Ukazka diskusie s internetovym trolom

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
m4x

Re: Nord Lead A1

Příspěvek od m4x »

countrymetalman píše:další nezávislý článek:
http://frontman.cz/nord-lead-a1-cerveny ... ze-svedska
Když to píšou na frontmanovi, tak na tom něco musí být. Kdo jsme, abychom zpochybňovali odbornou erudovanost serveru :mrgreen:
Naposledy upravil(a) m4x dne 11 úno 2015 14:09, celkem upraveno 1 x.

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

No dobre, a teraz keď CMM napíše že minimoog je fasa nástroj, tak tu bude davová hystéria že to neni pravda?

dendy

Příspěvek od dendy »

dedko mas pravdu :palec+:

dobre, teraz uplne vsetky srandy bokom.. clavia podla mna nikdy nespravila ziadny zly syntak, kazdy kus z Lead serie bol (je) niecim osobity, zaujimavy, takze nepochybujem ze aj A1 je skvely stroj .. mne pride trochu obmedzeny moznostami, takze som nepochopil logiku tesne po Lead4 prist s A1 ... na druhej strane, ak su oscilatort a filtre naozaj tak uzasne spravene ako pise CMM (je mozne ze pouzili ine algorytmy nez v lead4), potom to moze byt zaujimavy syntak .. osobne neriesim ako co hra na stage, cisto z ukazok z netu mi prisiel zaujimavejsi Lead4, ale tak ukazky niekedy klamu ..

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

:palec+:
Naposledy upravil(a) countrymetalman dne 11 úno 2015 16:16, celkem upraveno 2 x.

hubert

Příspěvek od hubert »

Ty si asi tie sample moc neporovnaval medzi Kronosom a M3

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

nekdy bych si pral slyset ty super dechy z XP30.. Je moznost to nahrat?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

countrymetalman

je, ale trhá to uši, zpěvačku jsem kvůli notorickýmu neladění vyrazil až po tom nahrávání... :P
Naposledy upravil(a) countrymetalman dne 11 úno 2015 16:18, celkem upraveno 2 x.

hubert

Příspěvek od hubert »

ehmm...stratil som slová...všetky

dendy

Příspěvek od dendy »

ja uši ..

m4x

Příspěvek od m4x »

countrymetalman píše:je, ale trhá to uši, zpěvačku jsem kvůli notorickýmu neladění vyrazil až po tom nahrávání... :P
Tou ukázkou jsi to poněkud zabil :mrgreen: Zpět k A1.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kde je ta paradna ukazka s tym najlepsim klavirom a dychmi ?

dendy

Příspěvek od dendy »

countrymetalman píše:je, ale trhá to uši, zpěvačku jsem kvůli notorickýmu neladění vyrazil až po tom nahrávání... :P
hubert píše:ehmm...stratil som slová...všetky
dendy píše:ja uši ..
No vdaka tej spevacke som tie usi potom aspon na zemi nasiel ..

countrymetalman

Zpět k Lead A1 - jako muzikant co kromě hraní not z partu bez důrazu na nějaký zvuk, si rád zahraju jamsessiony a klidně i komerci trochu po muzikantsku. Pokud mě inspiruje zvuk, tak se dají zahrát třeba sóla na zvuk tuby nebo D6 clavinetu nebo brutálního Moog basu ala Rush, a je úplně jedno co je to za styl, třeba do Eva+Vašek revivalu a evergreenů. Prostě zvuk inspiruje a ruce pak zahrajou samy to, co hlava na základě vnímání zvuku vymyslí, jak by to bylo asi nejlepší. Lead A1 je pro mne muzikantsky velice inspirativní nástroj, nejvíc ze všech současných i nedávno minulých na trhu. Navíc technologicky a user-friendly taky 100%. Recenze a compare na základě nějakých tech. specifikací mně neříkají vůbec nic, ani velikost GB rom paměti, ani zda to má nějaký midi player apod. Mně jde o ZVUK a ten z Leadu A1 konečně dostávám a efektivně a rychle, na rozdíl třeba od Kurzweilů nebo i DSI analogů, kde jsem něco konkrétního se zvukem chtěl a po pár dnech editování to technicky vzdal...

Tímto nechci rozpoutat žádnou davovou hysterii, předpokládám, že A4 moc na odbyt nepůjde, že není moc takových co vnímají muziku a zvuk podobně. Teda dosud znám tady na Brněnsku asi jenom dva takový klávesáky, jinak je to spíš jen to přehrávání not a sekvencí, ale ne zvuk (ve smyslu hudební inspirace zvukem). Je ale otázka, zda běžné posluchače dřív omrzí neskutečně rychlé onanování po klaviatuře nebo jeden dva tóny podaný v takovým pojetí zvukočasově, že to spíše zaujme, upoutá pozornost.

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

cmm: Já ti rozumím. Máš rád prostě přímočarý nástroj s pořádným zvukem. Jako ostřílený klávesák se prostě dokážeš soustředit na to podstatné. Kéž by to tak měl každý. Jít si za tím o čem víme, že to má cenu. Díky za spoustu přínosných informací a postřehů. Určitě se na A1 mrknu.

chose

Příspěvek od chose »

Díky CMM za příspěvky. Někdy mi to tady připadá, jakoby šel sám proti proudu obchodníků s hudebninami.
Ale zpět k Nordu. Našel jsem levnější variantu, máte někdo zkušenost s tímto - Nord Lead 2X ? CMM nenech se odradit.

Odpovědět