Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Nechápu co máš na mysli - odkaz na článek vztahující se přímo k tématu je čistě neutrální informativní záležitost (já jsem ho nepsal). Boj přípomínají mnohem více spíš ty reakce 

myslel jsem to, ze mas potrebu to porad akcentovat. a to i v prostredi, kde jsou uz lide na takove urovni, ze je na 99 % nepredelas, ani neovlivnis. slovo boj, nemelo vystihovat agresivni jednani, nybrz jakesi poslani.
no ze nikdy nepostnes clanek o zubozenych cernosich nebo sberacu caje na sri lance, kde se s nima zachazi mnohem hur nez se zviraty na jatkach. O tom jak se strika na ovoce a zeleninu tuny sracek, po kterych maj "ostrikovaci" trvale nasledky.
Tohle neni problem masa ale problem tvrdyho kapitalismu aplikovaneho ve 3tim svete a je jedno jestli je to mobil, tricko, mango, rejze, kava, caj nebo kousek veproveho.

Tohle neni problem masa ale problem tvrdyho kapitalismu aplikovaneho ve 3tim svete a je jedno jestli je to mobil, tricko, mango, rejze, kava, caj nebo kousek veproveho.

Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
Informace má sama o sobě neutrální hodnotu. Jak s ní každý naloží, je jeho věc ... Nejde o žádné "předělávání" ...
ivo, tohle je ale cilena informace. takze tady o nejakou snahu rozhodne jde. informaci vkladas do urcityho prostredi, jehoz parametry znas - tudiz logicky na tu svou akci musis ocekavat nejakou reakci. nebo mi chces rict, ze sdilis clanek proto, aby na nej nikdo nekliknul?
oxyygen: kava! to je dobrej napad, mam tu jednu fajnovou od fidela
oxyygen: kava! to je dobrej napad, mam tu jednu fajnovou od fidela

no neviem ako sa maju zberaci caju na sri-lanke ale ked som bol na cajovej plantazi na Mahe / Seychelles tak vyzerali zamestnanci spokojneOxyygen píše:no ze nikdy nepostnes clanek o zubozenych cernosich nebo sberacu caje na sri lance, kde se s nima zachazi mnohem hur nez se zviraty na jatkach.

Ja viem, v tom nebola ponta co si pisal, inak samozrejme suhlasim

tady nema cenu nic postovat, protoze nekteri maji nedostatek informaci a v tomhle stavu je jim nejlip. Staci, ze jim neco chutna, vetsine ostatnich taky, tak proc to komplikovat. At zije Varel Frištenský!
Ivo:
Fantomas ma pravdu - proste na ezone posobis ako strasne zarputily bojovnik za svoju pravdu
Hold, to je nevyhoda obmedzenej internetovej komunikacie, strasna kopa dolezitych komunikacnych faktorov ktore clovek vstrebava pri face2face sa tu proste vytrati .. Ja mam prave cim dalej tym viac pocit ze o takych kontroverznejsich temach vlastne ani nema vyznam sa vazne bavit na fore .. to treba riesit proste pri pive / kofole / zelenom caji 
Neostava potom len nic ine, ostat verit tomu ktory sa viac stotoznuje s mojim presvedcenim (iracionalnym) vnutornym.. preto potom taketo diskusie viacmenej nikam nevedu, len kazdy stale dokola prezentuje svoje nazory.. Skoro na kazdu temu najdes na intenrete hrbu clankov PRE a hrbu clankov PROTI .. bohuzial (nastastie?) ta pravda je vzdy niekde uprostred...
Fantomas ma pravdu - proste na ezone posobis ako strasne zarputily bojovnik za svoju pravdu

Hlavny problem je ze je velmi tazke zhodnotit relevantnost a doveryhodnost roznych clankov na intenete .. clovek sem moze nieco postnut, moze tomu aj naozaj verit a pokladat to za seriozny zdroj.. ale .. bohuzial mne sa uz vela krat potvrdilo ze casto aj velmi seriozne tvariace sa clanky varili z vody a pri porovnani inych zdrojov sa ukazalo ze obsahuju kopu nepresnosti a nezmyslov.. A co spravis ked mas nejaku kontroverznu temu, a mas 2 clanky z ktorych kazdy tvrdi uplny opak a kazdy vyzera v ramci tvojich monozsti overovania proste doveryhodne ??peteness píše:tady nema cenu nic postovat, protoze nekteri maji nedostatek informaci a v tomhle stavu je jim nejlip. Staci, ze jim neco chutna, vetsine ostatnich taky, tak proc to komplikovat. At zije Varel Frištenský!
Neostava potom len nic ine, ostat verit tomu ktory sa viac stotoznuje s mojim presvedcenim (iracionalnym) vnutornym.. preto potom taketo diskusie viacmenej nikam nevedu, len kazdy stale dokola prezentuje svoje nazory.. Skoro na kazdu temu najdes na intenrete hrbu clankov PRE a hrbu clankov PROTI .. bohuzial (nastastie?) ta pravda je vzdy niekde uprostred...
Dendy: já jsem dal jen link na pár článků na dané téma (které jsem kdesi zahlédl) bez komentáře a bez obhajování nebo napadání toho co se v nich píše (a já to nepsal) ... toť vše ... dlouhé eseje, silácké poznámky atd. tady píší jiní bojovníci za své pravdy, pokud mě oči nešálí
a ještě předkládají tomu kdo nenapsal nic že bojuje za svou pravdu
Opravdu kuriozní ... a o něčem to svědčí ?

dendy. Tak podle mě, rozumný člověk si něco přečtě - samozřejmě asi by nečetl témata, která se ho nijak netýkají, a pak sebepozorováním a uvážením rozhodne, nakolik je pro něj informace hodnotná a zařídí se podle toho. Bohužel u jídla, mj. proto že v žaludku nejsou nervy, to trvá dost dlouho, někdy dlouhá leta, než člověk pozná, co mu vyhovuje a co ne.
druhá věc je, že pokud jedeš v rozjetén vlaku, kde všichni kolem tebe strašně spěchají, pijí, kouří, nezdravě jí, jsou existenčně závislí na byznysu s nezdravými věcmi a musíš s nimi žít, máš to o hodně těžší. Což chápu, ale nic to nemění na tom, že určité potraviny ti neprospívají.
druhá věc je, že pokud jedeš v rozjetén vlaku, kde všichni kolem tebe strašně spěchají, pijí, kouří, nezdravě jí, jsou existenčně závislí na byznysu s nezdravými věcmi a musíš s nimi žít, máš to o hodně těžší. Což chápu, ale nic to nemění na tom, že určité potraviny ti neprospívají.
Ty "niektoré" jsem samozřejmě já, a vyřiď jí mé doporučení ať se za hlavu nechytá zbytečně.dendy píše:Som zene rozpraval vcera ako sa tu niektori miestni kuchari hrdo hlasia k pouzivaniu bujonov, vegety a dokonca glutmatu a len sa chytala za hlavu)))
Nejsou žádné zvláštní důvody se za ní chytat.
Záleží ale proč se za tu hlavu chytá. To bys měl dodat.
1.) Jestli z důvodu toho, že jí to nechutná, že má "čistou" chuť a už je to pro ní přes čáru ( moc silné ...), nebo že na tu "pátou" chuť
není stavěná vůbec.
2.) Nebo z důvodu nějakého přesvědčení o závadnosti glutamanu.
je to preto ze aj bez tych barliciek vie navarit vyborne pokrmy s bohatou vyraznou chutou
a viac ju to tak bavi.. a vyledok stoji za to ..
v podsate mi to tak nejak vylozile ze som z toho usudil ze varit z bujonov, vegety a glutamanu je ako robit hudbu zo sample loopov zo sample CD
)))))) Jasne, niekto to tak riesi a casto aj vysledok neni zly, ale ja si tie zvuky a loopy tiez radsej vyrobim sam 

v podsate mi to tak nejak vylozile ze som z toho usudil ze varit z bujonov, vegety a glutamanu je ako robit hudbu zo sample loopov zo sample CD

Takže ze 1.). Já myslel, že má nějaké předsudky o závadnosti 
V tom přirovnání se ale mýlíš.

V tom přirovnání se ale mýlíš.
Ja som sa len smial - minule u nas bola na navsteve svokra, zena robila slepaci vyvar prave, a svokra ze ci tam uz dala vegetu a bujon
) Tak zena sa na nu tak skaredo pozrela z svokra radsej usla z kuchyne