Platíte pokuty?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Platíte pokuty?

Příspěvek od Ivo »

Já jsem na dálnici alergický na řidiče, kteří v pravém pruhu dojíždějí nějaké pomaleji jedoucí vozidlo a aby nemuseli zpomalit v pohodě vymyškují do levého pruhu před auto, které je právě předjíždí a řidič musí zabrzdit ... Oni nechtějí zpomalit, ale jiné k tomu riskantně donutí ... To je jeden z nejhorších zlozvyků na dálnicích

A nákladák, který jede rychlostí 90 km/h a 5 min předjíždí nákladák jedoucí rychlostí 89,9 km/hod., to raději no comment :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo uprimne, kdyby lidi jezdili tak jak se ma, tedy v levem jen na dobu nezbytne nutnou k predjeti (vozidla, ne rady vozidel, kde maji mezi sebou automobily vice jak 100m mezery), nedelo by se to v takove mire. jedna vec je to, ze je nekdo krypl a vesele omezuje druhe a mozna se ani nekouka do zrcatka a druha vec je, ze nekdo nechce byt omezovan vandrakem v levem. ja osobne to nedelam, ale velmi me dokaze nastvat, kdyz musim bud silne zpomalit, abych neomezil nekoho kdo se nezarazuje a nebo podrazovat a zbytecne tyrat kvuli blbcovi svoje auto (zrychlim tak, aby nemusel zpomalovat a vetsinou uz na to nasrane slapnu a zmizim mu v nedohlednu, nez me zase za par km, kdy vystydnu, svou tempomatovou 150 km/h rychlosti, imrvere v levem, nedojede).

ja osobne, kdyz se dostanu do situace, kdy jedu v levem a vidim v pravem auto, kde tusim vuli predjizdet, snazim se to umoznit. vtipne je, ze jen asi desetina ridicu na mou nohu z plynu a bliknuti zareaguje zarazenim se do leva a asi polovina to nasledne oceni podekovanim. asi to uzce souvisi s inteligenci... zrovna tak, kdyz se dostanu o situace, kdy se nachazim vlevo a vpravo vidim auto, ktere uz by asi chtelo predjet, nevaham vehementne zrychlit a uvolnit mu pruh pro predjizdeni za sebou co nejrychleji, aby pokud mozno nebyl brzden autem pred sebou...

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Ivo píše:Já jsem na dálnici alergický na řidiče, kteří v pravém pruhu dojíždějí nějaké pomaleji jedoucí vozidlo a aby nemuseli zpomalit v pohodě vymyškují do levého pruhu před auto, které je právě předjíždí a řidič musí zabrzdit ... Oni nechtějí zpomalit, ale jiné k tomu riskantně donutí ... To je jeden z nejhorších zlozvyků na dálnicích

A nákladák, který jede rychlostí 90 km/h a 5 min předjíždí nákladák jedoucí rychlostí 89,9 km/hod., to raději no comment :)
_______________________________________________________________________________________________________________

To jsou komici. Na dálnicích se běžně jezdí mnohem rychleji a je to úplně v pohodě a s přehledem ... A oni to řeší jako kdyby to byl nějaký zatím neprobádaný experiment a autům by začala hořet střecha. 130 je na dálnici většinou nesmyslně pomalá rychlost, to je prostý fakt. 160 je ve většině situací taková pohodová relaxační rychlost a na prázdnějších dálnicích i mnohem víc. Podle mě by rychlost měla být jen doporučená, pouze na vyloženě problematických úsecích omezená (viz Německo). Kolik nehod se stalo z důvodu že někdo jel 160+ po dálnici ? Nehody se dějí většinou z úplně jiných důvodů
No a toto je práve jeden z dôvodov, prečo je tá 130 spoľahlivejšia ako 160. Z tej 130-ky tohto "vymyškovača" do ľavého pruhu dobrzdím skôr a predídem nehode.. :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Hmm a kolik takových nehod už se stalo ? (i když lidi běžně jezdí i 180-200) ? Ani jedna ? :wink:

zajímavý článek: http://www.autorevue.cz/policejni-stati ... nou-nehody

peteness

Příspěvek od peteness »

lidi, reknete uprimne, kdo jak casto a za co realne plati pokuty? Ja mohl za cely zivot najezdit neco pres pul milionu km a suma sumarum jsem tech pokut za tu dobu nezaplatil vic jak deset a nikdy zadna z nich nebyla vetsi jak 1500. Na dalnici jezdim bezne 150, po meste mezi 60-70, pokud tam vylozene nejsou kamery. Prijde mi, ze tenhle zpusob jizdy se toleruje. Navic tady v tom clanku pisou, ze pokud prekrocis mimo obec o vic jak 50, hrozi ti zakaz na pul roku plus par tisic. Ne ze bych to chtel porusovat, ale prijde mi, ze ty pokuty nejsou takova hruza.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... odinu.html
Nejvetsi ptakovina v CR mi pripada nulova tolerance k alkoholu. Denne si dam v prumeru 2 dl vina, bez toho mam deprese a slabou imunitu. Meli by nechat nejakou toleranci. Vetsina statu toleruje 0,5 promile (nekde 0,2 nebo 0,8).

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

ja jsem minuly mesic vyfasoval sto euri za 135 na dalnici. cista buzerace a rekaudace prostredku, presne jak rika ivo. to, ze kolem nich za deste projizdeji desitky ridicu bez zapnutych svetel je vubec netankuje.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

peteness: uprimne mam strach, ze jednou to prijde. ale zatim, diky souhre stesti, (myslim si) rozumneho vyhodnocovani situace a predvidani a dalsich nevysvetlitelnych okolnosti, jsem za svuj ridicsky zivot zaplatil jen naproste minimum pokut. a kdyz uz k tomu doslo, tak i v minimalni vysi. za rychlost v podstate jen jednou jedinkrat a to jsem se jeste, k udivu policajta, drze priznal (a pak si na nej stezoval, ze me, jeste v dobe institutu osoby blizke, nabadal k zapirani). to je proste paradox.

na druhou stranu, jezdim rychle, ale nekterym bezmozkum, co okupuji pri sve rychle jizde, aby ukazali, ze jsou rychlejsi, protismer, opravdu nikdy konkurovat nebudu umet :-) (minuly vikend jsem takove dva koncernisty potkal dva). vzdycky se snazim jezdit maximalne bezpecne pro sebe i okoli.

vasek

Příspěvek od vasek »

peteness píše:lidi, reknete uprimne, kdo jak casto a za co realne plati pokuty? Ja mohl za cely zivot najezdit neco pres pul milionu km a suma sumarum jsem tech pokut za tu dobu nezaplatil vic jak deset a nikdy zadna z nich nebyla vetsi jak 1500. Na dalnici jezdim bezne 150, po meste mezi 60-70, pokud tam vylozene nejsou kamery. Prijde mi, ze tenhle zpusob jizdy se toleruje.
Potvrzuju. Já jsem platil asi třikrát. Myslím, že ti, co se soustavně cítí být buzerováni policií, musí jezdit podstatně ostřeji.

pharao

Příspěvek od pharao »

ja jsem to tehda dotahl az na 12 bodu. tzn 12 mesicu bez ridicaku natvrdo.... nasbiral jsem to asi behem tri let, 3x jsem jel 60 na 40, jednou jsem nemel pasy, jednou jsem nesvitil a jednou jsem nezastavil na stopce na zeleznicnim prejezdu (bylo to pred festivalem, chodcu kolem me jak much, jel jsem krokem, ale nezastavil jsem), cihali tam a sbirali to, dost me to vytocilo a nesouhlasil jsem s prestupkem, pak jsem doma vymek a rekl jsem si ze mi to za ty dva litry nestoji a zaplatil jsem to, ale tim padem nasbiral do poctu 12ti bodu... ani jsem o tom nevedel...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

je to tak, je to i o stesti resp. smule. nejhorsi je, ze kdyz toho clovek nahromadi vic, o bodech nemusi vubec vedet. neni na skodu si pak nechat udelat vypis z karty ridice.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To je nemožné - aby člověku strhli body a nevěděl o tom. Buď dostane pokutu přímo a je mu to sděleno, nebo pokud je to nějaký výběrčí automat, přijde výzva k vysvětlení, pak správní řízení a bude o tom vyrozuměn. Bez jasného oznámení člověk o body ani o peníze přijít nemůže.

Já jsem za posledních 15 let platil možná tak 5 pokut ... (nejvíc 2500,- na Černém Mostě při sjezdu z dálnice kde je 70, pak najednou za keřem bílá zrezlá překrtnutá 70 a 200m za ní oblíbené výběrčí místo (byla za mnou už fronta přispěvatelů, jel jsem 73). Další pokuta zase v Praze, přijíždím večer na T křižovatku se stopkou, prázdno kilometr na každé straně, přibrzdím tak na 10 km/h a pokračuju doprava a v tom okamžiku zpoza keře vystartují chrabří hoši z MP a začnou na mě blikat světlem (1000,-). Ted mi sem tam přijde nějaký dopis obecního vyběračství (třeba dnes že jsem jel před měsícem na Jižní Spojce 92) , ale to rovnou přeposílám tam, kde to s přehledem zpacifikují ... tohle sponzorovat nehodlám ...

Jinak četnost pokut moc neodráží to jak člověk jezdí, ale jenom smůlu a štěstí ... Někdo jezdí skoro příkladně a má jen smůlu že projíždí nevhodným místem v nevhodný čas a chytnou ho opakovaně při blbostech. Někdo jezdí jak hovado, ale ne zrovna tam kde je policie ...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Ivo píše:To je nemožné - aby člověku strhli body a nevěděl o tom.
To si nemyslím, na netu je dost informací o řidičích, kteří vůbec netuší, že přišli o body. Potvrzuje to třeba i tenhle dopravní psycholog...
http://www.denik.cz/z_domova/dopravni-p ... 50115.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jak by to mohlo nastat ? Jsou 2 varianty: zastaví tě policista , bud zaplatíš a řekne ti že jsi přišel o x bodů anebo nezaplatíš a dá tě do správního řízení ... a tam už s tebou budou komunikovat a vyrozumí tě o rozhodnutí

Nebo tě zachytí nějaký obecní radar a přijde ti dopis do vlastních rukou s žádostí a vysvětlení přestupku, kdo řídil atd. A pak správní řízení a dtto ...

Jiná možnost není .. Za to že tě zachytí obecní radar ti nemůžou strhnout body bez řádného řízení a bez tvého vědomí a kromě toho u těchto radarů se body většinou nestrhávají, chtějí jen prachy

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jak by to mohlo nastat?

Řidič udělá přestupek, policista ho zastaví, zaznamená to, někdy dokonce řidiči řekne, že za tento přestupek body nejsou, ale přitom to není pravda. To však není práce policie. Policie pouze záznam předá příslušnému úřadu a ten body udělí. Nemá však povinnost to řidiči ohlásit. Nebo se stane, že někde změří řidiče radar a řidič o tom také vůbec neví. A už má body.

...osobní zkušenost, bylo mi řečeno že to bude "jen" pokuta a později jsem zjistil, že i dva bodíky :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Základ je nikdy neplatit pokuty na místě policistovi :wink:

Odpovědět