a) MDudas dne 06 bře 2017 15:22, celkem upraveno 1 x.
@delay v sekcii informace /technika možnosti dodani fotek máš v poslednej vete jedno "po" navyše
inak mi to globalne nepride mimo ale ked vidim vela podkladu bielej tak mam pocit že fotograf nema čo ponuknuť , ja by som tam dal možno podklad fotku nejakej steny z tehál v čb.
inak tá tvoja cesta je super look ma to spravnu kino atmosferu

inak mi to globalne nepride mimo ale ked vidim vela podkladu bielej tak mam pocit že fotograf nema čo ponuknuť , ja by som tam dal možno podklad fotku nejakej steny z tehál v čb.
ta vidiš ja som chcel hned uznať že je to začiatočnicka chyba ale hlavna uloha je crop look a keby ten jeden činel nebol crop, tak by bol jediny, jak pasť na oko . ale samozrejme je to len taka snaha o okienko do mojho sveta nahravania ,prave pre učely tohoto fora , niesom spokojny s rozmazanymi potakmi na mixe ten mal mať hlavnu ulohu "potaky v linii." nič dalej to nestoji za rečbiscuit píše:ta tvoje fotka .. jen mi vadi, ze je tam uriznutej zleva ten nejblizsi cinel, kterej mi tam prijde skoro jako hlavna uloha

inak tá tvoja cesta je super look ma to spravnu kino atmosferu

jammix píše:inak mi to globalne nepride mimo ale ked vidim vela podkladu bielej tak mam pocit že fotograf nema čo ponuknuť , ja by som tam dal možno podklad fotku nejakej steny z tehál v čb.

To uz je ta moderna doba, ze na pozadi musi nieco ficat... minimalne radio, alebo aspon animovane listy s reklamou?
Skoro som padol pod stol.
Zrkadlovku mas odkedy ? Kedy si bol naposledy v galerii ?
Biela je papier. Biela je stena. Biela je nulovy bod. Pociatok farby. Zaklad. Svetlo.
Urcite zmensit. Photoshop zmensuje fotky ovela preciznejsie nez prehliadace, takze prvy nahlad je omnoho ostrejsi. A vasci rozmer na webovu prezentaciu obvykle nepotrebujes.delay píše:jackies: myslíš ty, který maj orientaci "na výšku", viď? (uvažuju, že je zmenším - většinou maj 1100 px (šířka, zkusím asi méně). Ostatní by měly být v pohodě... je to další věc, u které se nemohu rozhodnout :/
PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepšíMDudas píše:delay, za mna:
Fotoblog som si na prvykrat ani nevsimol, az ked si to tu vypichol. A tam to je !!!![]()
Cize ano, radsej daj do popredia fotoblog. Tie fotky su minimalne o jednu uroven inde...

Jinak ty produktovky... to mě vlastně živí, protože jsme jich nafotil mraky (pro jednu firmu) a v podmínkách, kde ani nemužeš svítit, je to většinou o velkejch retuších a možná to dám pryč, ikdyž proč zase...

každopádně moc ti děkuju za čas a názor, protože to jak to na tebe působí na první dojem je pro mne velmi důležité, vďaka

jammix: I tobě díky. O podkladu jsem rozhodně neuvažoval, důležitý jsou fotky a ne aby oči přitahoval nějaký podklad. Tímto jsme si naprosto jistej, jako tady MDudas. Sekce kontakt je dělaná se stejnou rozvahou, časem tam chci udělat fotku holky jak telefonuje na starej bakeliťák, aby to bylo tématický, proč všude cpát něco mega? Mám rád minimalismus a čistotu, přehlednost. Samozřejmě bych byl rád, aby se i návštevník cítil na stránkách dobře, ale zase nemám čas kódovat to od nuly a je to přeci jen šablona, ikdyž možností je dosti.
ad portfolio: bohuzel je to ustaleny vyraz a v soucasne cestine neni aktualne pouzivanejsi a trefnejsi. je to skoda, ja jsem na tyhle vyrazy alergickej. ale to je nase cechackovstvi. divili byste se, kolik lidi ma misto portfolia portfolium, coz presne doklada tu nasi malost. misto toho bych radeji videl nazvy jako treba "prurez tvorbou", "oblast tvorby" nebo proste jen "tvorba". i kdyz tady uz to zase zavani tim radobyumelectvim, coz mi taky leze na nervy
kazdopadne, jeste daleko vic rostu z projektu - to je to, kdyz si "fotograf" vymysli foceni odhalene kikiny s motorkou u rybnika. takovej projekt je pak svicenej podle toho, jestli je oblacno nebo ne jednim tvrdym, nebo mekkym svetlem
tenhle nafocenej projekt pak nazyvati tvorbou, to uz je to portfolio opravdu lepsi 
bile ciste pozadi webu je uplne v poradku (nebo jine monochromaticke, idealne bez barevneho nadechu). jammix zije asi v jiny dobe. v dobe responzivnich webu je jakakoliv rastrova vec na pozadi vosina v riti a pro prezentaci fotografa to plati dvojnasob. stretchovanej jpeg neni nic hezkyho a zavani spis diletantstvim (i u hlavicek, treba na 500px me to sere). navic to ruseni je dalsi jasnej faktor proti.

bile ciste pozadi webu je uplne v poradku (nebo jine monochromaticke, idealne bez barevneho nadechu). jammix zije asi v jiny dobe. v dobe responzivnich webu je jakakoliv rastrova vec na pozadi vosina v riti a pro prezentaci fotografa to plati dvojnasob. stretchovanej jpeg neni nic hezkyho a zavani spis diletantstvim (i u hlavicek, treba na 500px me to sere). navic to ruseni je dalsi jasnej faktor proti.
biscuit ma pravdu. nasiel ju hladanim. je to filozof a ma pravdu. a ta mu lezie na nervy. 

filosof s hnojem na botach
ale s tou pravdou jsi to trefil, ta casto smrdi hur nez ten hnuj a ja mam rad vuni medu a rozkvetly louky... sorry za ego ot

Diapazon.delay píše:PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepší![]()

To je ale skoda. Az budes fotit svadbu, kazdy bude cumet na nevestu a pripadne drobne nedostatky Ti odpusti. V portfoliu (delay píše:a pokud někdo mine mou volnou tvorbu, kde jsou asi lepší snímky, tak smůla no![]()

Hmm.... takhle .... Akej "konkurencii" si bol vystaveny, ked si tie zakazky ziskal?delay píše:Jinak ty produktovky... to mě vlastně živí, protože jsme jich nafotil mraky (pro jednu firmu) a v podmínkách, kde ani nemužeš svítit, je to většinou o velkejch retuších a možná to dám pryč, ikdyž proč zase...![]()

Snad som neni moc kriticky ... Drzim palce.
mne ty produktovky prijdou fajn, jen se mi nelibi ten barevnej prechod na pozadi. tady je asi nekonecny pozadi "jediny" spravny z myho pohledu. cerny, bily, mozna sedy, ale bez prechodu, kdyz vylozene nepomuze citelnosti objektu. samozrejme neznam odbornou teorii tykajici se tyhle problematiky 

Moc díky. S tímhle, co jsi psal souhlas, vlastně i s těma produktovkama, ta pozadí jsou fakt divnáMDudas píše:Diapazon.delay píše:PORTFOLIO je jakýsi ustálený název pro prezentaci fotografií, ne? Vymysli mi lepší![]()
Album. Tvorba. Fotoarchiv. Zakazkova tvorba / Volna tvorba
To je ale skoda. Az budes fotit svadbu, kazdy bude cumet na nevestu a pripadne drobne nedostatky Ti odpusti. V portfoliu (delay píše:a pokud někdo mine mou volnou tvorbu, kde jsou asi lepší snímky, tak smůla no![]()
) ukazujes fotky, ku ktorym divak nema ziaden citovy vztah, takze by mali byt exkluzivne. Chces ukazat maximum, co dokazes.
![]()
Snad som neni moc kriticky ... Drzim palce.

"Album" je asi konkrétní jedno téma, když už tak možná "Kolekce", ale to se mi moc nelíbí, představím si vánoční figurky

Jinak to zkusím celý nějak překopat. Kritický nejsi, jsou to dobrý připomínky.