Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
To akych Slovakov poznas ? Jediny "ty koxo" typek je u nas cernoch Ibrahim Maiga - "herec", "bavic", "spevak", "oblubeny" ucastnik reality showShodan píše:Slováci co znám osobně já říkají za každým druhým až třetím slovem něco jako "ty kokso" (nebo koxo?) ale nepičujou. Jak by vypadal takovejto "koxo" dabing si taky nedovedu představit

Ak poznate odpad SK kinematografie Fontana pre Zuzanu (Dusan Rapos), tak Ibi tam hra postavu Vapna.
Ked uz o tej Kidman bola rec, tak osobne sa mi velmipacil film <b>Hodiny</b> (zase skvely Glass hudba), kde Kidman zahrala pre mna uplne vynikajuco.
Takisto musim spomenut <b>Moulin Rouge</b>, kde skvele zahrala a velmi slusne zaspievala. Spevacky prekvapil aj Evan McGregor.
Ked je rec o Gregorovi, musim spomenut mimoriadne naturalisticky a pritom velmi zabavne natoceny <b>Trainspoting</b>. A rovno pri tej prilezitosti kusok starsi fil z tej dielne - <b>Plytky hrob</b>.
Inak skorej ako na obsadenie, zaner alebo dej dam na rezisera filmu. Takto som si oblubil <b>Kubricka</b>, <b>Terry Gilliama</b> alebo <b>Kusturicu</b>.
Samostatne musim spomenut <b>Charlieho Chaplina</b>, ktoreho ako REZISERA vnimam iba velmi kratucko. Urcite treba spomenut film <b>The Great Diktator</b> - prvy film, kde Chaplin prehovoril a rovno dal taku parodiu Adolfa Hitlera, ze az mraz isiel po chrbte.
Naopak - precenovany je u mna jednoznacne Spillberg (co film to znasilnujuca srdcervuca dojimavka s kopcom logickych chyb v scenari). Nemam rad ani Tarantina...
Takisto musim spomenut <b>Moulin Rouge</b>, kde skvele zahrala a velmi slusne zaspievala. Spevacky prekvapil aj Evan McGregor.
Ked je rec o Gregorovi, musim spomenut mimoriadne naturalisticky a pritom velmi zabavne natoceny <b>Trainspoting</b>. A rovno pri tej prilezitosti kusok starsi fil z tej dielne - <b>Plytky hrob</b>.
Inak skorej ako na obsadenie, zaner alebo dej dam na rezisera filmu. Takto som si oblubil <b>Kubricka</b>, <b>Terry Gilliama</b> alebo <b>Kusturicu</b>.
Samostatne musim spomenut <b>Charlieho Chaplina</b>, ktoreho ako REZISERA vnimam iba velmi kratucko. Urcite treba spomenut film <b>The Great Diktator</b> - prvy film, kde Chaplin prehovoril a rovno dal taku parodiu Adolfa Hitlera, ze az mraz isiel po chrbte.
Naopak - precenovany je u mna jednoznacne Spillberg (co film to znasilnujuca srdcervuca dojimavka s kopcom logickych chyb v scenari). Nemam rad ani Tarantina...
Mno co jsem slysel tak v originale je Rimmer inteligentni a reprezentuje se jako zastupce silne socialni klasy - škola, práce, majetek, královna, rodina, smrt a voli konzervatisty (sorry za ten preklad v originale social class), stejne tak Lister - dredy a styl zivota typicky techno traveler - tehdy ska punkac.. ale ono se to moc nemeni, typove to sedi i dneskanathanael píše:Někdy je ten český dabing ale i dobrý. Dabing Červeného Trpaslíka je prý lepší, než anglický originál.

Kdezto v nasem prekladu vyznivaji spis vsichni jako blbci hlavne rimmer a provadi uplne blbiny.. chovaji se nemozne, jsou k smichu

Imho i kdyz v ceskem prekladu vyznivaji vsechny postavy mnohem vice blbe a jsou uplne odtrhle od socialnich klas (o ktere v trpasliku hodne jde, v kazdem dilu je na ne narazka).. tak se mi vic libi, je to vtipnejsi i kdyz blbeckoidnejsi.. ale takove nase vic mile ceske

ehm.. ona nejake ma ??? som si nevsimol..rastis píše:Kto by si nepozrel kozy Nicol Kidman

ale mas pravdu, v hodinach to zahrala dobre to bol asi jediny film kde fakt hrala .. mozno to bolo tym ze hrat nemusela a ze je taka vysinuta aj v skutocnosti hahahaa

moulin rouge sa mi vobec nepacil to mama zaradene v skatulke "totalne kraviny"

jasne to jedine trtko maiga dava za kazdym druhym slovom "ty koxo" ... toho cloveka nemozem ani vidiet.. nevie hovorit, spievat, hrat, spravat sa, nic .. jediny dovod preco je na slovensku taky popuparny je jeho exoticky povod ... bohuzial na slovensku na to aby clovek bol "medialna celebrita" (tfutajbl) staci na nejaku dobu vycestovat do zahranicia, nieco tam robit (cokolvek od citenia hajzlov az po hranie v tretoradom podniku), potom sa vratit a odvolavat sa na to.. este jednoduchsie to maju rodeny "exoti" - ti maju u nas na ruziach ustlane ani nemusia nic vediet - ich povod je dovod sam o sebe ...rastis píše: Jediny "ty koxo" typek je u nas cernoch Ibrahim Maiga - "herec", "bavic", "spevak", "oblubeny" ucastnik reality show![]()
Ak poznate odpad SK kinematografie Fontana pre Zuzanu (Dusan Rapos), tak Ibi tam hra postavu Vapna.
Naposledy upravil(a) dendy dne 23 kvě 2007 17:49, celkem upraveno 3 x.
Doporucuju si to pustit v originale, fakt u rimmra to byl celkem sok.... dabovani udelalo hodne se snizenim jeho IQnathanael píše:Acid: taky si myslim že je to dobře, že v českém originále jsou z nich ještě větší idioti - hlavně rimmer, prostě hustej...

Jinak lister je v ceske verzi mnohem vic sympatak a pohodar - vzor pro jednu generaci punkovo-skackovych pobudu 16+, v anglicke spis vyzniva jako takovy nesympaticky pobuda/obluda

No ja to vnimam praveze tak, ze slovensky dabing sa "trosku" za tie roky polepsil, ale cesky ("stary - dobry") isiel dost doprdele...PiKey píše:original je original, ale pravda je, ze mam cesky dabing (sorry to zovseobecnovanie) dost rad, poculi ste uz niekdy ten slovensky?
nemyslim sitcom, rozpravky a pod... to sa obcas zadari a znesie, ale normalny film sobota vecer tv markiza... oh no
original - titulky a neni co riesit...
No musim sa maigu zastat. Hlupaka, sasa a celebritu z neho predovsetkym urobili slovaci...dendy píše: jasne to jedine trtko maiga dava za kazdym druhym slovom "ty koxo" ... toho cloveka nemozem ani vidiet.. nevie hovorit, spievat, hrat, spravat sa, nic .. jediny dovod preco je na slovensku taky popuparny je jeho exoticky povod ... bohuzial na slovensku na to aby clovek bol "medialna celebrita" (tfutajbl) staci na nejaku dobu vycestovat do zahranicia, nieco tam robit (cokolvek od citenia hajzlov az po hranie v tretoradom podniku), potom sa vratit a odvolavat sa na to.. este jednoduchsie to maju rodeny "exoti" - ti maju u nas na ruziach ustlane ani nemusia nic vediet - ich povod je dovod sam o sebe ...