A nákladák, který jede rychlostí 90 km/h a 5 min předjíždí nákladák jedoucí rychlostí 89,9 km/hod., to raději no comment

No a toto je práve jeden z dôvodov, prečo je tá 130 spoľahlivejšia ako 160. Z tej 130-ky tohto "vymyškovača" do ľavého pruhu dobrzdím skôr a predídem nehode..Ivo píše:Já jsem na dálnici alergický na řidiče, kteří v pravém pruhu dojíždějí nějaké pomaleji jedoucí vozidlo a aby nemuseli zpomalit v pohodě vymyškují do levého pruhu před auto, které je právě předjíždí a řidič musí zabrzdit ... Oni nechtějí zpomalit, ale jiné k tomu riskantně donutí ... To je jeden z nejhorších zlozvyků na dálnicích
A nákladák, který jede rychlostí 90 km/h a 5 min předjíždí nákladák jedoucí rychlostí 89,9 km/hod., to raději no comment
_______________________________________________________________________________________________________________
To jsou komici. Na dálnicích se běžně jezdí mnohem rychleji a je to úplně v pohodě a s přehledem ... A oni to řeší jako kdyby to byl nějaký zatím neprobádaný experiment a autům by začala hořet střecha. 130 je na dálnici většinou nesmyslně pomalá rychlost, to je prostý fakt. 160 je ve většině situací taková pohodová relaxační rychlost a na prázdnějších dálnicích i mnohem víc. Podle mě by rychlost měla být jen doporučená, pouze na vyloženě problematických úsecích omezená (viz Německo). Kolik nehod se stalo z důvodu že někdo jel 160+ po dálnici ? Nehody se dějí většinou z úplně jiných důvodů
Potvrzuju. Já jsem platil asi třikrát. Myslím, že ti, co se soustavně cítí být buzerováni policií, musí jezdit podstatně ostřeji.peteness píše:lidi, reknete uprimne, kdo jak casto a za co realne plati pokuty? Ja mohl za cely zivot najezdit neco pres pul milionu km a suma sumarum jsem tech pokut za tu dobu nezaplatil vic jak deset a nikdy zadna z nich nebyla vetsi jak 1500. Na dalnici jezdim bezne 150, po meste mezi 60-70, pokud tam vylozene nejsou kamery. Prijde mi, ze tenhle zpusob jizdy se toleruje.
To si nemyslím, na netu je dost informací o řidičích, kteří vůbec netuší, že přišli o body. Potvrzuje to třeba i tenhle dopravní psycholog...Ivo píše:To je nemožné - aby člověku strhli body a nevěděl o tom.