Platíte pokuty?
Re: Platíte pokuty?
Neplatil jsem na místě, dostal jsem složenku. Jsa si vědom přestupku, nechtěl jsem riskovat ještě vyšší pokutu ve správním řízení.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Informoval jsem se o tom právě u odborníků
1) Při bliknutí radarem není možné někomu strhnout body protože není znám řidič. Provozovateli vozidla je zaslán dopis aby se k tomu vyjádřil a sdělil kdo byl řidič anebo rovnou může zaplatit výpalné 1000Kč a vše je vyřešeno. Když to provozovatel neudělá pokračuje to úředně dál až donekonečna
2) Ano, policisté neudělují body a můžou jenom kecat, že dnes to bude bez bodů. Základem je neplatit na místě. Já už 3 roky spokojeně funguju u http://www.nechcipokutu.cz a těch asi 5 liebesbriefů z obecního úřadu v Kotěhůlkách a spol. co mi ta tu dobu došlo, že jsem ve 22,00 jel 62 km/h spolehlivě zpacifikovali. Podobně to funguje i u předání věci do správního řízení ...
Čili nikdo nemůže přijít o body tím že ho někde změřil radar, to nejde ... Může ale přijít o body při zaplacení na místě i když mu policista tvrdí že to dnes je bez bodů (a body mu strhne úřad)
1) Při bliknutí radarem není možné někomu strhnout body protože není znám řidič. Provozovateli vozidla je zaslán dopis aby se k tomu vyjádřil a sdělil kdo byl řidič anebo rovnou může zaplatit výpalné 1000Kč a vše je vyřešeno. Když to provozovatel neudělá pokračuje to úředně dál až donekonečna
2) Ano, policisté neudělují body a můžou jenom kecat, že dnes to bude bez bodů. Základem je neplatit na místě. Já už 3 roky spokojeně funguju u http://www.nechcipokutu.cz a těch asi 5 liebesbriefů z obecního úřadu v Kotěhůlkách a spol. co mi ta tu dobu došlo, že jsem ve 22,00 jel 62 km/h spolehlivě zpacifikovali. Podobně to funguje i u předání věci do správního řízení ...
Čili nikdo nemůže přijít o body tím že ho někde změřil radar, to nejde ... Může ale přijít o body při zaplacení na místě i když mu policista tvrdí že to dnes je bez bodů (a body mu strhne úřad)
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Takže jinými slovy - zase jde jenom o prachy ! "aby mohli udělit blokovou pokut hned na místě" atd. Prostě zaplatíš a všechno je najednou ok ... prodávání odpustků ... Kdyby například jen strhávali body apod., tím by se ukázalo, že jim skutečně jde o něco jiného než o prachy (bohužel nejde)
Kdyby něco, zabývám se příležitostně zastupováním u správních řízení, zejména se specializuju na smétání ze stolu totálně bagatelních pokut s úřední motivací "vybrat prachy za každou cenu". Klidně se mi ozvěte, pro komunitu audiozone nemám problém s čímkoliv v tomto oboru bezplatně poradit..
tak namatkou, prijde pokuta ze stacionarniho radaru z francie. ma cenu se tim vubec zabyvat, nebo si vymyslet nejakeho ridice a poslat jim to nazpet?
Do CZ nejspíš nic nepřijde.. přeshraniční vymáhání přestupků zatím moc nefunguje. Teoreticky by mohl nastat problém, pokud se s tou samou SPZ/RZ objevíš ve Francii někdy v budoucnu. (teoreticky říkám proto, že zatím se takový problém, co si pamatuju ze svého okolí, vyskytl akorát v Německu)
Mně jednou přišel pozdrav z Německa (Bad Schandau) s žádostí o 40 EUR, že jsem na 30 km/h jel 42 km/h (na místě kde taková rychlost nedávala smysl). Tak jsem jim to raději poslal (mohl jsem sice argumentovat že mi to poslali v cizí řeči atd.). A za cca rok, jsem na stejném místě zase trošku zapomněl, blýsklo mě to ,ale už mi nic nepřišlo
Čistě pro informaci, promlčecí lhůta v Německu pro dopravní přestupky je 6 měsíců..
znas ivo nejake misto, kde se da jet vic jak tricet, presto je tam rychlost na tricet snizena a dava to podle tebe smysl? 

Hele, bavím se o konkrétním místě kde jezdím často ... vede to podél Labe ... pořád stejně a najednou je tam 30 a o 2 km dál zase 50 ... parametry stejné
Tam mi to opravdu smysl nedává ... a člověk si toho většinou ani moc nevšímne ...

mne prislo, tedy ne do cr ale do spain, mj. jsem tam jel 99 kde bylo 90 a bylo tu uz v zari, pokuta dosla ted v dubnu...dj-bobr2 píše:Do CZ nejspíš nic nepřijde.. přeshraniční vymáhání přestupků zatím moc nefunguje. Teoreticky by mohl nastat problém, pokud se s tou samou SPZ/RZ objevíš ve Francii někdy v budoucnu. (teoreticky říkám proto, že zatím se takový problém, co si pamatuju ze svého okolí, vyskytl akorát v Německu)
Dobrý vědět, díky za info. Do CZ to reálně chodí asi fakt jen z Německa..
(jinak konkrétní zapeklité případy doporučuji konzultovat na http://30kmh.cz/ , diskuzní fórum ohejbačů dopravněsprávního systému - hooodně mě toho naučili
)
(jinak konkrétní zapeklité případy doporučuji konzultovat na http://30kmh.cz/ , diskuzní fórum ohejbačů dopravněsprávního systému - hooodně mě toho naučili

ja byl nedavno v Budapesti, jsou tam jinak znacene placene parkoviste nez v Cesku, je tam jenom klasicke P bez hodin. Za steracem byla slozenka v igelitovem pytliku. Ptal jsem se tedy u nas jednoho Madara, co s tim a on se smal, at se na to vyseru, ze ani tam to nikdo neplati.
Když už zmiňuješ Budapešť, tak odtažení auta zaparkovaného v nesouladu s předpisy může dopadnout dost bizarně, neboť každá "čtvrť" má vlastní systém odtahů a navzájem o sobě nevědí.. odkaz zde a nalezení původně domnělého ukradeného auta zde - síla, kam se hrabe Praha a predátorské odtahovky v Holešovicích