jeste k tomu kouri
ja jsem uz na 99,9 % nekurak (i kdyz treba s vladem jsme spolecne par cigaret pred praci, nebo na kulecniku vykourili

) a posledni dobou skoro militantni, kdyz mi nekdo cudi pod nos. nicmene jsem proste i pres to nenavideni toho smradu porad zastancem nazoru, ze svaty by melo bejt svobodny rozhodnuti majitele, nebo najemce prostoru (kdyz mu to majitel povoli), zda se v jeho zdech coudit muze, ci ne. podle me, kdyz se tohle zpochybni, znevazuje se tim urcita forma svobody. nemluvime prece o zavodnich jidelnach a jinejch zarizenich, kam se predpoklada, ze se chodit "musi", nybrz o soukromych podnicich. mozna v tom hraje roli i to, ze jsem prazak a muzu si kurevsky vybirat a kuracky hospody me nezajimaj. to je podle me presne ten nejlepsi zpusob, jak urcovat normy - komercne spolecenskym chovanim, nikoliv zakazem, nebo narizenim. nejsem zadnej anarchista, ale lichoti mi, kdyz vidim, ze ruka trhu nekde muze fungovat v naprosto pozitivnim smeru (podle me, lidi, kterym vadi kour, i mezi provozovateli, zacinaj bejt majorita) a zadny narizeni neni treba.
priklad: pujdu do cajovny a tam si nebudu moct v salonku vychutnat vodni dymku? budu jako met kourit na ulici? kam bychom to dospeli? stejne tak mi nekdo tedy zakaze si v prostoru s pristupem verejnosti zapalit vonnou tycinku, purpuru, nebo frantiska? neprijde vam to jako vyhra blbosti nad rozumem? mne teda jo.
Oxyygen píše:Neexistuje jedinej duvod proc kourit.
neexistuje jedinej duvod proc jist cokoladu, neexistuje jedinej duvod proc hrat golf, neexistuje jedinej duvod pro pit alkohol, neexistuje jedinej duvod proc se smat... neblbni prosim te. bud jsi nikdy nekouril a nerozumis tomu, nebo si musel zapomenout. navic si urazil vsechny indiany