Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od rastis »

ako som pisal - u mna ide hlavne o pazravost. raz za cas ma to v noci chyti a viem, ze z normalneho jedla by som mal v zaludku tazko. susene polievky povazujem za slanu vodu s kuskami "nicoho", takze sa tym viem oklamat a zaludok nema ziadny problem :)

a ako som tiez pisal - stravujem sa inak normalne, varim zvasca sam, potrpim si na ingrediencie, aj na pestrost surovin a v beznom vareni sa vacsinou vyhybam akymkolvek polotovarom...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

jackies: Tak nejdriv tu pises jaka je to kvalita, pak vlastne ze o slozeni nejde ale pouze o chut..
Nevim jak ty, ale ja jim jidlo primarne kvuli zivinam, aby melo telo z ceho fungovat....
Jestlize konvencni brokolicova polevka obsahuje bez vody 70-80 procent brokolice, tezko budu verit, ze pytlik nahonenej soli, gumou a xantanem (to ti opravdu nic moc neda) a 3 procenty brokolice (to snad neni ani jedna mrnava ružice) má stejnou výživovou hodnotu..
Ptal ses proc v jidelnach pouzivaji zlutou sul misto vyvaru?

Protoze jsou jako ty, protože to považují za normalní... Ale normalní je delat polevky z zeleniny a vyvar z kosti..zrovna tak je normalni potrit strudl cerstvym vejcem a ne blbosti ze spreje, ktera je stara mesice..
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Opět chválím Country Life na Praze 6. Přijde mi to po všech stránkách lepší než třeba Loving Hut. Nápaditější, šetrnější příprava (brambory na fotce jsou uavřené a jen velmi lehce osmahnuté prakticky bez tuku), víc CZ style a taky cenově - jeden jakkoli naložený talíř bez ohledu na váhu = 125,-. V přilehlé prodejně je možno koupit i sladkou tečku - spousty koláčků, pečiva. Např Bio muffin vyjde na 10 Kč.
Obrázek

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6603
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Kermitak »

rastis: to ze te to v noci "chyta" je znamka blbyho stravovani, btw.

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 365
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen píše:jackies: Tak nejdriv tu pises jaka je to kvalita, pak vlastne ze o slozeni nejde ale pouze o chut..
Nevim jak ty, ale ja jim jidlo primarne kvuli zivinam, aby melo telo z ceho fungovat....
Jestlize konvencni brokolicova polevka obsahuje bez vody 70-80 procent brokolice, tezko budu verit, ze pytlik nahonenej soli, gumou a xantanem (to ti opravdu nic moc neda) a 3 procenty brokolice (to snad neni ani jedna mrnava ružice) má stejnou výživovou hodnotu..
Ptal ses proc v jidelnach pouzivaji zlutou sul misto vyvaru?

Protoze jsou jako ty, protože to považují za normalní... Ale normalní je delat polevky z zeleniny a vyvar z kosti..zrovna tak je normalni potrit strudl cerstvym vejcem a ne blbosti ze spreje, ktera je stara mesice..
Hele, na něco jsi se ptal a ptal jsi se TY, a já ti vůl slušně a podrobně odpověděl a marnil ve víře pomoci svůj čas.
Opět vytrhávání slovíček z kontextu a mistrné překrucování do absurdity.
Normální je samozřejmě dělat polévky ze zeleniny a z kostí. To považuji také za normální.
Jen blbec by mohl vydedukovat z mých příspěvků opak.
howg

btw : proč se používá v jídelnách žlutá sůl místo vývaru ? No protože je drahá.
Ale pochybuji, že pochopíš.
muzikant

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

no kdyz uz mluvis o blbcich...
1) ja se neptal, pouze jsem napsal svuj postreh. V mem prispevku je pouze otazka "Jak dopadl Unilever" na kterou jsem si hned odpovedel.
2) ty tu postujes rakouskou firmu, pises, ze hotel si potrebuje udrzet "vysoky standard", proto pouziva v lepsim pripade polotovary lepsi rakouske firmy...
3) pises tu, ze jsou naprosto v pohode a ze nejde o nahrazky (viz reakce na prirovnani k parkum)
4) pri detailnejsim pohledu na slozeni je to v blede modrem jako vsechny ostatni podobne vyrobky..


Ale jsem rad, ze povazujes za normalni varit polevku ze zeleniny a kosti. Tim bych to asi uzavrel.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od rastis »

Kermitak píše:rastis: to ze te to v noci "chyta" je znamka blbyho stravovani, btw.
pazravost, nie hlad... aj aj ked sa najem uplne vela a kvalitne, este furt by som si nieco dal, aj ked fyzicky uz nevladzem... inak som uplne chudy, ale jest by ma bavilo stale...

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 365
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od jackies »

Oxyygen píše:no kdyz uz mluvis o blbcich...
1) ja se neptal, pouze jsem napsal svuj postreh. V mem prispevku je pouze otazka "Jak dopadl Unilever" na kterou jsem si hned odpovedel.
2) ty tu postujes rakouskou firmu, pises, ze hotel si potrebuje udrzet "vysoky standard", proto pouziva v lepsim pripade polotovary lepsi rakouske firmy...
3) pises tu, ze jsou naprosto v pohode a ze nejde o nahrazky (viz reakce na prirovnani k parkum)
4) pri detailnejsim pohledu na slozeni je to v blede modrem jako vsechny ostatni podobne vyrobky..


Ale jsem rad, ze povazujes za normalni varit polevku ze zeleniny a kosti. Tim bych to asi uzavrel.:)
1.) ptal jses co je nového v konvenienci
2.) překruc
3.) překruc
4.) definuj bleděmodré :wink: a definuj podobné výrobky. Nekruť.

Jsem rád, že jsi rád a že jsem udělal někoho šťastným.
Teď si půjdu udělat hráškový krém z hrášku.
Je to normálnější než z konvenience, i když je dnes na velmi vysoké úrovni.
muzikant

klingáč
Příspěvky: 480
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od klingáč »

rastis píše:
Kermitak píše:rastis: to ze te to v noci "chyta" je znamka blbyho stravovani, btw.
pazravost, nie hlad... aj aj ked sa najem uplne vela a kvalitne, este furt by som si nieco dal, aj ked fyzicky uz nevladzem... inak som uplne chudy, ale jest by ma bavilo stale...
:wink:
http://www.dailymale.sk/health-sports/M ... avos%C5%A5

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6603
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Kermitak »

rastis píše:
Kermitak píše:rastis: to ze te to v noci "chyta" je znamka blbyho stravovani, btw.
pazravost, nie hlad... aj aj ked sa najem uplne vela a kvalitne, este furt by som si nieco dal, aj ked fyzicky uz nevladzem... inak som uplne chudy, ale jest by ma bavilo stale...
Ja vim co myslis, znam to, proste takovy to "neco bych si dal" v 11 vecer :), ale to je dany nespravnym slozenim stravy, pripadne jejim spatnym rozvrzenim. Rikat tomu muzeme jakkoliv.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od W.Cable »

peteness píše:Opět chválím Country Life na Praze 6.
jj... ona i ta restaurace v Melantrichovy neni spatna, ale tu v Dejvicich mam taky nejradsi.

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od rastis »

Kermitak píše:...pripadne jejim spatnym rozvrzenim. ...
no dobre, asi teda zacnem ranajkovat, vsetci mi to hovoria :)
zaujimave, dik :wink: cize miesto hulenia staci vela mastneho, dobre vediet :)

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od rastis »

ale vazne... ked uz sa bavime, ake su nazory na bravcovu mast ? si pamatam obdobia, kdey sa prezentovala ako najvacsi jed. dnes mam pocit, ze sa uz nepovazuje za take zlo, skorej sa poukazuje na rastlinne oleje, ako nie moc zdrave. sam moc oleja nepouzivam, nerobi mi dobre na zaludok. ale ked uz, tak skorej rastlinny, ako chutovo neutralny, bravcova mast vyrazne chutovo zafarbuje, takze ju nepouzivam defacto vobec...

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3278
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Oxyygen »

Urcite lepsi sadlo nez ztuzene tuky... Na smazeni se nepripaluje..ja jeho chut taky moc rad nemam...
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2412
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

bravčová mast je super, treba ale aby bola čo najviac domáca (kupovaná je niečo celkom iné) ale nesmažíme na nej.. len na chleba..

Odpovědět