SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
uzivatel28
Příspěvky: 3
Registrován: 02 dub 2008 18:40

Příspěvek od uzivatel28 » 02 dub 2008 18:50

Ludia, citam tieto clanky, ale uz mi nedalo, musim napisat svoj nazor..

Ti, ktori tu stale hladaju, co je lepsie - ci Sonar alebo Cubase a tak dalej.. Kedy uz pochopite, ze Cubase pracuje na 32-bitovom zvukovom engine.. Pri nom dochadza pri mixazi jednotlivych stop k pocutelnym chybam - pocut to na zvuku tak, ze cim viac stop clovek hadze, tym je zvuk viac ZADUBENY!!! Profici pouzivaju ProTools.. ten pracuje na 48-bite, takze zvuk je cistejse.. A Sonar? ten prijemne prakvapil snad kazdeho kto MA NAOZAJ SLUCH.. Pracuje na 64-bite, co znamena, absolutne zachovanie cistoty zvukov..

Ked som pocul zvuk SONARU, okamzite som zabudol na CUBASE.. CUBASE uz nikdy. CUBASE = ZADUBENY ZVUK.. kto to nepocuje, nema hudobny sluch.. bohuzial..

Preco prechadzaju producenti z Cubase na Sonar? Teraz to uz viete.. Dokonca poznam takych, ktori sa vdaka nadherne cistemu zvuku Sonaru vykaslani na ProTools a to uz je co povedat.. Takze asi tak..

O Cubase sa uz neoplati ani rozpravat.. Komu staci zadubeny nekonkretny zvuk, nech ho pouziva nadalej

PS: ano, steinberg ohlasil pripravovanu 64-bit verziu.. bohuzial bude fungovat len pre smiesnu VISTU.. takze rozno som sa nad tym zasmial..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 dub 2008 18:56

uzivatel28 : nazdar Stano, ako sa ti dari?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 dub 2008 19:50

tu sa o tom dost dohaduju
http://www.gearslutz.com/board/music-co ... r-6-a.html

okrem ineho tam spravili v sonare mix v 32bit a 64bit a subor je identicky ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 02 dub 2008 21:18

datovo identicky ? takze musi byt aj zvukovo, nie ?

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 21:59

Uzivatel28: :-) :-) :-) .

Zrovna nedavno mi jeden znamy psal, ze nejaci cesti studiovi specialiste porovnavali zvuk Sonaru, Pro Tools a Cubase a dospeli k zaveru, ze Sonar je z nich nejhorsi.

Ja tahle prohlaseni beru jako docela usmevne.
Naposledy upravil(a) fova dne 02 dub 2008 22:12, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 22:06

Prectete si tohle:

http://www.gearslutz.com/board/music-co ... there.html

Kdyz to shrnu, tak ti, kteri pouzivali vice DAWu tvrdi, ze zadny rozdil neslysi, dalsi ho slysi, ale je zanedbatelny.

Tuhle vec bych VUBEC neresil a spise bych se zameril na to, abych mel poradnou zvukovku, zdroje zvuku a mikrofony, umel jsem s tim pracovat a udelat dobry mix.

Tohle je to, co dela skutecny rozdil mezi jednotlivymi deskami a ne rozdily mezi DAWs!!!
Naposledy upravil(a) fova dne 02 dub 2008 22:50, celkem upraveno 2 x.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 02 dub 2008 22:17

rastis píše:datovo identicky ? takze musi byt aj zvukovo, nie ?
Jestli je vysledny soubor datove identicky tak je jasny ze i zvukove. Ale ja tomu moc neverim. Neudelal by nekdo kdo na to ma vybaveni testik? Moc casu by to nezabralo.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 02 dub 2008 22:20

Sorry, ale resite ptakoviny.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2008 00:05

Aha .. este ma zaujal vyraz ZADUBENY ZVUK .. :)

Co si tym ako autor predstavuje ?

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 03 dub 2008 01:42

Zadubeny je akurat tak zakladatel tejto temy...
teda ak to nebol 1.aprilovy zartik, zadubeny znamena tvrdohlavy,
cize cubase ma tvrdohlavy zvuk, hm parada :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 dub 2008 06:58

vzhladom k tomu ze x86 pouziva na matematiku floating point jednotky, je uplne fuk, ze ma nejaky engine len 32 bit, zaokruhlovacia chyba je nepodstatna. ale citaj dalej pr clanky, uzivatel, vzdelavaj sa...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 03 dub 2008 10:41

Neverim to mu ze je to stano...ten je silne pro Yamaha orientovany clovek az nekriticky.....a kedze Steinberg patri Yamahe.......hmmm neviem neviem.....ale retorika je fakt ze jeho.....zaujimave.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 03 dub 2008 11:36

podla mna je to Stano!!! a ze nevie ze Steinberg patri Yamahe ma vobec neprekvapuje. ten clovek nikdy nedisponoval informaciami, len tocil dokola par nauceny viet, v ktorych zamienal slova.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2008 11:48

stano nestano .. vratme sa k teme .. je to truľko :)

uzivatel28
Příspěvky: 3
Registrován: 02 dub 2008 18:40

Příspěvek od uzivatel28 » 03 dub 2008 17:54

Hardware uz riesit nemusim:
RME FIREFACE 800 (ZVUKOVKA)
CLAVIA NORD WAVE
CLAVIA NORD LEAD 3
YAMAHA NS20
YAMAHA 02R
ROLAND JP 8000
ACCES VIRUS TI
ALESYS ANDROMEDA A6
MOOG VOYAGER
ROLAND TB-303
ROLAND FANTOM X8
LEXICON 300
KRK a GENELEC MONITORY
+ROZNE PREVODNIKY, MIXPULT, KOMPRESSORY, PREAMPY, MULTIEFEKTY, ANALOGOVA PASKA, atd, adt...

Takze ok, nebudem tu uz riesit tuto temu.. VASE NAZORY VAM NEBERIEM.. len skoda ze sa tu zacne nadavat do trulkov pre nic za nic a este od moderatorov.. troska smutne nie? Zbohom priatelia.. Disktovat uz pridem nabuduce inde - medzi skusenejsich profesionalov
Naposledy upravil(a) uzivatel28 dne 03 dub 2008 18:46, celkem upraveno 5 x.

Odpovědět