SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: SONAR

Příspěvek od EXCOM » 06 pro 2009 19:47

Neural_I : co sa tyka ovladania.. mal som presne tento pocit, ale po tyzdni hrania sa so Sonarom, som to prestal registrovat a zistil som, ze ovladanie je super a nic mi nechyba ku stastiu.. na sonare som si zamiloval mix, je presne podla mojho gusta.. tiez automatizacia je super, s tou som nadmieru spokojny..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: SONAR

Příspěvek od Neural_I » 06 pro 2009 23:32

EXCOM: mix je v sonaru vybornej, jedna jedina vec mi zatim dost chybi a to je rychly zoomovani pomoci mysi jako je to v cubasi a wavelabu, blby je ze zoomovani je jedna z nejpouzivanejsich funkci pri praci v aranzi a vubec, no snad do toho proniknu, sonar se mi strasne libi, chtel bych se ho naucit a uz u nej zustat

Tommy
Příspěvky: 33
Registrován: 21 úno 2008 14:14

Re: SONAR

Příspěvek od Tommy » 22 pro 2009 15:04

Přátelé, nemá někdo zkušenosti s převodem licence při koupi Sonaru z druhé ruky? Mám možnost koupit CW Sonar 7 Producer za 3 tis. Kč, ale pán ho má registrovaný a vůbec netuší, jak zařídit převod. Já to netuším taky a nerad bych koupil soft, kterej mi pak nepoběží...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: SONAR

Příspěvek od Ondra P. » 22 pro 2009 16:15

Neural_I píše:EXCOM: mix je v sonaru vybornej, jedna jedina vec mi zatim dost chybi a to je rychly zoomovani pomoci mysi jako je to v cubasi a wavelabu, blby je ze zoomovani je jedna z nejpouzivanejsich funkci pri praci v aranzi a vubec, no snad do toho proniknu, sonar se mi strasne libi, chtel bych se ho naucit a uz u nej zustat

jak se da zoomovat mysi v cubase ? to de jen klavesama nebo na strane okna...

jinak ten sonar 8.5 mi ze screanshoru celkem nadchnul, ale po nainstalovani jsem ho zas hned odinstaloval. mi to prijde trosku zpatlany to GUI. ale muj osobni nazor jen..

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: SONAR

Příspěvek od listonos » 22 pro 2009 18:15

Tommy píše:Přátelé, nemá někdo zkušenosti s převodem licence při koupi Sonaru z druhé ruky? Mám možnost koupit CW Sonar 7 Producer za 3 tis. Kč, ale pán ho má registrovaný a vůbec netuší, jak zařídit převod. Já to netuším taky a nerad bych koupil soft, kterej mi pak nepoběží...
Tuna je vlakno kde je popisane ktora firma ako riesi transfer licencii: http://www.kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=91587

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: SONAR

Příspěvek od Neural_I » 23 pro 2009 02:03

ekeaze píše: jak se da zoomovat mysi v cubase ? to de jen klavesama nebo na strane okna...
a de to a de to a de to 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

[ UPDATE ] SONAR 8.5.2

Příspěvek od EXCOM » 23 pro 2009 03:46


Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 14 led 2010 09:43

Jsem tu opět, opět zmaten, pomoc, prosím!!!

Nahrál jsem audio stopu podle metronomu, i podle MIDI s EZDrummerem - přesně. Ale když si to pak pustím, tak se wav začne pomalu opožďovat. Čím to je? Co mám kde změnit? Už se mi to jednou stalo a nějak jsem to i vyřešil, ale je to už pár měsíců zpátky a nemůžu si vzpomenout... :-/

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 14 led 2010 10:23

Asi jedou midi přes jinou zvukovku než audio - není časová synchronizace. Je to možný?

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 14 led 2010 10:44

vasek píše:Asi jedou midi přes jinou zvukovku než audio - není časová synchronizace. Je to možný?

No, to asi bude, ale nevim, co s tim. Protože MIDI běžej z integrovaný zvukovky a wavy nahrávám přes externí zvukovku. A co s tím? MIDI z tý externí pustit nejdou a přes tu integrovanou to nahrávat nechci (přece jenom, ta externí je na to dělaná spíš...) U wavu mám input Stereo Line6 POD XT live a output SB Audigy 2 ZS Audio (9400) 1/2. U MIDI mám input SB Audigy 2 ZS MIDI IO (9400) a output virtual instrument EZDrummer. A je teda chyba v nahrávání nebo až v přehrávání...?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: SONAR

Příspěvek od pavlii » 14 led 2010 12:58

2Kurt: mno - VSTi jsou přehrávána audio enginem zvukovky, která je pro systém vybraná. Vybrat můžeš pokud vím vždycky pouze jednu, čili audio a VSTi přehrává pokaždé stejná zvukovka. Tím odpadá IMHO problém synchronizace.

Když si pustíš samotný WAV v nějakém jen přehrávači třebas, tak se nezpomaluje - je tak?

P.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 14 led 2010 13:21

pavlii píše:2Kurt: mno - VSTi jsou přehrávána audio enginem zvukovky, která je pro systém vybraná. Vybrat můžeš pokud vím vždycky pouze jednu, čili audio a VSTi přehrává pokaždé stejná zvukovka. Tím odpadá IMHO problém synchronizace.

Když si pustíš samotný WAV v nějakém jen přehrávači třebas, tak se nezpomaluje - je tak?

P.

Vyexportoval jsem ten wav a pustil ve Winampu a k tomu pustil metronom a dělá to to samý - po chvíli se to rozjede od sebe...

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 14 led 2010 13:23

kurt: nechápu tvůj problém, pokud midi jedou přes VSTi. Tvůj problém jsem kdysi měl, ale to bylo proto, že se MIDI přehrávaly přes synth druhé (integrované zvukovky). Pokud midi pojedou přes VSTi, tak by problém neměl být. Pokud bude metronom ťukat z interní zvukovky, tak jo a podle mě tam je ten problém. Musíš toho SB v Sonaru zakázat a jako metronom používat nějaký ťukání z VSTi.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 14 led 2010 13:33

vasek píše:kurt: nechápu tvůj problém, pokud midi jedou přes VSTi. Tvůj problém jsem kdysi měl, ale to bylo proto, že se MIDI přehrávaly přes synth druhé (integrované zvukovky). Pokud midi pojedou přes VSTi, tak by problém neměl být. Pokud bude metronom ťukat z interní zvukovky, tak jo a podle mě tam je ten problém. Musíš toho SB v Sonaru zakázat a jako metronom používat nějaký ťukání z VSTi.
Já si myslím, že ty MIDI sice jedou přes VSTi, ale pořád z integrovaný zvukovky. Jinej výběr pro output mi to ani nedává.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 14 led 2010 13:41

Tak moment, bavíme se o notách v sekvenceru Sonaru? Ty přece přes žádnou zvukovou kartu nejdou.

Odpovědět