Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
http://uzkost-deprese.webnode.cz/news/zive-potraviny http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_ ... eky_03.php
malý citát vztahující se přímo k našemu tématu:
Ve světle výše uvedených hodnot je zajímavý pohled na pojídání masa. Maso ihned po zabití zvířete vykazuje vlnovou délku 6500 Å, avšak již po několika hodinách záření zcela zaniká a maso se mění v kus hnijícího materiálu.
malý citát vztahující se přímo k našemu tématu:
Ve světle výše uvedených hodnot je zajímavý pohled na pojídání masa. Maso ihned po zabití zvířete vykazuje vlnovou délku 6500 Å, avšak již po několika hodinách záření zcela zaniká a maso se mění v kus hnijícího materiálu.
ivo neblazni. ten hnijici material, jako je vsechno mrtve (mrkev vytrzena ze zeme, jablko utrzene ze stromu..) obsahuje spoustu latek, ktere jine zdroje ve stejne palete nenabizeji.
http://biohovezi.cz/index.php?page=zdravi-a-vyziva
je to jen vec volby, nehazel bych proste spinu na jednu nebo druhou kvalitni surovinu. dalsi faktory, jako etika apod. v tomto nehraji roli, jestlize se bavime ciste o vyzivove hodnote.
http://biohovezi.cz/index.php?page=zdravi-a-vyziva
je to jen vec volby, nehazel bych proste spinu na jednu nebo druhou kvalitni surovinu. dalsi faktory, jako etika apod. v tomto nehraji roli, jestlize se bavime ciste o vyzivove hodnote.
Tady se mluví o konkrétních hodnotách, ne o abstraktních uvahách
ivo, jestli se bavime o vyzarovane energii z potravin, jako o konkretni hodnote, ktera ma neco vypovidat o prospesnosti dane potraviny, vzdavam se debaty. ta vyzarovana energie podle me uzce souvisi hlavne s cerstvosti a "zivosti" potraviny (mozna pohybem castic (zivych) uvnitr potraviny). zkousel nekdo treba merit zive moucne cervy? podle me by meli urcite vysoke hodnoty zareni a daji se urcite pojidat za syrova a za ziva
porad ale nikdo neprokazal, ze rok stara susena ryze, je horsi nez dva tydny stara, ackoliv vyzarovane hodnoty asi budou rozdilne. podle me, tohle je nepodstatna cesta zkoumani potravin. mozna by mohl nekdo merit taky, jestli ta vyzarovana energie je pozitivniho, nebo negativniho razu treba takova nasrana mrkev, co chtela jeste rust vyzaruje spoustu negativniho zareni a ty si myslis, ze ti dava to pozitivni - zivou energii
porad ale nikdo neprokazal, ze rok stara susena ryze, je horsi nez dva tydny stara, ackoliv vyzarovane hodnoty asi budou rozdilne. podle me, tohle je nepodstatna cesta zkoumani potravin. mozna by mohl nekdo merit taky, jestli ta vyzarovana energie je pozitivniho, nebo negativniho razu treba takova nasrana mrkev, co chtela jeste rust vyzaruje spoustu negativniho zareni a ty si myslis, ze ti dava to pozitivni - zivou energii
Hele, to nejsou moje výzkumy, ani moje teorie ... Jen uvádím odkaz na něco co souvisí s našim tématem ... Vzhledem k tomu , že tyto hodnoty vyzařování souvisí s vitalitou organismu (nemocné tělo má hodnoty nízké, zdravé vysoké apod.), nějaká logika v tom asi bude ... A rozhodně můžu potvrdit že se cítím diametrálně jinak (mentálně i tělesně) když si dám čerstvé ovoce, zeleninu apod. než když si dám třeba talíř koblih
Je to zajimave. Jako jeden z pohledu, proc ne? Zrovna si pohravam s myslenkou, zda ma vyznam jist syrove ryby. Uz jsem se parkrta setkal se sashimi, ale nejedl jsem to. Mam vyzkousenou syrovou jatru, to jsme bezne jedli doma kdysi. V cesku je hlavne logicky problem s nedotatkem cerstvych ryb. Vsechno je mrazene nebo pekelne drahe.
Kdysi jsme se na dovolene seznamili s ruskou rodinou z vychodu Ruska. Meli sebou zasobu ruznych prapodivnych jidel, treba susene lososy a to bylo neuveritelne dobre.
Kdysi jsme se na dovolene seznamili s ruskou rodinou z vychodu Ruska. Meli sebou zasobu ruznych prapodivnych jidel, treba susene lososy a to bylo neuveritelne dobre.
ivo, ja se taky citim lip, kdyz si dam cerstve lehke jidlo - to je bez debat. a to mentalne i telesne je tak uzce provazane, ze to je pochopitelne i ve chvili, kdy bys o tom nepremyslel. mne jen trosku rozesmivaji ty predstavy, jak nekdo kolem veci dela vyzkum s meraky nejakeho elektromagnetickeho pole, nebo co to vlastne je za druh energie..
peteness: što takóje "syrovou jatru"? jako syrova jatra? z jakeho zvirete? (ta vase moravstina, kdy neznate rody podstatnych jmen, jako je treba okurka )
peteness: što takóje "syrovou jatru"? jako syrova jatra? z jakeho zvirete? (ta vase moravstina, kdy neznate rody podstatnych jmen, jako je treba okurka )
Biscuit: zapomel jsem napsat, ze jatra byly z kapra. Ale imho jakakoli jatra se daji jist syrova (pokud predtim nebyla mrazena) a je to pochoutka. A je to zdrave na jatra.
btw: Víš co to je ogurčok?
btw: Víš co to je ogurčok?
jatra si nejak nedovedu predstavit jist syrova, ackoliv mi krvavy steak nevadi, tohle uz je docela husty taky mi prijde, ze jatra obsahuji hodne latek, ktery neni marny prohnat teplem..
ogurcok? neco s tou okurkou, po moravsky okurkem?
ogurcok? neco s tou okurkou, po moravsky okurkem?
Biscuit: jestli myslis jatra z cloveka, tak to asi jo ,
ogurčok je hra. Chytáš do ůst okurku (nebo okurek), která předtím vystřelila z dámského přirození. Baví se o tom děcka na základní škole, ale neviděl jsem že by to někdo fakt hrál. Akorát ještě třeba podotknout, že severovýchod republiky je hodně různorodý a 30km na jih už se to třeba jmenuje jinak. Chtělo by to nějaký seriozní výzkum.
ogurčok je hra. Chytáš do ůst okurku (nebo okurek), která předtím vystřelila z dámského přirození. Baví se o tom děcka na základní škole, ale neviděl jsem že by to někdo fakt hrál. Akorát ještě třeba podotknout, že severovýchod republiky je hodně různorodý a 30km na jih už se to třeba jmenuje jinak. Chtělo by to nějaký seriozní výzkum.
Jatra jsou filtr organismu, takze pokud nejsou z mladyho zvirete, obsahujou docela dost ruznyho sajrajtu imho.
a to je prave dobre.Kermitak píše:Jatra jsou filtr organismu, takze pokud nejsou z mladyho zvirete, obsahujou docela dost ruznyho sajrajtu imho.
tak pro pacienty mozna covece napsal ty uz si nekdy vic nez vetu?
jestli stojis o elaborat na tema prirodni antibiotika...?biscuit píše:tak pro pacienty mozna covece napsal ty uz si nekdy vic nez vetu?
proc ne, je to k tematu