Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
peteness

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Dobrá pomůcka, jak zjistit, co která potravina obsahuje, porovnat dvě mezi sebou.
https://www.choosemyplate.gov/SuperTrac ... pedia.aspx
Je to součást širšího nutričně-pohybového plánování
https://www.choosemyplate.gov/SuperTracker/default.aspx
btw je to dot gov, asi naky vladni program
Obrázek

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

asi ani ta strava nieje vsetko... vid steve jobs - cely zivot vegetarian az vegan, casto mal obdobia ked jedol len stavy a raw food a pravidelne sa postil - a napriek tomu ho rakovina dostala...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak to je uplně jasné, že strava není všechno a je spousta jiných faktorů, které se na stavu člověka podílejí (dědičnost (fyzická i ta jemnější), psychika, okolní vlivy atd.) ... Ale když je nejhůř, strava může dost pomoct ... i k navození celkové větší pohody ... pokud člověk chce ... ale často se to zvrhává i do určité hypochondrie, posedlosti nebo až sektářství ... a to je myslím špatně ... (typickým příkladem jsou podle mojí zkušenosti někteří "rawfoodisté") ...

Ale pokud člověk začne cítit, že není dlouhodbě uplně OK (nevypadá dobře, není mu dobře, náběhy na všelijaké varovné stavy) a neupraví podstatně stravu, taky nedělá dobře ...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

pete ness píše: 5 kilo, to je asi hlavne diky tem sladkostem, Dendy :) Na sobe mam vyzkouseno, ze lip se hubne bez sportovani. Kdyz sportujes, mas zrychleny metabolismus. Musis dostatecne jist, jinak si muzes poskodit zdravi, ale zase musis davat bacha at nejis moc. A to je hodne tezke imho
Tedlka uz zase chodim do fitka, protoze mi to chybelo, ale spis kardio zona a delsi pauzy. V takovem dnu jim i pred spanim.
castecne souhlasim -- treba ted behem cca 2mesicni pauze bez behani jsem nekde potratil 5kg, a behem posledniho tydne a cca 60 nabehanejch km mam o tri ctyri kila vic. ale nemluvil bych o pribirani, protoze mi zacalo bejt volnejsi obleceni a urcite sem zhubnul, nabyly svaly. i kdyz je to asi ruzny v zavislosti na aktivitach, posilovani je anaerobni, ja delam spis 10+ km behy jenom aerobne.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nová kolekce od Barbie :)

Obrázek

peteness

Příspěvek od peteness »

spíš Helenka :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Brooklyn / juanita juarez píše:castecne souhlasim -- treba ted behem cca 2mesicni pauze bez behani jsem nekde potratil 5kg, a behem posledniho tydne a cca 60 nabehanejch km mam o tri ctyri kila vic. ale nemluvil bych o pribirani, protoze mi zacalo bejt volnejsi obleceni a urcite sem zhubnul, nabyly svaly. i kdyz je to asi ruzny v zavislosti na aktivitach, posilovani je anaerobni, ja delam spis 10+ km behy jenom aerobne.
Jak behas v zimnim obdobi? Mas na to nakoupeny nejaky specialni hadry? Ja s behem zacal, ale na zimu nemam zadnou vybavu. Nicmene mi to chybi, tak zjistuju, co a jak. Klidne pis do SZ, at tady zbytecne nezavadime OT. Diky.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

jak tu mluvite o zvysene spotrebe pri sportovni zatezi, tak to je sice realne (zvlaste si davejte pozor pri plavani!), ale zase je mnohem snadnejsi se kontrolovat v caloriich. mam na mysli to, ze pokud se vratim z trihodinoveho vyletu na kole, tak se budu snazit jeste aspon dalsi dve hodiny nejist a mezitim myslet na to, ze to treba vydrzim az do dalsiho dne, vyjimecne muzu zaradit zvyseny prijem bilkovin na svalovou rekuperaci, pokud jsem si makl vic, nez jindy...
tim chci jen rici, ze pri sportu se da s podvedomin vice pracovat a je to uplne neco jineho, nez sedet doma na zadku a ve volne chvilce premyslet o tomjestli jsem uz mel svacinu a co bych si mohl dat dobreho z lednicky...

Profesionál

Wohma píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:castecne souhlasim -- treba ted behem cca 2mesicni pauze bez behani jsem nekde potratil 5kg, a behem posledniho tydne a cca 60 nabehanejch km mam o tri ctyri kila vic. ale nemluvil bych o pribirani, protoze mi zacalo bejt volnejsi obleceni a urcite sem zhubnul, nabyly svaly. i kdyz je to asi ruzny v zavislosti na aktivitach, posilovani je anaerobni, ja delam spis 10+ km behy jenom aerobne.
Jak behas v zimnim obdobi? Mas na to nakoupeny nejaky specialni hadry? Ja s behem zacal, ale na zimu nemam zadnou vybavu. Nicmene mi to chybi, tak zjistuju, co a jak. Klidne pis do SZ, at tady zbytecne nezavadime OT. Diky.
v zime beham moc rad, venku bejva o to min lidi. mam koupenou do tmy celovku a na nejhorsi pripady ted nesmeky, co se pripevnujou na boty -- ale zatim sem je nepouzil. obecna rada je oblict se tak, jako by bylo o cca 10 stupnu vic, pokud bys nesel sportovat. pri behu se zahrejes hned, obleceni podle me neni problem, zkusil bych to... a uvidis, ze to jde. na nejvetsi mrazy je dobra nejaka maska, ktera trochu filtruje studenej vzduch. obleceni sem dostal od najku a mam ho rad, i kdybych ho kupoval :] ale asi je to vsechno na jedno brdo -- nespalis se, kdyz koupis veci od craft, mizuno, nike, adidas... nejaky funkcni delaji i cesi, tak muzes treba podporit je. rika se, ze lepsi je vic tencich vrstev-- mivam v zime nahore tri.

Profesionál

hombrefeo píše:jak tu mluvite o zvysene spotrebe pri sportovni zatezi, tak to je sice realne (zvlaste si davejte pozor pri plavani!), ale zase je mnohem snadnejsi se kontrolovat v caloriich. mam na mysli to, ze pokud se vratim z trihodinoveho vyletu na kole, tak se budu snazit jeste aspon dalsi dve hodiny nejist a mezitim myslet na to, ze to treba vydrzim az do dalsiho dne, vyjimecne muzu zaradit zvyseny prijem bilkovin na svalovou rekuperaci, pokud jsem si makl vic, nez jindy...
tim chci jen rici, ze pri sportu se da s podvedomin vice pracovat a je to uplne neco jineho, nez sedet doma na zadku a ve volne chvilce premyslet o tomjestli jsem uz mel svacinu a co bych si mohl dat dobreho z lednicky...
your mileage varies :) z myho pohledu nesouhlas se vsim.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Brooklyn / juanita juarez píše:
hombrefeo píše:jak tu mluvite o zvysene spotrebe pri sportovni zatezi, tak to je sice realne (zvlaste si davejte pozor pri plavani!), ale zase je mnohem snadnejsi se kontrolovat v caloriich. mam na mysli to, ze pokud se vratim z trihodinoveho vyletu na kole, tak se budu snazit jeste aspon dalsi dve hodiny nejist a mezitim myslet na to, ze to treba vydrzim az do dalsiho dne, vyjimecne muzu zaradit zvyseny prijem bilkovin na svalovou rekuperaci, pokud jsem si makl vic, nez jindy...
to jsem rad, ze nesouhlasis, konecne se dozvim neco vic :)
vazne, rad bych si rozsiril obzory o nove hlediska...
a rikam to proto, ze momentalne si davam "vetsi zatez" a zkousim i nejist vubec...
(zatim jsem si nekoupil ani vahu osobni)

Profesionál

hombrefeo píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
to jsem rad, ze nesouhlasis, konecne se dozvim neco vic :)
vazne, rad bych si rozsiril obzory o nove hlediska...
a rikam to proto, ze momentalne si davam "vetsi zatez" a zkousim i nejist vubec...
(zatim jsem si nekoupil ani vahu osobni)
urcite zalezi na ty 'mileage' v tom smyslu, jak moc 'do toho busis' a co delas, ale to nejezeni je nezdravy. zalezi teda na vychodisku, jestli chces sportovat, nebo primarne hubnout. kazdopadne tim nejezenim po vykonu jednak nebudes dobre regenerovat, jestlis predtim pracoval v anaerobnim pasmu a ve svalech mas laktat, tak se hur odboura a rano te porad budou bolet svaly. no a potom telo, ktery nemelo pres noc energii, si ji vezme a ulozi pri nejblizsi prilezitosti. potom mam jinou zkusenost s tou snadnejsi sebekontrolou -- kdyz nesportuju, tak opravdu nemam takovej hlad a nemyslim na obsah lednice (v porovnani s obdobim vyskoky zateze). ale jak sem psal, YMMV.

peteness

Příspěvek od peteness »

Krome toho, kdyz po treninku misto sacharidu zvysis bilkoviny, tak telo si bude brat energii z tech bilkovin. Bude namahave a dlouze delat z bilkovin zdroj energie (= jeste podporis uz tak velkou unavu a zatez)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

ja si vsechny aspekty uvedomuji, informace o tom, jak "by to melo vypadat" jsem obdrzel uz kdysi davno, kdyz jsem si delal trenerskou licenci. ja si jen zkousim neco noveho, experimentuji jen sam na sobe, podotykam, ze se soustredim ted pri sportu hlavne na aerobni zatez. zkratka az a jestli vubec dojdou rezervy, tak ten rezim trochu poupravim.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pete ness píše:Krome toho, kdyz po treninku misto sacharidu zvysis bilkoviny, tak telo si bude brat energii z tech bilkovin. Bude namahave a dlouze delat z bilkovin zdroj energie (= jeste podporis uz tak velkou unavu a zatez)
energii ze sacharidu snad potrebujes pred a pri treninku, ne po? bilkoviny po treninku jsou dulezity z hlediska obnovy natrhanejch svalovejch vlaken - nejde o energii prece, ta nejvetsi porce uz je prece spalena a regenerace uz neni tak energeticky narocna - nebo se pletu v necem?

Odpovědět