SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

SONAR

Příspěvek od TAP » 06 dub 2007 09:19

A nevíte o nějakém místě na netu kde by se víc koncentrovali SONARISTI? Mám dojem, že na Ezone hraje jenom roli Cubasina opomíjeného bratra.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 06 dub 2007 09:32

Ale jo, jsou tu i Sonaristi, akorát furt neřeší "proč to nefunguje", "jak to mám udělat" :-) Sorry, dělám si srandu. Je to zvláštní, že na netu se o Sonaru moc pokecat nedá, i když ve studiích bývá celkem často (co jsem viděl).

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 06 dub 2007 11:01

Mě taky se SONAREM netrápí nic zásadního. Ale docela bych si přečetl nějaký pokec. Docela by mě zajímaly odpovědi třeba na tyhle otázky:

1- Použil někdy někdo smysluplně nástroj, který se jmenuje cyclone?
2- Nejde s automatizací pracovat jednodušeji, nedělám něco špatně?
3- Opravdu ty integrované syntíky za moc nestojí, nebo je to jenom můj dojem?

Než mě zabije oliheň beznaděje, chtěl bych vědět že se furt nemotám v prvním levelu
:D

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 06 dub 2007 15:00

TAP: tak to vidíš, Sonar zas nikoho nezajímá... :-(
Budeme je ignorovat (ty, co nemají rádi RD, ignoruju dvojnásob ;-) )
Moje poznatky k Sonaru:
- Je pravda, že ve spoustě věcí byl krok za Cubase (asio, track inspector, freeze...) - ještě možná malinko je, ale poslední verze hlavně konečně řeší trapnej přístup k wav souborům, kterej je v Cubase zavedenej hodně dávno. Takže pohoda. Co se týče automatizace, tak tam ještě možná vidím resty oproti Cubase. Jinak je to prostě příjemnej program, daleko intuitivnější a přehlednější než Cubase (čistě můj názor).
- Interní synťáky jsem moc nezkoušel, takže nevím, ale asi nebudou nic moc.
- Nechápu, proč nezachovali vzhled verze 2, která byla perfektně přehledná a namísto toho okopčili studenej jednobarevnej interface Cubasu.
- Cyril: jestli budeš zlobit, budeme ti říkat Duane Dibbley :-D

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 06 dub 2007 15:05

Jen tak naokraj, docela by mě zajímalo, jak je na tom Sonar s automatizací - co jde a co nejde automatizovat a tak....

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 06 dub 2007 16:23

kexik píše:aj podla mna je dwarf nuda... dobry, ale strasne rozriedeny humor, ja chlastam whisky radsej bez sody
Vec vkusu Kexi. Ja uz jsem odsledoval vsechny dily snad 10x a moje zena take :-)

Jinak k tomu Sonaru: Interni fxs a syntaky jsem zkousel zbezne a nezaujaly me. Ani jsem od nich moc necekal. Na webu spousta free kvalitnich pluginu, takze podle me nema moc smysl se tema internima zabyvat.

Hodne prijemne me prekvapil import VSTi pluginu v poslednich verzich Sonaru, ktery uz funguje, tak jak ma. Osobne jsem nazaznamenal zadne problemy, takze uz neresim, jestli si plugin sezenu v DXi nebo VSTi verzi.

Cyclone mi nic nerika.

Automatizaci v posledni dobe nepouzivam, takze ti neporadim. Pouzival jsem to v predchozi verzi (Cakewalk).

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 06 dub 2007 18:28

macceba: co myslíš přesně? Klasický parametry (šavle, auxy, pany, midi atd...) se dělají křivkama, to je jasný. Co se týče pluginů, tak když nastavíš na stopě záznam automatizace a kroutíš, tak se vytvoří křivka, podle které to pak běhá. Tohle myslím nefunguje se staršíma pluginama.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2007 19:19

nefunguje to s directx pluginami... obecne, nielen v sonare

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 dub 2007 22:47

TROSKU SOM TU PREMAZAL OFFTOPIC O CYRILOVYCH NEZNALOSTIACH ..

Malo sa na ezone pise o SONARe .. Netreba to teda zasierat offtopicom ..

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 07 dub 2007 09:37

kexik: novější DX pluginy fachčí s automatizací v pohodě

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

celková kvalita zvuku enginu

Příspěvek od TAP » 18 dub 2007 14:43

Jeden člověk mi tvrdil, že Cubase má celkově horší zvuk než Logic. Je to pravda? Jak je na tom SONAR?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 dub 2007 15:05

TAP: a hodne lidi tvrdi, ze nejlepsi zvuk ma Samplitude/Sequoia. Zrejme jiny sumacni algoritmy. Stejne tomu ale moc neverim a chystam se udelat test DAW, v kazdy smichat stejny stopy a porovnat mixdowny...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 18 dub 2007 15:21

2Vasek: přeposílám můj příspěvek z jiného topicu o automatizování.
"Jestli to chápu tak, že chceš automatizovat parametry pluginů tak, že se v jednom okamžiku přenastavý celý setup pluginu, tak to by mělo závisetn na aplikaci kterou používáš. Samotná plugina by měla jen korektně podporovat interface VST, RTAS, TDM, AU atd..... Jinak vlastní aplikace k téhle funkci přistupují dost rozdílně, třeba samplitude nemá/neměla tuhle funkci, ale dá se přiřadit efekt k regionu, takže se dá tímhle celkem elegantně obejít. Nuendo/Cubase má možnost automatizovat parametr Program.....( si to přesně nepamatuju) a třeba ProTools se automatizuje přes klávesové zkratky. Pro mě je to zrovna jedna z hodně důležitejcj věcí, co podle mě mají ProTools nejvychytanější. Samozřejmě funkční jsou asi všechny možnosti a záleží na osobním vkusu".
Tak sem chtěl vědět jak má automatizaci uchopenou Sonar, jestli se dají parametry filtrů přepnout na křivku a tu myšoidně upravovat atak :wink:

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 18 dub 2007 15:22

Cyril píše:TAP: a hodne lidi tvrdi, ze nejlepsi zvuk ma Samplitude/Sequoia. Zrejme jiny sumacni algoritmy. Stejne tomu ale moc neverim a chystam se udelat test DAW, v kazdy smichat stejny stopy a porovnat mixdowny...
To je ambiciozní projekt. Těším se na výsledky.
To chce asi hodně dobrou zvukovku a hodně dobré převodníky že?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 18 dub 2007 16:28

Macceba: Pokud plugin automatizaci podporuje (přesně nevím, který ne - ale to jsou ty starší), tak si můžeš vyhodit křivku a editovat myší. Dokonce jsem přišel na to, jak tu křivku tvarovat pomocí midi. Ovládal jsem tak modulačním kolečkem kvákadlo v Guitar Rigu. Jenže už si nemůžu vzpomenout, jak jsem to udělal :-)

Odpovědět