Ukazka diskusie s internetovym trolom
- Jirka Štolfa
Re: Nord Lead A1
Aha, tak to sem si nevšiml. To je ovšem nešťasně zformulované.
Expresivita mívá ve spojení s hudbou význam "výraz". Klavír samotný moduluje zvuk, stejně jako prostor, ve kterém hraješ. Modulace u synths emulují nelineární chování akustických nástrojů. Pokud by byl materiál na stavbu hudebních nástrojů jako materiál, a bylo by fuk, jak kvalitně je nástroj postaven, pak by neexistovala třída mistrovských nástrojů. Postav si vedle sebe Moog Voyager a Akai Pro Timbre Wolf.
Naposledy upravil(a) m4x dne 15 úno 2015 20:08, celkem upraveno 1 x.
Spravne...ve spojeni s hudbou....to znamená že niekto na nástroj "nejako" hrá....samotný nástroj sám o sebe expresivitu nemá. A ak aj nejaké teoretické možnosti ponúka, ako sú rôzne zvukové nuansy založené na dynamike hry, stále záleži len a len od človeka čo na nástroj hrá. A to čomu tu furt vravím ja expresivita sa môže ale aj nemusí dostaviť.
- Jirka Štolfa
Dobře, tak abysme byli přesní, tak nástroj nemá expresivitu, ale možnosti/limity exprese.
- petermikuláš
- Vybavení
Prečítal som to celé a nedá mi nakoniec predsa len nezareagovať, lebo sa tu podľa mňa pletú rôzne pojmy.
Ak sa tu bavíme o expresivite, expresivita v hudbe je vlastne emocionalita /resp. úzko spätá/. Emócie sú vlastné ľuďom, nie nástrojom. Teda nositeľom emocionality je človek a je jedno či tie emócie prijíma, teda prežíva, alebo odovzdáva /hovorí o nich, v našom muzikantskom prípade komponuje hudbu/.
Emocionalitu nemajú naše drahé mašiny /synťáky, arangery, trubky, saxofon a pod./, ale emocionalita je vlastná človeku, ktorý na nich hrá.
Ak sa teda bavíme o expresivite v hudbe, je teda za ňu zodpovedný len a len človek, teda hráč na daný nástroj.
Sorry, nedalo mi.
Ak sa tu bavíme o expresivite, expresivita v hudbe je vlastne emocionalita /resp. úzko spätá/. Emócie sú vlastné ľuďom, nie nástrojom. Teda nositeľom emocionality je človek a je jedno či tie emócie prijíma, teda prežíva, alebo odovzdáva /hovorí o nich, v našom muzikantskom prípade komponuje hudbu/.
Emocionalitu nemajú naše drahé mašiny /synťáky, arangery, trubky, saxofon a pod./, ale emocionalita je vlastná človeku, ktorý na nich hrá.
Ak sa teda bavíme o expresivite v hudbe, je teda za ňu zodpovedný len a len človek, teda hráč na daný nástroj.
Sorry, nedalo mi.
Súhlas, už to tu výstižne napísal aj tomy45....úplne zbytočne sa tu offtopicuje. Aspoň nech to moderator rozdeli a z tohto nekonečného vysvetlovania si pojmu expresivita nech spraví samostatnú tému. Hoci pre mňa to je vysvetlené až až....verím, že podaktorí budú radi pokračovať. Tak nech sme aspoň v správnej téme...
- Jirka Štolfa
Jsou moje prsty nástroj ? Je můj mozek nástroj ? Je můj synťák nástroj ? Existují emoce bez projevení skrz nástroj ?
- petermikuláš
- Vybavení
emócie existujú len v spojitosti s mozgom, bez mozgu nie sú emócie, resp. mimo mozgu nie sú emócie
- Jirka Štolfa
Ok, takže mimo mozek už to nejsou emoce ? Jen jejich obraz, nebo tak nějak si to mám představit ? Mám na mysli, jak se dají teda předat ?
- petermikuláš
- Vybavení
Určite áno. Práve som sa vrátil z 4 dňového pracovného pobytu. Boli sme zavretí štyri dni 13 ľudí v jednom priestore, drvivú väčšinu času samé silné emócie ale hud. nástroj tam nebol ani jeden.Jirka Štolfa píše: Existují emoce bez projevení skrz nástroj ?
- Jirka Štolfa
Já jsem nemyslel jenom hudební nástroj. Ale třeba tělo jako nástroj. Teda nástroj obecně.
- petermikuláš
- Vybavení
Celé telo netreba, stačí iba mozog.
Sorry, ale to už sme riadne mimo tému, takže končím, sorry ako píše hubert sme riadne offtopic, takže už mlčím.
Sorry, ale to už sme riadne mimo tému, takže končím, sorry ako píše hubert sme riadne offtopic, takže už mlčím.
No tento koncept vytvorili pretoze prisiel podnet od uzivatelov-hracov. Proste prearanzovany layout ktory ma priniest vacsiu efektivitu pri pouzivani nastroja - clovek rychlejsie naladi zvuk (a pri tom nepride o moznosti) a viacej energie ostane na hudbu...Proste simplifikovany layout pre muzikantov ale s kvalitnym enginom nordu. Rozhodne to ma svoju cielovku na trhu.dendy píše: ako stale velky fanusik clavie musim povedt ze tento synth som fakt nepochopil ... pred rokom prisli s NL4... a teraz toto ? Nechapem vyznam tohoto syntaku v ich portfoliu, na to aby to bola low budget alternativa pre tych co nemaju na NL4 je to prilis drahe a prilis obmedzene ....
plus v dnesnej dobe ked uz je pomaly vecou prestize aby kazda firma mala v ponuke nejaky true analog .. hm.. podla mna toto je krok vedla... zvuk to zly nema, ale koncepcne to nechapem...
Akurat ma zaujima ci tie algoritmy su 1:1 s Nord 4 alebo vyvinuli nove ?
taky nastroj ale neexistuje , ktory by nemal dostatocne modulacne schopnosti ..MDudas píše:Ja to chapem podobne ako bassline
Nastroj, ktory nema dobre spravenu modulaciu, pripadne nema dostatocne moznosti modulacie, ma svojim sposobom obmedzenu expresivitu a umely zvuk. :
a to som videl na jazzakoch tusim hiromi , ktora napchala do klavira na struny take akoby kysy alobalu , ktre sustali , ked hrala na prislusnych tonoch .. a bolo to very very zaujimave ..dendy píše:hubert: tak tak, presne... ake modulacne moznosti ma klasicke piano ??? v porovnani hoc aj z relativne jednoduchym syntakom A1 takmer nulove.. ale posad nejakeho virtuoza za piano a potom povedz ze sa na tom neda hrat expresivne lebo to nema modulacne moznostitotalna blbost