SONAR

Vše o programu Cakewalk SONAR
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: SONAR

Příspěvek od pavlii » 14 led 2010 18:31

2vasek: ale jedou - jak jinak by to mohlo hrát? :lol: ale teď jde o to, aby se spíš vyjadřoval nějaký Sonarista, my Cubasáci tady budeme furt jen vařit z vody :wink: každopádně VSTi, jak jsem zmínil, vytvářejí zvuk na audio engine vybraném pro DAW. Nikde jsem neviděl možnost přehrávat audio stopy přes jednu zvukovku a virtuální nástroje přes druhou.

Kurt pořád porovnává současné přehrávání ze dvou zvukovek; mě šlo o to, zdali se ten WAV zpomaluje sám od sebe (=je blbě nahraný) nebo ne. Zatím to vypadá, že WAV je OK a to rozcházení způsobuje nesynchronnost obou zvukovek. Jediné, co mi na tom neštymuje, je uváděný fakt, že WAV je pořízený z VSTi - v tom případě by se celý systém měl chovat správně a synchronně, protože pracuje jen s jednou zvukovkou (odhaduji).

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: SONAR

Příspěvek od kexik » 14 led 2010 18:43

kurt: podla mna tam mas na audio stope zapnutu nejaku automaticku detekciu bpm + resampling/restretching. mozno tym smerom patraj. sonar nepouzivam, len hutam, v mojom DAW je to mozny scenar

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 15 led 2010 06:54

Ten wav není pořízený z VSTi, to jsme si asi nerozuměli... Wav je nahrán na kytaru přes externí zvukovku (multiefekt od Line 6), kdežto VSTi jedou ze zvukovky v PC (SB Audigy 2 - a jak jsem psal, že je integrovaná, to jsem s spletl. Integrovanou zvukovku na desce mám zakázanou.) No a jak teda dosáhnu oné synchronizace těch dvou karet...? :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2010 07:53

Dve karty sú problém. Cez ten line 6 nevieš posielať zvuk von? Aby si používal len jednu zvukovku.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 15 led 2010 08:38

Pytkin píše:Dve karty sú problém. Cez ten line 6 nevieš posielať zvuk von? Aby si používal len jednu zvukovku.

V Options - Audio - jsem našel "Playback Timing Master" a "Record Timing Master", tak jsem v obou případech vybral Line 6. V MIDI Devices jsem si přidal možnost užití Line 6 a na stopách jsem u wavu i u MIDI dal jako input Line 6. A stejně se to rozchází. Zkusím úplně zakázat i tu Audigy, třeba to pomůže... :)

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 15 led 2010 08:45

Tak ne - zakázal jsem užití Audigy na MIDI i Audio (playback/record timing, record latency adjustment) a nepomohlo to.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 09:00

Kurt: popisuješ to dost zmateně, těžko radit... Prostě jde o to, že pro poslech metronomu/bicích musí být stejná zvukovka jako ta, která nabírá tvoji kytaru. Já znám sonar dobře, bohužel nevím, jak funguje ta Line6 zvukovka. Pokud se tváří jako normální USB zvukovka, tak SB úplně vyhoď a všechno nastav - jak input, tak output na Line6. To musí fungovat. Pro jistotu můžeš udělat to, že midi stopu freezneš/bouncneš (krásný slova) do wavu.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 15 led 2010 09:14

vasek píše:Kurt: popisuješ to dost zmateně, těžko radit... Prostě jde o to, že pro poslech metronomu/bicích musí být stejná zvukovka jako ta, která nabírá tvoji kytaru. Já znám sonar dobře, bohužel nevím, jak funguje ta Line6 zvukovka. Pokud se tváří jako normální USB zvukovka, tak SB úplně vyhoď a všechno nastav - jak input, tak output na Line6. To musí fungovat. Pro jistotu můžeš udělat to, že midi stopu freezneš/bouncneš (krásný slova) do wavu.
Díky, to funguje. Ale vím určitě, že to jde i jinak, protože jsem to minule udělal jinak. Bicí mi běžely z jedný zvukovky (z repráků z Audigy) a kytara byla nahrávaná přes Line 6 a sedělo to. A to by mě zajímalo, jak jsem to provedl. Protože by bylo dost nepohodlný pořád přenastavovat output kvůli nahrávání a pak kvůli přehrávání.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: SONAR

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2010 11:12

Line 6 nemá výstup? Načo vlastne používas tu audigy?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 11:58

Asi přes to přehrává multimedia, ne? Každpoádně podle mě není jiná cesta, než jet všechno přes jednu zvukovku. Toto není problém Sonaru.

Uživatelský avatar
Kurt_teplice
Příspěvky: 15
Registrován: 08 črc 2009 22:55

Re: SONAR

Příspěvek od Kurt_teplice » 15 led 2010 12:04

Tak nakonec jsem začal znovu a změnil jedinou věc - Record Timing Master - z Audigy na na Line 6 a MAKÁ TO!!!! :D

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 15 led 2010 12:14

Super, tak nezapomeň poslat, co jsi nahrál :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

[ UPDATE ] SONAR 8.5.3 AudioSnap

Příspěvek od EXCOM » 22 úno 2010 19:33

The SONAR 8.5.3 AudioSnap Update includes:
  • Improved stability
  • Improved rendering quality and functionality
  • Improved tempo detection algorithm and new option to set clip tempo to original project tempo
  • Improved Clip Tempo Maps functionality
  • New resolution settings to set tempo changes on every beat, measure or clip
  • Auto stretch mode added to Clip Follows Project command, emulates AudioSnap auto-stretch behavior
  • New Extract Groove and Apply Groove buttons to match the groove of one clip to another
  • Snap Settings can now be used to snap both audio and MIDI events to audio transients in selected tracks

Download Page
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/uvrkXWEK3rQ[/flash]
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/DoI9oPd7Rew[/flash]
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/JeHRXAZZf9I[/flash]

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: SONAR

Příspěvek od Axerathix » 08 dub 2010 22:18

Neviem ci to mozem napisat tu, ale tak skusim. Je mozne kreslit automatizaciu ako v Reasone(myslim ze aj v Cubase by to malo byt podobne co som videl videa)? Myslim tak, ze si zapnem tu ceruzku a tuknem na plochu a ono mi to tam prida bod. Co som skusal ja, mne to neslo ale islo to sposobom - ze som drzal stlacene tlacitko na mysi a potom to kreslilo ciaru s bodmi, ale keby som chcel len bod, tak to neviem spravit, jedine pravym kliknut na ciaru a dat "add point" co je dost neprakticke ak chcem viacej bodov pridat. Vie niekto ako na to?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: SONAR

Příspěvek od vasek » 10 dub 2010 08:32

Jasně, bod se přidá dvojklikem na křivku.

Odpovědět